DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba przepisów : 20
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 50-60 minut
  • na whisky

Krem z pieczonego bakłażana na whisky

Ten przepis Cię zaskoczy! Kremowa, aromatyczna zupa doprawiona nutą whisky poleca się na pyszny obiad!
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem buraczkowy z korzenną nutą

Pyszny krem z buraka z korzennymi przyprawami oraz czerwonym winem. Zdecydowanie potrafi rozgrzać atmosferę!
 
  • 4 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • z brandy
  • bez mięsa

Krem z borowików z nutą brandy

Musisz go spróbować! Ten aromat i smak sprawią, że poczujesz się jak w jednej z najlepszych restauracji.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Zupa krem z dyni

Jej smak rozgrzewa, a aromat sprawia, że w domu robi się przytulniej. Najlepiej gotuje się ją we dwoje.
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • 15-20 minut
  • z koniakiem

Francuska zupa cebulowa z koniakiem

Gęsta, pełna aromatu zupa z serowymi grzankami. Dzięki niej bardzo szybko poczujecie się jak w małej francuskiej knajpce w Paryżu.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z sherry
  • bez mięsa

Krem z topinamburu z sherry

Pyszna, rozgrzewająca zupa z hiszpańską nutą wytrawnej sherry.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem kurkowy na winie

Delikatna zupa krem z podsmażonych na maśle, a następnie duszonych w białym winie kurkach.  
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Zupa krem z bobem

Latem świeży, zimą mrożony – bób to kulinarnie bardzo wdzięczne warzywo. Ta zupa krem jest tego najlepszym dowodem.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Krem z białych szparagów na winie

Gdy szparagi pojawiają się w kuchni, wiemy, że wiosna rozgościła się już na dobre! Korzystajmy z sezonowych darów!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z brandy

Wiosenna zupa marchewkowa z nutą pomarańczy

Piękny pomarańczowy kolor i ten smak młodej marchewki... Jednak krem nie byłby tak wyjątkowy, gdyby nie odrobina soku pomarańczowego i kropla brandy.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 45 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z pieczonego czosnku

To zaskakujący łatwy przepis, do którego chce się wracać. Łagodny smak pieczonego czosnku pasuje na każdy sezon.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 5-8 minut
  • z bourbonem
  • bez mięsa

Krem z batatów na bourbonie

Słodycz bourbona i batatów świetnie się łączy! Takiej zupy kremu jeszcze nie próbowałeś!
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • na winie

Krem pieczarkowy z winną nutą

Pyszna, rozgrzewająca i kremowa... Idealna zupa na chłodne popołudnia.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na wódce
  • bez mięsa

Gazpacho à la Krwawa Mary

Lubicie eksperymenty w kuchni? Mamy dla Was coś wyjątkowego! Chłodnik z wódką inspirowany popularnym drinkiem Krwawa Mary. 
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 10 minut
  • z piwem
  • bez mięsa

Zupa serowa na jasnym piwie

Szybki i bardzo prosty pomysł na pyszną zupę, którą zrobicie nawet w środku tygodnia. Zabiegani? Ten przepis jest dla Was!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z wermutem
  • bez mięsa

Szybka pomidorowa na wermucie

Czas zapomnieć o nudnej pomidorowej z niedzielnego rosołu. Oto prawdziwa kulinarna rewolucja – pomidorówka na wytrawnym wermucie z domowym pesto.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z pieczonego kalafiora na winie

Królowa wśród zup kremów. Idealnie gładka, aksamitna, aromatyczna i delikatna. Tak właśnie należy rozpocząć kolację we dwoje.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • na tequili
  • bez mięsa

Krem z czerwonej papryki z tequilą

Co za ogień! Czerwona papryka i tequila w jednym garze? Tak! I wyszło bardzo smacznie. Gotowi na nowe spotkanie kulinarne?
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z grappą
  • bez mięsa

Krem ziemniaczany z grappą

W kuchni nie ma miejsca na nudę. Takie przepisy jak ten sprawiają, że gotowanie staje się jeszcze bardziej przyjemne.
 
  • 4 porcje
  • 2 i 1/2 godziny
  • na winie

Zupa po burgundzku

Sycąca i niezwykle aromatyczna francuska zupa z wołowiną na czerwonym winie.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.