DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 149
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 25 minut

Makaron z przegrzebkami

Proste, szybkie i wykwintne danie, które tylko czeka, by je odkryć!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na tequili

Łosoś z grilla na maśle klonowym i tequili

Co za połączenie smaków! Pyszna rybka, która sprawia, że popołudnie przy grillu może zamienić się w romantyczną randkę.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 25-35 minut

Letni krem z pieczonych batatów i marchewki na brandy

Niezwykle gładki i aksamitny krem z dodatkiem krewetek i sera feta. Prosty, ale oryginalny przepis na pyszny obiad.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 45 minut
  • na winie

Piersi indyka z porzeczkami

Prawdziwy letni obiad z pomysłem – połączenie mięsa z soczystymi porzeczkami oraz lekkim białym winem. 
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na wódce
  • bez mięsa

Risotto alla vodka

Podkręć atmosferę w swojej kuchni z naszym przepisem! To wyjątkowe danie zachwyca kremową konsystencją i zaskakującym akcentem wódki.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Kurczak w sosie maślano-cytrynowym z białego wina

Szybki i łatwy przepis, którym możesz zrobić wrażenie! Kurczak jest gotowy już w 20 minut , a smakuje jak wykwintne danie z restauracji.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na ginie

Smażony kurczak w sosie ginowym

Zabierz gin do kuchni! Ten kremowy sos doskonale smakuje z bogato doprawionym i przyrumienionym na patelni kurczakiem.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na bourbonie

Słodko-pikantny kurczak na bourbonie

Bardzo aromatyczny kurczak w stylu chińskim z akcentem amerykańskiej whiskey! Bourbon dodaje słodyczy i charakteru!
 
  • 2 porcje
  • 30 minut + oczekiwanie
  • na winie

Macki ośmiornicy duszone w winie i grillowane

Można je jeść jako przystawkę lub danie główne. Warto je również wykorzystać jako część pysznej sałatki.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Stek w marynacie sojowej na bourbonie

Wyrazisty sos sojowy i lekko słodki bourbon dodają stekom smaku oraz elegancji. Spróbuj! Smakują jak w najlepszej restauracji!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 50 minut
  • na rumie
  • bez mięsa

Bakłażan w sosie pomidorowym na rumie

Te miękkie, soczyste i pełne aromatów bakłażany dodadzą smaku z pozoru najzwyklejszym chwilom. Spróbuj!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Szybki kurczak po francusku

Delikatny kurczak w maślano-cytrynowym sosie na białym winie.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na cydrze
  • bez mięsa

Krem z pomidorów malinowych na cydrze

Pyszna zupa, która pachnie latem. Warto wykorzystać sezon na pomidory – tylko te, które rosną w prawdziwym słońcu, będę pełne smaki i aromatu.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Gnocchi w sosie pesto

Obiad ugotowany w jednym naczyniu i to w 20 minut? To możliwe! Jednak to nie jest taki zwyczajny przepis! Jego magia polega na tym, że bardzo łatwo zamienia zwykły posiłek w romantyczną randkę nawet w najbardziej zabiegany dzień!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Krem z białych szparagów na winie

Gdy szparagi pojawiają się w kuchni, wiemy, że wiosna rozgościła się już na dobre! Korzystajmy z sezonowych darów!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na ostro
  • bez mięsa

Rigatoni arrabbiata

Ekspresowy przepis na włoski makaron  z ostrzejszą nutą chili – dla tych, co lubią, gdy w kuchni jest trochę pikantnie.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Chłodnik truskawkowy na białym winie

Kiedy przychodzi sezon na bujne i słodkie polskie truskawki, ten przepis wraca na nasze stoły. Oto letnie smaki, które budują wspomnienia.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 30 minut

Łódki z kurczaka z serowo-szpinakowym nadzieniem

Najlepiej smakują wyjęte prosto z piekarnika i podane z kieliszkiem aromatycznego chardonnay.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 5-7 minut
  • na winie

Pierś kaczki w sosie miodowo-winnym z figami

Kaczka i figi to duet doskonały! Sos przygotowany z miodu i wina świetnie dopełnia całość i sprawia, że to idealne danie na specjalną okazję tylko we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na whisky

Piersi kaczki w glazurze malinowej na whisky

Oto bardziej romantyczna wersja przepisu na piersi kaczki. Malina i whisky dodają jej wyrafinowanego i eleganckiego smaku, który może umilić Wam wieczór we dwoje.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.