WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba przepisów : 53
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 6,5 godziny + oczekiwanie
  • na winie

Żebra wołowe duszone w winie

Kawał mięsa w dobrym wydaniu! Choć wymaga czasu, by dobrze zmiękło, zdecydowanie smak jest wart każdej minuty w kuchni!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na ginie

Stek macerowany w ginie

Doskonały propozycja na spotkanie przy grillu. To będzie hit nadchodzącego sezonu!
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • 3 godziny
  • na winie

Peposo – wołowina po toskańsku

Tradycyjne włoskie danie prosto z Toskanii! Pyszne, kruche mięso w boskim sosie – nie mogło oczywiście zabraknąć w nim wina!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 35-40 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Kurczak z limonką i chili

Pyszne, soczyste szaszłyki – mięso piecze się w soku z limonki i tequili. Ognia dodaje odrobina chili.
 
  • 6 porcji
  • 1 godzina
  • na winie

Paella z szafranem i chorizo

To nie takie trudne! Możesz zrobić pyszną, autentyczną paellę, najpopularniejsze danie w Hiszpanii, we własnej kuchni i zaprosić znajomych na ucztę.
 
  • 6 porcji
  • 3 godziny
  • na piwie

Irlandzki gulasz na ciemnym piwie

Pyszny gulasz na kultowym irlandzkim piwie. To właśnie on tworzy sos o cudownym, głębokim i złożonym smaku.
 
  • 4 porcje
  • 90-120 minut
  • na cydrze

Łopatka wołowa w cydrze

Wołowina w takim wydaniu świetnie pasuje zarówno do kiszonego ogórka, jak i do risotto na winie.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na rumie
  • na ostro

Kurczak po karaibsku

Pałki marynowane w złotym rumie z dodatkiem limonki. W środku soczyste, na zewnątrz z chrupiącą skórką. Palce lizać! Dosłownie.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 10 minut
  • na whisky
  • na ostro

Steki z karkówki

Można je przygotowywać przez cały rok – zimą w piekarniku, a latem na przyjemnie skwierczącym ruszcie. Za smak odpowiada aromatyczna glazura na whisky.
 
  • 6 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 1,5 godziny
  • na piwie

Golonka indycza pieczona w ciemnym piwie

Konkret na talerzu! Polecamy szczególnie, gdy szykuje się spotkanie w męskim gronie!
 
  • 8 porcji
  • 15 minut
  • 1 godzina
  • na bourbonie

Pieczone żeberka w sosie barbecue z bourbonem

Ten przysmak praktycznie robi się sam! Prosty przepis na pyszne żeberka, którego czas przygotowania nie przekracza 15 minut. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik.
 
  • 8 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 1 godzina
  • na winie

Udka w balsamicznej marynacie

Chcesz podbić podniebienia swoich gości? Oto nasz pewniak na wyjątkowe spotkania ze znajomymi. 
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 45-55 minut
  • na winie

Makaronowe gniazda w pomidorowo-winnym sosie

Świetny pomysł na kolację z winem i przyjaciółmi. Do tego podaj lekką sałatkę we włoskim stylu i już uczta gotowa!
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na koniaku

Pulpety w sosie koniakowym

W takim wydaniu ich jeszcze nie jadłeś! Pulchne mięsne kulki zanurzyliśmy w pysznym sosie koniakowo-musztardowym.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Chili con carne z tequilą

Świetne imprezowe danie, które nieźle rozgrzewa atmosferę dzięki chili i... tequili.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • na winie

Ryba w winno-maślanym sosie

Delikatna, biała ryba duszona w aromatycznym sosie na bazie białego wina. Przygotujesz ją zaledwie w kwadrans!
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 1,5 godziny
  • z whisky

Karkówka marynowana w whisky

Świetny przepis na różne okazje. Sprawdzi się zarówno podczas uroczystego obiadu z kieliszkiem wina, jak i do szklanki piwa w męskim gronie.
 
  • 6 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 90 minut
  • na winie

Pieczeń po włosku z ziołami i parmezanem

Aromatyczne mięso wypełnione ziołowo-serowym farszem i pieczone w bulionie z białym winem. 
 
  • 6 porcji
  • 2 i 1/2 godziny
  • na winie

Policzki wołowe w sosie

Chcesz zaimponować gościom, a może udowodnić, że gotowanie to nic trudnego? Właśnie znalazłeś idealny przepis, by dać kulinarny popis!
 
  • 6 porcji
  • 45 minut
  • 3 godziny i 40-45 minut
  • na winie

Kurczak w czerwonych pomarańczach

Złocisty kurczak nadziany soczystymi pomarańczami oraz rozmarynem i pieczony w winno-miodowej zalewie. Pycha!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.