DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 191
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • 15-20 minut
  • z koniakiem

Francuska zupa cebulowa z koniakiem

Gęsta, pełna aromatu zupa z serowymi grzankami. Dzięki niej bardzo szybko poczujecie się jak w małej francuskiej knajpce w Paryżu.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 12-15 minut
  • bez mięsa

Pieczone gnocchi pod mozzarellą

To danie stanie się jednym z Twoich ulubionych obiadów. Niezwykle proste, ale pełne wdzięku... szczególnie, gdy podasz je z kieliszkiem włoskiego wina.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na winie

Steki marynowane w czerwonym winie

Soczysta wołowina podkreślona lekką pikantnością chilijskiego wina. Idealne połączenie dla prawdziwych hedonistów!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 5 minut

Bruschetta z pomarańczą i ricottą

Najlepiej smakuje z mocno schłodzonymi bąbelkami – włoskie prosecco będzie idealne!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na ostro

Kurczak na ostro z kroplą whisky

Już po pierwszym kęsie będziesz wiedzieć, że przed Tobą wspaniała uczta. Chrupiący kurczak w miodowej glazurze z whisky zmieni zwyczajny obiad w prawdziwą podróż po smakach.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • bez mięsa

Tagliatelle al limone

Dobry pomysł, chwila w kuchni, kieliszek wina – i już zwykły obiad zamieniasz w randkę we włoskim stylu. Warto celebrować każdą wspólną chwilę!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 10 minut
  • z wódką

Dorsz z duszonym porem na wódce

A może rybkę? Przepis banalny, a efekt potrafi zaskoczyć. Nasz pewniak na szybką i spontaniczną randkę w domu.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 10 minut
  • bez mięsa

„Grzanki” z bakłażana z kozim serem

To prosty przepis na bakłażana, który może znaleźć się na Twoim stole w mniej niż 30 minut! Świetna przekąska do kieliszka czerwonego wina.
 
  • 2 porcje
  • 50 minut
  • z winem
  • bez mięsa

Polenta z grzybowym ragu na winie

Polenta to danie pochodzące z Włoch, ale z polskimi grzybami jest jeszcze pyszniejsza. To prawdziwy festiwal smaków na talerzu!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 20 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Gazpacho z pieczonymi paprykami i winem

Gazpacho w całkiem nowym wydaniu – na dojrzałych pomidorach malinowych oraz czerwonym winie wytrawnym. Tak smakuje lato!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z ginem
  • bez mięsa

Gin Penne, czyli makaron z ginem

Alkohol o ziołowych smakach, który pasowałby do pomidorów i sera? To musiał być gin!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na whisky

Śliwki duszone na whisky

Whisky naprawdę potrafi nieźle zainspirować, na przykład do takich słodko-wytrawnych przekąsek. Spróbujcie raz, a przepadniecie!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Schab z kością z sosem śliwkowym na porto

Oto danie pełne smaków i aromatów. Koło tego przepisu nie można przejść obojętnie.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Makaron z krewetkami i chili

Szybki obiad, który razem z kieliszkiem wina błyskawicznie zamieni się w randkę. Chcesz zobaczyć, jak to działa?
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na miodówce

Kurczak balsamico z truskawkami

Soczysty kurczak i słodkie truskawki w zalewie balsamicznej. Tak u nas smakuje lato!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 25 minut

Dorsz pieczony w boczku

W środku delikatna cytrynowa ryba, na zewnątrz aromatyczny i chrupiący boczek. Palce lizać!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Zupa krem z bobem

Latem świeży, zimą mrożony – bób to kulinarnie bardzo wdzięczne warzywo. Ta zupa krem jest tego najlepszym dowodem.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 15-20 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Camembert pieczony w białym winie

Doskonała przystawka przed kolacją we dwoje lub świetny dodatek do deski serów podczas degustacji wina.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 15 minut
  • na winie

Polędwiczka w malinach

To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Pieczona polędwiczka polana malinowym sosem na bazie czerwonego wina.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z sake

Wołowina teriyaki z sake

Szukasz ciekawych smaków? Ten przepis otworzy przed Tobą nowe doznania kulinarne i to w ekspresowym tempie.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.