DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 171
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Penne rosso, czyli makaron z sosem na czerwonym winie

Gęsty, aksamitny sos z pieczoną papryką, pomidorami i ziołami otula makaron, tworząc pełnię smaku z lekką nutą pikantności. Proste składniki, a efekt zachwycający!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z wermutem
  • bez mięsa

Szybka pomidorowa na wermucie

Czas zapomnieć o nudnej pomidorowej z niedzielnego rosołu. Oto prawdziwa kulinarna rewolucja – pomidorówka na wytrawnym wermucie z domowym pesto.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Ekspresowa ryba z patelni z winem

Szybki obiad z romantycznym charakterem, który przygotujesz nawet w najbardziej zabiegany dzień.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na winie

Linguine allo Scoglio

Delikatny makaron w towarzystwie owoców morza, aromatycznego czosnku oraz pikantnych płatków chili to prawdziwa uczta dla zmysłów. Idealny na romantyczną kolację z kieliszkiem białego wina w dłoni.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 20-25 minut

Zupa Pavese

Czasami najprostsze smaki okazują się tymi najbardziej wyjątkowymi. Zupa Pavese to doskonały przykład kuchni włoskiej w jej najlepszym, domowym wydaniu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Smażone wątróbki w sosie na winie

Czy wątróbka może mieć eleganckie oblicze? A jakże! W tym prostym winnym sosie nabiera wykwintności.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • bez mięsa

Penne z gorgonzolą

Szybki obiad pełen smaku! Do tego kieliszek dobrego pinot gris i już robi się odświętnie!
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • na winie

Polenta z sosem bolońskim

Polenta to tradycyjna potrawa wywodząca się z północnych Włoch. Podawana z sosem bolońskim to wspaniały przykład kreatywności kulinarnej!
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na winie

Ribollita – rozgrzewająca zupa toskańska na białym winie

To rustykalna zupa z chleba, fasoli i warzyw, wywodząca się z kuchni włoskiej. Najlepiej smakuje następnego dnia!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 15 minut
  • z brandy

Piersi kaczki z nutą brandy

Proste, ale wykwintne. To danie sprawi, że poczujesz się jak w najlepszej francuskiej restauracji.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • na tequili
  • bez mięsa

Krem z czerwonej papryki z tequilą

Co za ogień! Czerwona papryka i tequila w jednym garze? Tak! I wyszło bardzo smacznie. Gotowi na nowe spotkanie kulinarne?
 
  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie

Śledź z jabłkiem

Nie ma co ukrywać – śledź z jabłkiem to jedno z tych dań, które albo się uwielbia, albo nie do końca rozumie. Ale jeśli jesteś w pierwszej grupie, to wiesz, że ten duet to coś więcej niż tylko prosty przepis.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • z brandy
  • bez mięsa

Krem z borowików z nutą brandy

Musisz go spróbować! Ten aromat i smak sprawią, że poczujesz się jak w jednej z najlepszych restauracji.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z cydrem

Wątróbka z cydrem

Soczyste jabłka, delikatny cydr i kremowa wątróbka tworzą danie idealne na chłodne wieczory. Subtelnie słodko-wytrawne połączenie, które oczaruje każde podniebienie!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 20 minut
  • na wódce

Pieczony łosoś z mandarynkami

Co za połączenie smaków! Słodka żurawina z nutą wódki, soczyste mandarynki i aromatyczna ryba! Świąteczny obiad we dwoje jak marzenie!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 15 minut
  • na winie

Wieprzowina w sosie z granatów

Połączenie schabowych i granatów brzmi fantazyjnie, ale tak naprawdę to bardzo proste danie, które na domową randkę pasuje idealnie.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem buraczkowy z korzenną nutą

Pyszny krem z buraka z korzennymi przyprawami oraz czerwonym winem. Zdecydowanie potrafi rozgrzać atmosferę!
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • z whisky

Grochowa z torfową whisky

Grochówki w takim wydaniu jeszcze nie jadłeś. Oto tradycyjna polska zupa ze szkockim akcentem, który dodaje jej elegancji.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Zupa krem z dyni

Jej smak rozgrzewa, a aromat sprawia, że w domu robi się przytulniej. Najlepiej gotuje się ją we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Smażony łosoś

Ekspresowy obiad, ale z klasą? Ten przepis będzie idealny, by dobrze zjeść i rozkochać kobietę. 
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.