WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 80
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 2,5-3 godziny
  • na tequili

Żeberka w cytrusowej glazurze z tequilą

Zanurzone w marynacie z tequili, soku pomarańczowego i limonki, nabierają egzotycznego charakteru i nieprzyzwoicie pysznego smaku.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 35 minut
  • na cydrze

Zapiekana biała kiełbasa na cydrze

Tradycja, ale w nowej odsłonie! Pachnie jabłkiem i wiosną. Idealne danie na wielkanocny stół.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 15-20 minut
  • na tequili
  • na ostro

Łosoś z nutą tequili i masłem habanero

To danie to prawdziwy ogień! Dla tych, co nie lubią nudny na talerzu.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z bourbonem

Tradycyjne schabowe w sosie pieczarkowym na bourbonie

Nie wyobrażasz sobie niedzieli bez schabowego? My też! W tym wydaniu na pewno go pokochasz!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 20-30 minut
  • z wódką

Udka w sosie pomidorowym na wódce

Udka w całkiem nowej wersji. Z tym sosem na pewno ich jeszcze nie próbowałeś!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut
  • 35-45 minut
  • na winie

Kurczak garam masala na winie

Nie potrzebujesz wielu składników, by stworzyć danie, którego smak trudno będzie szybko zapomnieć.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na wermucie

Kąski stekowe z masłem czosnkowym na wermucie

Sos z prażonego czosnku z wytrawnym wermutem, masłem i sosem sojowym otacza kawałki steku, dzięki czemu każdy kęs jest wyjątkowy!
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na koniaku

Pulpety w sosie koniakowym

W takim wydaniu ich jeszcze nie jadłeś! Pulchne mięsne kulki zanurzyliśmy w pysznym sosie koniakowo-musztardowym.
 
  • 8 porcji
  • 20 minut
  • 30-35 minut

Kurczak nadziewany serem w szynce prosciutto

Błyskawiczne kąski kurczaka, które będą świetnym pomysłem na wieczór przy butelce wina.
 
  • 6 porcji
  • 50 minut
  • 135-170 minut
  • z winem

Pieczeń wołowa w korzennym sosie na winie

Pieczeń wołowa to klasyka w naszej kuchni. Jednak teraz doprawiamy ją nutką ciastek korzennych i wina.
 
  • 12 porcji
  • 25 minut
  • 55 minut
  • na winie

Pałki kurczaka w sosie bbq na czerwonym winie

Niby sos BBQ, ale w zupełnie nowym wydaniu – tu króluje czerwone wytrawne wino, które dodaje elegancji i sprawia, że kurczak smakuje spektakularnie!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut
  • z bourbonem

Schabowe w bourbonie

Schabowy zrzuca swoją panierkę, by wziąć kąpiel w bourbonie. Ten smak Cię zaskoczy!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Chili con carne z tequilą

Świetne imprezowe danie, które nieźle rozgrzewa atmosferę dzięki chili i... tequili.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 50 minut
  • na ostro

Skrzydełka w stylu Krwawej Mary

To jeden z naszych ulubionych przepisów na imprezę! Bardzo charakterne skrzydełka z nutą wódki i tabasco.
 
  • 6 porcji
  • 30 minut
  • 145-150 minut
  • z rakiją

Giouvetsi – grecki gulasz z wołowiną i orzo

Zapach przypraw korzennych, soczysta wołowina i delikatny makaron orzo – Giouvetsi to kwintesencja greckiego smaku na talerzu. A wszystko doprawione kroplą rakii.
 
  • 5 porcji
  • 50 minut
  • na piwie

Schabowe duszone w piwie z cebulą

To przepis dla miłośników schabowych, którzy szukają nowych inspiracji.
 
  • 4 porcje
  • 90-120 minut
  • na cydrze

Łopatka wołowa w cydrze

Wołowina w takim wydaniu świetnie pasuje zarówno do kiszonego ogórka, jak i do risotto na winie.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na winie

Pulpety duszone na czerwonym winie ze spaghetti

Goście wpadają na kolację, a Ty nie wiesz, co ugotować? To danie skradnie ich serce.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 20-25 minut
  • z tequilą

Kurczak Tikka z nutą tequili

Jeśli marzy Ci się soczysty, aromatyczny kurczak z nutą orientu, ten przepis jest dla Ciebie! Przygotowujemy go w piekarniku, ale latem może trafić na grilla.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na koniaku

Boeuf Strogonow z koniakiem

Kremowy sos, delikatne kawałki wołowiny i nuta luksusu w postaci aromatycznego koniaku – kulinarny ideał!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.