WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 125
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Schab w prostym sosie na winie

Te niesamowite kotlety wieprzowe smażone na patelni to najlepszy sposób na połączenie wyśmienitego smaku z prostymi składnikami!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na winie
  • na ostro

Kurczak marynowany w białym winie

Kurczak, do tego lekka sałatka oraz kieliszek wina z owocowym charakterem i zwykłe spotkanie przy grillu zamienia się w ucztę.
 
  • 8 porcji
  • 70 minut
  • na winie

Coq au vin blanc, czyli kurczak w białym winie

Jeśli szukasz czegoś prostego, ale eleganckiego na obiad, ten francuski przepis na kurczaka wolno duszonego w białym winie jest dla Ciebie. To szybsza wersja klasycznego coq au vin na pinot noir.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • na wódce

Kremowe krewetki na wódce z limonką

Aromatyczne i soczyste krewetki duszone w wyśmienitym sosie śmietanowym na wódce. Smaku dodaje nuta orzeźwiającej limonki. Świetny przepis na wieczór z przyjaciółmi.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Steki wieprzowe marynowane w bourbonie i coli

Whiskey amerykańska z colą to nie tylko prosty drinki. Ten duet również sprawi, że Twoje kotlety schabowe będą soczyste i delikatne.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • 90 minut
  • na winie

Roladki wołowe w ciemnym sosie na winie

Klasyka – rolada wołowa, ale tym razem w aromatycznym, gęstym sosie na czerwonym winie.
 
  • 5 porcji
  • 25 minut
  • 25-30 minut
  • na bourbonie
  • na ostro

Skrzydełka Buffallo na whisky

Pikantne, słodkie i soczyste – te pieczone skrzydełka z kurczaka to hit!
 
  • 6 porcji
  • 45 minut
  • z bourbonem

Pulpety z boczkiem na bourbonie

To wcale nie musi być danie obiadowe. Ułóż pulpety na talerzu, a w każdy wbij małą wykałaczkę – przekąska na imprezę gotowa! Goście mogą się częstować.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut

Szaszłyki z arbuza i sera pleśniowego

Cudowna przekąska do kieliszka wina z bąbelkami. Wspaniałe połączenie smaków!
 
  • 4 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • na rumie

Grillowany schab na ciemnym rumie

W sezonie grillowym idealna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Z tym przepisem już nie musisz się zastanawiać, co na obiad!
 
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • 25-30 minut
  • na rumie

Bekon w glazurze rumowo-pomarańczowej

Myślałeś, że boczek nie może być pyszniejszy? Sprawdź ten przepis! Słodka pomarańczowa zalewa z nutą rumu zmienia wszystko.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 80 minut
  • na piwie

Udka pieczone w ciemnym piwie i miodzie

To danie jest tak proste! Włóż wszystko do naczynia żaroodpornego, a resztę zrobi za Ciebie piekarnik. A smak? Obłędny!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z tequilą
  • na ostro

Steki z grilla w marynacie na limonce i tequili

Sprawdź, jak łatwo zrobić stek, który będzie idealnie delikatny i aromatyczny dzięki lekko pikantnej marynacie na tequili.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na rumie
  • na ostro

Kurczak po karaibsku

Pałki marynowane w złotym rumie z dodatkiem limonki. W środku soczyste, na zewnątrz z chrupiącą skórką. Palce lizać! Dosłownie.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 80 minut
  • na cydrze

Francuska „zapiekanka” z porem na cydrze

Udka z kurczaka powoli duszone w cydrze z porem. To danie nakarmi Waszą duszę!
 
  • 8 porcji
  • 30 minut
  • na ostro
  • z whisky

Kiełbaski „whisky” w bagietce

Kiełbaski  à la hot dogi marynowane w whisky. O wiele smaczniejsza alternatywa dla tradycyjnego fast foodu.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 35-40 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Kurczak z limonką i chili

Pyszne, soczyste szaszłyki – mięso piecze się w soku z limonki i tequili. Ognia dodaje odrobina chili.
 
  • 6 porcji
  • 10 minut
  • z tequilą
  • bez mięsa

Ubijana feta – szybki dip do przekąsek

Uwaga! Ten przepis naprawdę uzależnia. Dip podawaj do przekąsek, szczególnie podczas degustacji wina. Szybko podbije serce Twoich gości!
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • 35 minut
  • na winie

Kurczak Cacciatore – sposób na włoski obiad

Rustykalny, wolno gotowany kurczak z warzywami w aromatycznym włoskim sosie Cacciatore. To danie nie karmi tylko ciała, ale i duszę!
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 40 minut
  • na rumie

Pieczone skrzydełka w rumowym sosie

Chrupiące skrzydełka kurczaka pieczone w piekarniku, a następnie polane słodko-miodowym sosem na rumie. Palce lizać! Dosłownie!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.