WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 143
Sortuj:
 
  • 8 porcji
  • 20 minut
  • 25 minut
  • bez mięsa

Minitarty z ciasta francuskiego z pieczarkami

Czasami proste przepisy są najsmaczniejsze. Tę przekąskę bardzo lubimy podawać w towarzystwie kieliszka chablis – robi się wtedy elegancko.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na koniaku

Pulpety w sosie koniakowym

W takim wydaniu ich jeszcze nie jadłeś! Pulchne mięsne kulki zanurzyliśmy w pysznym sosie koniakowo-musztardowym.
 
  • 8 porcji
  • 20 minut
  • 30-35 minut

Kurczak nadziewany serem w szynce prosciutto

Błyskawiczne kąski kurczaka, które będą świetnym pomysłem na wieczór przy butelce wina.
 
  • 6 porcji
  • 50 minut
  • 135-170 minut
  • z winem

Pieczeń wołowa w korzennym sosie na winie

Pieczeń wołowa to klasyka w naszej kuchni. Jednak teraz doprawiamy ją nutką ciastek korzennych i wina.
 
  • 12 porcji
  • 25 minut
  • 55 minut
  • na winie

Pałki kurczaka w sosie bbq na czerwonym winie

Niby sos BBQ, ale w zupełnie nowym wydaniu – tu króluje czerwone wytrawne wino, które dodaje elegancji i sprawia, że kurczak smakuje spektakularnie!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut
  • z bourbonem

Schabowe w bourbonie

Schabowy zrzuca swoją panierkę, by wziąć kąpiel w bourbonie. Ten smak Cię zaskoczy!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Chili con carne z tequilą

Świetne imprezowe danie, które nieźle rozgrzewa atmosferę dzięki chili i... tequili.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie

Matias w oleju z nutą limonki i kaparami

Śledź w oleju to coś, co zna chyba każdy. Ale co powiesz na małą odmianę? Dodatek limonki dodaje tej dobrze znanej przekąsce odrobiny świeżości i lekkości, dzięki czemu smakuje jeszcze lepiej.
 
  • 8 porcji
  • 25 minut
  • na winie

Gruszki w szynce z miodowym sosem

Znakomita przekąska do kieliszka białego wina.
 
  • 12 porcji
  • 30 minut
  • 20 minut

Stromboli z salami

Oto jeden najlepszych dodatków do piwa oraz... wina, czyli zwijana włoska pizza. W tajemnicy powiemy Wam, że w gronie przyjaciół smakuje jeszcze lepiej.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 60-90 minut

Roladki ze śledzia z burakiem

Sushi po polsku! Wybornie prezentują się na karnawałowym stole.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 50 minut
  • na ostro

Skrzydełka w stylu Krwawej Mary

To jeden z naszych ulubionych przepisów na imprezę! Bardzo charakterne skrzydełka z nutą wódki i tabasco.
 
  • 6 porcji
  • 30 minut
  • 145-150 minut
  • z rakiją

Giouvetsi – grecki gulasz z wołowiną i orzo

Zapach przypraw korzennych, soczysta wołowina i delikatny makaron orzo – Giouvetsi to kwintesencja greckiego smaku na talerzu. A wszystko doprawione kroplą rakii.
 
  • 5 porcji
  • 50 minut
  • na piwie

Schabowe duszone w piwie z cebulą

To przepis dla miłośników schabowych, którzy szukają nowych inspiracji.
 
  • 4 porcje
  • 90-120 minut
  • na cydrze

Łopatka wołowa w cydrze

Wołowina w takim wydaniu świetnie pasuje zarówno do kiszonego ogórka, jak i do risotto na winie.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na winie

Pulpety duszone na czerwonym winie ze spaghetti

Goście wpadają na kolację, a Ty nie wiesz, co ugotować? To danie skradnie ich serce.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 20-25 minut
  • z tequilą

Kurczak Tikka z nutą tequili

Jeśli marzy Ci się soczysty, aromatyczny kurczak z nutą orientu, ten przepis jest dla Ciebie! Przygotowujemy go w piekarniku, ale latem może trafić na grilla.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na koniaku

Boeuf Strogonow z koniakiem

Kremowy sos, delikatne kawałki wołowiny i nuta luksusu w postaci aromatycznego koniaku – kulinarny ideał!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 30 minut
  • na winie

Roladki z kurczaka z radicchio i porami na winie

Połączenie soczystego mięsa z lekko gorzkim radicchio oraz kremowymi porami tworzy harmonijną kompozycję. Żeby to danie było jeszcze bardziej wyjątkowe, koniecznie podaj je z kieliszkiem aromatycznego włoskiego vermentino.
 
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • 3-4 godziny
  • na winie

Łopatka wołowa w winie z warzywami

Połączenie mięsa, aromatycznych przypraw, czerwonego wina i chrupiących warzyw sprawia, że danie staje się pełne smaku.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.