WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 120
Sortuj:
 
  • 5 porcji
  • 25 minut
  • 25-30 minut
  • na bourbonie
  • na ostro

Skrzydełka Buffallo na whisky

Pikantne, słodkie i soczyste – te pieczone skrzydełka z kurczaka to hit!
 
  • 6 porcji
  • 45 minut
  • z bourbonem

Pulpety z boczkiem na bourbonie

To wcale nie musi być danie obiadowe. Ułóż pulpety na talerzu, a w każdy wbij małą wykałaczkę – przekąska na imprezę gotowa! Goście mogą się częstować.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut

Szaszłyki z arbuza i sera pleśniowego

Cudowna przekąska do kieliszka wina z bąbelkami. Wspaniałe połączenie smaków!
 
  • 4 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • na rumie

Grillowany schab na ciemnym rumie

W sezonie grillowym idealna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Z tym przepisem już nie musisz się zastanawiać, co na obiad!
 
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • 25-30 minut
  • na rumie

Bekon w glazurze rumowo-pomarańczowej

Myślałeś, że boczek nie może być pyszniejszy? Sprawdź ten przepis! Słodka pomarańczowa zalewa z nutą rumu zmienia wszystko.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 80 minut
  • na piwie

Udka pieczone w ciemnym piwie i miodzie

To danie jest tak proste! Włóż wszystko do naczynia żaroodpornego, a resztę zrobi za Ciebie piekarnik. A smak? Obłędny!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z tequilą
  • na ostro

Steki z grilla w marynacie na limonce i tequili

Sprawdź, jak łatwo zrobić stek, który będzie idealnie delikatny i aromatyczny dzięki lekko pikantnej marynacie na tequili.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na rumie
  • na ostro

Kurczak po karaibsku

Pałki marynowane w złotym rumie z dodatkiem limonki. W środku soczyste, na zewnątrz z chrupiącą skórką. Palce lizać! Dosłownie.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 80 minut
  • na cydrze

Francuska „zapiekanka” z porem na cydrze

Udka z kurczaka powoli duszone w cydrze z porem. To danie nakarmi Waszą duszę!
 
  • 8 porcji
  • 30 minut
  • na ostro
  • z whisky

Kiełbaski „whisky” w bagietce

Kiełbaski  à la hot dogi marynowane w whisky. O wiele smaczniejsza alternatywa dla tradycyjnego fast foodu.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 35-40 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Kurczak z limonką i chili

Pyszne, soczyste szaszłyki – mięso piecze się w soku z limonki i tequili. Ognia dodaje odrobina chili.
 
  • 6 porcji
  • 10 minut
  • z tequilą
  • bez mięsa

Ubijana feta – szybki dip do przekąsek

Uwaga! Ten przepis naprawdę uzależnia. Dip podawaj do przekąsek, szczególnie podczas degustacji wina. Szybko podbije serce Twoich gości!
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • 35 minut
  • na winie

Kurczak Cacciatore – sposób na włoski obiad

Rustykalny, wolno gotowany kurczak z warzywami w aromatycznym włoskim sosie Cacciatore. To danie nie karmi tylko ciała, ale i duszę!
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 40 minut
  • na rumie

Pieczone skrzydełka w rumowym sosie

Chrupiące skrzydełka kurczaka pieczone w piekarniku, a następnie polane słodko-miodowym sosem na rumie. Palce lizać! Dosłownie!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • 130-135 minut
  • na winie

Gicz jagnięca w pomidorach i winie

Jeśli nie masz doświadczenia w gotowaniu jagnięciny, może się to wydawać trudnym zadaniem, ale zaufaj nam – z tym przepisem to naprawdę nie może być łatwiejsze.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 3-3,5 godziny
  • na winie

Długo pieczone żeberka na winie z czosnkiem

Pyszne, aromatyczne, rozpływające się w ustach... Spróbuj, a może się okazać, że trafią na listę Twoich ulubionych dań.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut + czas oczekiwania
  • na tequili

Krążki cebulowe z nutą tequili

Cebulowe krążki w cieście z tequilą na pewno będą hitem Twojej domówki. Dodaj jeszcze sos jogurtowy z miodem i limonką, a otrzymasz idealną parę!
 
  • 8 porcji
  • 45 minut
  • 3 godziny
  • na winie

Wołowina po burgundzku

Miękkie, delikatne, rozpływające się w ustach mięso w aromatycznym sosie. Ten prawdziwy francuski klasyk może zagościć też na Twoim stole.  
 
  • 12 porcji
  • 15 minut + duszenie
  • na piwie i tequili

Wolno duszone carnitas w tequili i piwie

Weekend w stylu meksykańskim? Oto świetny przepis na carnitas na tequili oraz... piwie. To danie z pewnością kojarzy się z dobrą zabawą!
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • 45 minut
  • na winie

Sos aioli z pieczonym czosnkiem i sherry

Taki dip to skarb w kuchni! Pasuje nie tylko do eleganckich przekąsek. Podanie go nawet ze zwykłymi tostami sprawi, że przyjemność sięgnie zenitu!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.