DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba przepisów : 132
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z brandy

Medaliony z polędwicy w kremowym sosie

Wieprzowina duszona w sosie estragonowym na bazie brandy. Co najważniejsze, to pyszne danie przygotujesz w mniej niż 30 minut.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na wermucie
  • bez mięsa

Lekki krem z pora z nutą białego wermutu

Czy zwykła zupa krem można dodać smaku codzienności? Ta na pewno! Bogata, aromatyczna i doprawiona wermutem. Czegóż chcieć więcej do szczęścia?
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Makaron w kremowym sosie na winie musującym

Makaron i bąbelki na jednym talerzu! Ten przepis to klucz do kulinarnego raju.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na ginie
  • bez mięsa

Oliwki w ginie

Doskonała przekąska na ciepło do chrupiącego pieczywa i kieliszka ginu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na rumie

Grillowane dzwonka łososia z rumem

Aromatyczna, soczysta ryba prosto ze skwierczącego rusztu! Pycha. A smaku jej dodaje charakterny rum!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Risotto z botwinką

Ekspresowy obiad na wiosnę! Kremowe i delikatne risotto na winie z młodą botwinką.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na wódce

Penne z chorizo i wódką

Śmiesznie łatwy przepis, ale w smaku robi się poważnie! To danie nigdy nie zawodzi. Jego tajemnicą jest dobrej jakości hiszpańska kiełbasa i polska wódka.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na winie

Aromatyczna zupa z łososiem na czerwonym winie

Prosta zupa, która sprawi, że każde popołudnie będzie pełne smaku i aromatów.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z winem

Sałatka ze stekiem i gruszkami

Całość dopełnia niezwykle aromatyczny dressing na bazie gorgonzoli, który doprawiliśmy winem.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z brandy

Wiosenna zupa marchewkowa z nutą pomarańczy

Piękny pomarańczowy kolor i ten smak młodej marchewki... Jednak krem nie byłby tak wyjątkowy, gdyby nie odrobina soku pomarańczowego i kropla brandy.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z whisky

Pierś kaczki z nutą pomarańczy i whisky

To wykwitnie danie przygotujesz błyskawicznie! Idealnie łączy w sobie elegancję i wyrafinowanie z nutą hedonistycznej przyjemności. To przepis dla tych, którzy pragną zaskoczyć swoją drugą połowę czymś więcej niż tylko smakiem.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Łosoś w ziołach duszony w winie

Błyskawiczny sposób na obiad pełen smaku i aromatu. Bo każdy posiłek zasługuje na to, by być wyjątkowy.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na whisky

Risotto z krewetkami i whisky

Takiego połączenia smaków jeszcze nie spotkałeś. To pyszne risotto nie powstaje na winie, ale na whisky... Co za zmiana!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Kremowa zupa z tortellini i winem

Jej aromat cudownie rozchodzi się po całym domu, zwiastując pyszny obiad. Uwielbiamy takie chwile!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 45 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z pieczonego czosnku

To zaskakujący łatwy przepis, do którego chce się wracać. Łagodny smak pieczonego czosnku pasuje na każdy sezon.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na tequili

Przegrzebki z dressingiem na wódce i limonce

Te proste smażone przegrzebki z wódką i sosem limonkowym to świetny pomysł na elegancką przystawkę. Idealna, by celebrować ważne chwile.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 5-8 minut
  • z bourbonem
  • bez mięsa

Krem z batatów na bourbonie

Słodycz bourbona i batatów świetnie się łączy! Takiej zupy kremu jeszcze nie próbowałeś!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 8 minut
  • na koniaku

Piersi kaczki z sosem wiśniowym na koniaku

Ta kaczka smakuje dekadencko. Idealnie łączy się ze słodko-cierpkimi wiśniami, a głębi dodaje jej nuta aromatycznego koniaku.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Fettuccine Alfredo – makaron w kremowym sosie

Kremowy sos z gęstej śmietany, białego wina, czosnku i parmezanu w połączeniu z Twoim ulubionym makaronem tworzy doskonały obiad na każdy dzień tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut+ oczekiwanie

Tatar z łososia i awokado

Warstwa awokado i pysznego łososia w sosie limonkowo-musztardowym. Koniecznie podawaj ze świeżym pieczywem i kieliszkiem białego wina.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.