DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba przepisów : 40
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • bez mięsa

Makaron z sosem serowym

Błyskawiczny przepis na makaron w śmietanowym sosie z gorgonzolą. Na pewno nie raz do niego wrócicie.
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • 15-20 minut
  • z koniakiem

Francuska zupa cebulowa z koniakiem

Gęsta, pełna aromatu zupa z serowymi grzankami. Dzięki niej bardzo szybko poczujecie się jak w małej francuskiej knajpce w Paryżu.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Risotto z pieczarkami

Klasyczne risotto duszone na białym winie. W sam raz na romantyczny obiad nawet w środku tygodnia!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut

Koreczki z salami i mozzarellą

Szybka przystawka w stylu włoskim – świetny dodatek do kieliszka czerwonego wina.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 5-7 minut
  • na winie

Pierś kaczki w sosie miodowo-winnym z figami

Kaczka i figi to duet doskonały! Sos przygotowany z miodu i wina świetnie dopełnia całość i sprawia, że to idealne danie na specjalną okazję tylko we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • 40 minut
  • na Metaxie

Faszerowane papryki po grecku

Czerwone papryki nadziewane mięsem mielonym z dodatkiem sosu pomidorowego z Metaxą.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 15 minut
  • z likierem

Łosoś w sosie pomarańczowym z likierem

Delikatne dzwonka łososia z piekarnika podane z aromatycznym sosem na bazie likieru pomarańczowego.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z grappą
  • bez mięsa

Krem ziemniaczany z grappą

W kuchni nie ma miejsca na nudę. Takie przepisy jak ten sprawiają, że gotowanie staje się jeszcze bardziej przyjemne.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Kurczak po toskańsku z winem

Soczyste mięso w gęstym sosie na bazie białego wina oraz suszonych pomidorów – oto kurczak w całkiem nowej odsłonie!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 30 minut
  • na wódce
  • bez mięsa

Pieczona czerwona kapusta z miodówką

Bardzo oryginalna, ale prosta do przygotowania przystawka z nutą wódki miodowej – idealna na wielkie i małe okazje.
 
  • 2 porcje
  • 50 minut
  • na wódce

Rigatoni alla vodka

Włoski makaron w sosie pomidorowym z dodatkiem boczku i wódki.
 
  • 4 porcje
  • 2 i 1/2 godziny
  • na winie

Zupa po burgundzku

Sycąca i niezwykle aromatyczna francuska zupa z wołowiną na czerwonym winie.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.