Muscat ottonel
To orzeźwiające wino, o żywej kwasowości, z wyraźnym aromatem kwiatów i owoców. Wino harmonijne, o dobrej strukturze i balansie. Bardzo często serwowane jest do skorupiaków, łososia i szparagów.
Gdy szparagi pojawiają się w kuchni, wiemy, że wiosna rozgościła się już na dobre! Korzystajmy z sezonowych darów!
pęczki białych szparagów
duża cebula
łyżki masła
ziemniaki
łyżeczki gałki muszkatołowej
l bulionu warzywnego
ml białego wina wytrawnego
g śmietany 30%
plasterki wędzonego łososia
łyżeczki czosnkowej oliwy z oliwek
sól, biały pieprz
Sprawdź też! Szparagi – warzywo, które wzmaga apetyt na seks
To orzeźwiające wino, o żywej kwasowości, z wyraźnym aromatem kwiatów i owoców. Wino harmonijne, o dobrej strukturze i balansie. Bardzo często serwowane jest do skorupiaków, łososia i szparagów.