DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba przepisów : 123
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Łosoś w ziołach duszony w winie

Błyskawiczny sposób na obiad pełen smaku i aromatu. Bo każdy posiłek zasługuje na to, by być wyjątkowy.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na whisky

Risotto z krewetkami i whisky

Takiego połączenia smaków jeszcze nie spotkałeś. To pyszne risotto nie powstaje na winie, ale na whisky... Co za zmiana!
 

Kremowa zupa z tortellini i winem

Jej aromat cudownie rozchodzi się po całym domu, zwiastując pyszny obiad. Uwielbiamy takie chwile!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na tequili

Przegrzebki z dressingiem na wódce i limonce

Te proste smażone przegrzebki z wódką i sosem limonkowym to świetny pomysł na elegancką przystawkę. Idealna, by celebrować ważne chwile.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 5-8 minut
  • z bourbonem
  • bez mięsa

Krem z batatów na bourbonie

Słodycz bourbona i batatów świetnie się łączy! Takiej zupy kremu jeszcze nie próbowałeś!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 8 minut
  • na koniaku

Piersi kaczki z sosem wiśniowym na koniaku

Ta kaczka smakuje dekadencko. Idealnie łączy się ze słodko-cierpkimi wiśniami, a głębi dodaje jej nuta aromatycznego koniaku.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Fettuccine Alfredo – makaron w kremowym sosie

Kremowy sos z gęstej śmietany, białego wina, czosnku i parmezanu w połączeniu z Twoim ulubionym makaronem tworzy doskonały obiad na każdy dzień tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut+ oczekiwanie

Tatar z łososia i awokado

Warstwa awokado i pysznego łososia w sosie limonkowo-musztardowym. Koniecznie podawaj ze świeżym pieczywem i kieliszkiem białego wina.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z szampanem

Ostrygi z sosem vinegrette na szampanie

Powiew luksusu. Bardzo szybka, ale niezwykle elegancka przystawka, dzięki której poczujecie się jak królewska para. Tak trzeba żyć!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • bez mięsa

Carpaccio z buraka z miętowym dressingiem

Buraki w połączeniu z kremowym kozim serem i  orzechami włoskimi tworzą wykwintną przekąskę godną największych hedonistów.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na wódce

Makaron z kurczakiem i sosem na wódce

Szybki obiad w 20 minut – pełen przypraw, smaków i aromatów.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na ginie

Sałatka z cytrusami i dressingiem na ginie

Uwaga, rewolucja na talerzu! Pyszna i pożywna sałatka z grejpfrutem i pomarańczą doprawiona nutką ginu.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 50-60 minut
  • na whisky

Krem z pieczonego bakłażana na whisky

Ten przepis Cię zaskoczy! Kremowa, aromatyczna zupa doprawiona nutą whisky poleca się na pyszny obiad!
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z winem

Makaron z cukinii z krewetkami

Doskonałe danie, które sprawi, że niepozorny posiłek zamieni się w romantyczne spotkanie.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Łosoś w winnym sosie chrzanowym

Błyskawiczne danie, dzięki któremu szybko przygotujesz randkę w środku tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Małże w sosie pomidorowym na winie

To jedno z popularnych włoskich dań – mamy nadzieję, że wkrótce dołączy również do Twojego kulinarnego portfolio.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • z whiskey

Steki whiskey

Pyszne steki marynowane w irlandzkiej whiskey! Polecamy szczególnie na romantyczną kolację!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Smażone przegrzebki w sosie maślanym

Idealny wstęp do kolacji we dwoje lub znakomity dodatek do wieczornego kieliszka wina.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • bez mięsa

Sycylijski gulasz na bakłażanie

Bakłażan – nazywany bywa gruszką miłości. Niezwykły afrodyzjak o niezwykłym smaku tym razem w formie włoskiego gulaszu warzywnego.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 25 minut

Łosoś Wellington

Pyszny i soczysty łosoś ze szpinakiem w chrupiącym cieście francuskim. Idealny przepis, by zrobić wrażenie na drugiej połowie.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.