WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 81
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 20-25 minut
  • z tequilą

Kurczak Tikka z nutą tequili

Jeśli marzy Ci się soczysty, aromatyczny kurczak z nutą orientu, ten przepis jest dla Ciebie! Przygotowujemy go w piekarniku, ale latem może trafić na grilla.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na koniaku

Boeuf Strogonow z koniakiem

Kremowy sos, delikatne kawałki wołowiny i nuta luksusu w postaci aromatycznego koniaku – kulinarny ideał!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 30 minut
  • na winie

Roladki z kurczaka z radicchio i porami na winie

Połączenie soczystego mięsa z lekko gorzkim radicchio oraz kremowymi porami tworzy harmonijną kompozycję. Żeby to danie było jeszcze bardziej wyjątkowe, koniecznie podaj je z kieliszkiem aromatycznego włoskiego vermentino.
 
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • 3-4 godziny
  • na winie

Łopatka wołowa w winie z warzywami

Połączenie mięsa, aromatycznych przypraw, czerwonego wina i chrupiących warzyw sprawia, że danie staje się pełne smaku.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 3 godziny
  • z cydrem

Gulasz wołowy na cydrze

Połączenie soczystego mięsa z wytrawnym cydrem i słodką marchewką tworzy niezwykle harmonijną kompozycję.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Schab w prostym sosie na winie

Te niesamowite kotlety wieprzowe smażone na patelni to najlepszy sposób na połączenie wyśmienitego smaku z prostymi składnikami!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na winie
  • na ostro

Kurczak marynowany w białym winie

Kurczak, do tego lekka sałatka oraz kieliszek wina z owocowym charakterem i zwykłe spotkanie przy grillu zamienia się w ucztę.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • na wódce

Kremowe krewetki na wódce z limonką

Aromatyczne i soczyste krewetki duszone w wyśmienitym sosie śmietanowym na wódce. Smaku dodaje nuta orzeźwiającej limonki. Świetny przepis na wieczór z przyjaciółmi.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • 90 minut
  • na winie

Roladki wołowe w ciemnym sosie na winie

Klasyka – rolada wołowa, ale tym razem w aromatycznym, gęstym sosie na czerwonym winie.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • na rumie

Grillowany schab na ciemnym rumie

W sezonie grillowym idealna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Z tym przepisem już nie musisz się zastanawiać, co na obiad!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 80 minut
  • na piwie

Udka pieczone w ciemnym piwie i miodzie

To danie jest tak proste! Włóż wszystko do naczynia żaroodpornego, a resztę zrobi za Ciebie piekarnik. A smak? Obłędny!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z tequilą
  • na ostro

Steki z grilla w marynacie na limonce i tequili

Sprawdź, jak łatwo zrobić stek, który będzie idealnie delikatny i aromatyczny dzięki lekko pikantnej marynacie na tequili.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na rumie
  • na ostro

Kurczak po karaibsku

Pałki marynowane w złotym rumie z dodatkiem limonki. W środku soczyste, na zewnątrz z chrupiącą skórką. Palce lizać! Dosłownie.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 80 minut
  • na cydrze

Francuska „zapiekanka” z porem na cydrze

Udka z kurczaka powoli duszone w cydrze z porem. To danie nakarmi Waszą duszę!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 35-40 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Kurczak z limonką i chili

Pyszne, soczyste szaszłyki – mięso piecze się w soku z limonki i tequili. Ognia dodaje odrobina chili.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • 35 minut
  • na winie

Kurczak Cacciatore – sposób na włoski obiad

Rustykalny, wolno gotowany kurczak z warzywami w aromatycznym włoskim sosie Cacciatore. To danie nie karmi tylko ciała, ale i duszę!
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 40 minut
  • na rumie

Pieczone skrzydełka w rumowym sosie

Chrupiące skrzydełka kurczaka pieczone w piekarniku, a następnie polane słodko-miodowym sosem na rumie. Palce lizać! Dosłownie!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • 130-135 minut
  • na winie

Gicz jagnięca w pomidorach i winie

Jeśli nie masz doświadczenia w gotowaniu jagnięciny, może się to wydawać trudnym zadaniem, ale zaufaj nam – z tym przepisem to naprawdę nie może być łatwiejsze.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 3-3,5 godziny
  • na winie

Długo pieczone żeberka na winie z czosnkiem

Pyszne, aromatyczne, rozpływające się w ustach... Spróbuj, a może się okazać, że trafią na listę Twoich ulubionych dań.
 
  • 8 porcji
  • 45 minut
  • 3 godziny
  • na winie

Wołowina po burgundzku

Miękkie, delikatne, rozpływające się w ustach mięso w aromatycznym sosie. Ten prawdziwy francuski klasyk może zagościć też na Twoim stole.  
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.