WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba przepisów : 69
Sortuj:
 
  • 8 porcji
  • 30 minut
  • na ostro
  • z whisky

Kiełbaski „whisky” w bagietce

Kiełbaski  à la hot dogi marynowane w whisky. O wiele smaczniejsza alternatywa dla tradycyjnego fast foodu.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut

Klasyczne burgery wołowe

Choć burger to często spotykanie danie restauracyjne, to czas przejąć stery i w sezonie grillowym przygotować go samemu! Szybko okaże się, że ten domowy wcale nie smakuje gorzej.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na ginie

Stek macerowany w ginie

Doskonały propozycja na spotkanie przy grillu. To będzie hit nadchodzącego sezonu!
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • 3 godziny
  • na winie

Peposo – wołowina po toskańsku

Tradycyjne włoskie danie prosto z Toskanii! Pyszne, kruche mięso w boskim sosie – nie mogło oczywiście zabraknąć w nim wina!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 35-40 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Kurczak z limonką i chili

Pyszne, soczyste szaszłyki – mięso piecze się w soku z limonki i tequili. Ognia dodaje odrobina chili.
 
  • 6 porcji
  • 1 godzina
  • na winie

Paella z szafranem i chorizo

To nie takie trudne! Możesz zrobić pyszną, autentyczną paellę, najpopularniejsze danie w Hiszpanii, we własnej kuchni i zaprosić znajomych na ucztę.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • na winie

Krewetki w kremowym sosie czosnkowym

Świetna przekąska do wina! Sos jest gęsty i aromatyczny – gdy krewetki znikną z talerza, można w nim maczać kawałki chrupiącej bagietki.
 
  • 8 porcji
  • 15 minut
  • na piwie
  • bez mięsa

Dip serowy na piwie do przekąsek

Ciepły, kremowy, o bogatym smaku – to zdecydowanie król wśród wszystkich dipów!
 
  • 6 porcji
  • 3 godziny
  • na piwie

Irlandzki gulasz na ciemnym piwie

Pyszny gulasz na kultowym irlandzkim piwie. To właśnie on tworzy sos o cudownym, głębokim i złożonym smaku.
 
  • 10 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z ginem

Gravlax – marynowany surowy łosoś w ginie

Kromka razowego chleba z plasterkami macerowanego łososia – prosta, ale królewska przekąska dla smakoszy!
 
  • 4 porcje
  • 2,5-3 godziny
  • na winie

Coq au vin – kurczak w winie

To przepis z klasycznej kuchni francuskiej, w którym mięso jest duszone w lekkim winie czerwonym. Kulinarna elegancja!
 
  • 8 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na tequili
  • na ostro

Fajitas ze stekiem marynowanym w tequili

Fajitas to danie teksańsko-meksykańskie składające się z marynowanego, grillowanego mięsa podawanego z warzywami na tortilli. Idealna przekąska do kieliszka tequili lub mezcalu!
 
  • 4 porcje
  • 90-120 minut
  • na cydrze

Łopatka wołowa w cydrze

Wołowina w takim wydaniu świetnie pasuje zarówno do kiszonego ogórka, jak i do risotto na winie.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na rumie
  • na ostro

Kurczak po karaibsku

Pałki marynowane w złotym rumie z dodatkiem limonki. W środku soczyste, na zewnątrz z chrupiącą skórką. Palce lizać! Dosłownie.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie

Rolmopsy z oliwkami

Czy śledź i oliwka do siebie pasują? Ten przepis jest dowodem na to, że tworzą naprawdę zgrany duet. 
 
  • 15 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 10 minut
  • na śliwowicy

Śliwki w boczku

Chyba trudno wyobrazić sobie prostszą w przygotowaniu przekąskę. Dla aromatu i smaku suszone śliwki namoczyliśmy w śliwowicy.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 5 minut

Grzanki z pastą śledziową

Czy można wyobrazić sobie kieliszek schłodzonej wódki bez śledzia? Nie! Tym razem serwujemy go w postaci pysznej pasty na grzance.
 
  • 12 porcji
  • 40 minut
  • 30 minut
  • bez mięsa

Ziemniaczane miseczki z serkiem i burakami

Banalnie prosta przekąska, która może zrobić wrażenia na gościach. Łatwa, a efektowna! Tak lubimy zaskakiwać.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 10 minut
  • na whisky
  • na ostro

Steki z karkówki

Można je przygotowywać przez cały rok – zimą w piekarniku, a latem na przyjemnie skwierczącym ruszcie. Za smak odpowiada aromatyczna glazura na whisky.
 
  • 6 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 1,5 godziny
  • na piwie

Golonka indycza pieczona w ciemnym piwie

Konkret na talerzu! Polecamy szczególnie, gdy szykuje się spotkanie w męskim gronie!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.