DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba przepisów : 62
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z brandy

Medaliony z polędwicy w kremowym sosie

Wieprzowina duszona w sosie estragonowym na bazie brandy. Co najważniejsze, to pyszne danie przygotujesz w mniej niż 30 minut.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Makaron w kremowym sosie na winie musującym

Makaron i bąbelki na jednym talerzu! Ten przepis to klucz do kulinarnego raju.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na wódce

Penne z chorizo i wódką

Śmiesznie łatwy przepis, ale w smaku robi się poważnie! To danie nigdy nie zawodzi. Jego tajemnicą jest dobrej jakości hiszpańska kiełbasa i polska wódka.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z winem

Sałatka ze stekiem i gruszkami

Całość dopełnia niezwykle aromatyczny dressing na bazie gorgonzoli, który doprawiliśmy winem.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z brandy

Wiosenna zupa marchewkowa z nutą pomarańczy

Piękny pomarańczowy kolor i ten smak młodej marchewki... Jednak krem nie byłby tak wyjątkowy, gdyby nie odrobina soku pomarańczowego i kropla brandy.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z whisky

Pierś kaczki z nutą pomarańczy i whisky

To wykwitnie danie przygotujesz błyskawicznie! Idealnie łączy w sobie elegancję i wyrafinowanie z nutą hedonistycznej przyjemności. To przepis dla tych, którzy pragną zaskoczyć swoją drugą połowę czymś więcej niż tylko smakiem.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Łosoś w ziołach duszony w winie

Błyskawiczny sposób na obiad pełen smaku i aromatu. Bo każdy posiłek zasługuje na to, by być wyjątkowy.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na tequili

Przegrzebki z dressingiem na wódce i limonce

Te proste smażone przegrzebki z wódką i sosem limonkowym to świetny pomysł na elegancką przystawkę. Idealna, by celebrować ważne chwile.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Fettuccine Alfredo – makaron w kremowym sosie

Kremowy sos z gęstej śmietany, białego wina, czosnku i parmezanu w połączeniu z Twoim ulubionym makaronem tworzy doskonały obiad na każdy dzień tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z szampanem

Ostrygi z sosem vinegrette na szampanie

Powiew luksusu. Bardzo szybka, ale niezwykle elegancka przystawka, dzięki której poczujecie się jak królewska para. Tak trzeba żyć!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • bez mięsa

Carpaccio z buraka z miętowym dressingiem

Buraki w połączeniu z kremowym kozim serem i  orzechami włoskimi tworzą wykwintną przekąskę godną największych hedonistów.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na wódce

Makaron z kurczakiem i sosem na wódce

Szybki obiad w 20 minut – pełen przypraw, smaków i aromatów.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na ginie

Sałatka z cytrusami i dressingiem na ginie

Uwaga, rewolucja na talerzu! Pyszna i pożywna sałatka z grejpfrutem i pomarańczą doprawiona nutką ginu.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z winem

Makaron z cukinii z krewetkami

Doskonałe danie, które sprawi, że niepozorny posiłek zamieni się w romantyczne spotkanie.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Łosoś w winnym sosie chrzanowym

Błyskawiczne danie, dzięki któremu szybko przygotujesz randkę w środku tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Smażone przegrzebki w sosie maślanym

Idealny wstęp do kolacji we dwoje lub znakomity dodatek do wieczornego kieliszka wina.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Zupa krem z dyni

Jej smak rozgrzewa, a aromat sprawia, że w domu robi się przytulniej. Najlepiej gotuje się ją we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z sherry
  • bez mięsa

Krem z topinamburu z sherry

Pyszna, rozgrzewająca zupa z hiszpańską nutą wytrawnej sherry.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 12-15 minut
  • bez mięsa

Pieczone gnocchi pod mozzarellą

To danie stanie się jednym z Twoich ulubionych obiadów. Niezwykle proste, ale pełne wdzięku... szczególnie, gdy podasz je z kieliszkiem włoskiego wina.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na ostro

Kurczak na ostro z kroplą whisky

Już po pierwszym kęsie będziesz wiedzieć, że przed Tobą wspaniała uczta. Chrupiący kurczak w miodowej glazurze z whisky zmieni zwyczajny obiad w prawdziwą podróż po smakach.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.