DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba przepisów : 132
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 25 minut

Dorsz pieczony w boczku

W środku delikatna cytrynowa ryba, na zewnątrz aromatyczny i chrupiący boczek. Palce lizać!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Zupa krem z bobem

Latem świeży, zimą mrożony – bób to kulinarnie bardzo wdzięczne warzywo. Ta zupa krem jest tego najlepszym dowodem.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 15-20 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Camembert pieczony w białym winie

Doskonała przystawka przed kolacją we dwoje lub świetny dodatek do deski serów podczas degustacji wina.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Krem z białych szparagów na winie

Gdy szparagi pojawiają się w kuchni, wiemy, że wiosna rozgościła się już na dobre! Korzystajmy z sezonowych darów!
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 10 minut

Łosoś teriyaki ze szparagami

Pyszny aromatyczny łosoś podawany z chrupiącymi szparagami oraz kieliszkiem białego wina.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 15 minut
  • na winie

Polędwiczka w malinach

To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Pieczona polędwiczka polana malinowym sosem na bazie czerwonego wina.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na ginie

Smażony kurczak w sosie ginowym

Zabierz gin do kuchni! Ten kremowy sos doskonale smakuje z bogato doprawionym i przyrumienionym na patelni kurczakiem.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 10 minut
  • bez mięsa

„Grzanki” z bakłażana z kozim serem

To prosty przepis na bakłażana, który może znaleźć się na Twoim stole w mniej niż 30 minut! Świetna przekąska do kieliszka czerwonego wina.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z sake

Wołowina teriyaki z sake

Szukasz ciekawych smaków? Ten przepis otworzy przed Tobą nowe doznania kulinarne i to w ekspresowym tempie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 30 minut

Łódki z kurczaka z serowo-szpinakowym nadzieniem

Najlepiej smakują wyjęte prosto z piekarnika i podane z kieliszkiem aromatycznego chardonnay.
 
  • 2 porcje
  • 1 i 1/2 godziny
  • na winie

Ossobuco – gicz cielęca po włosku

Danie pochodzi z Lombardii – jego nazwę można przetłumaczyć jako kość z dziurką. Idealny przepis, by zaimponować drugiej połowie.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Szafranowe risotto z cukinią

Niewiarygodnie kremowe i aromatyczne danie! Z takim przepisem możesz się stać szefem kuchni we własnym domu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z wódką
  • bez mięsa

Gnocchi w kremowym sosie na wódce

Perfekcyjny i błyskawiczny obiad. Gnocchi gotują się bezpośrednio w pomidorowym sosie, co oznacza mniej pracy dla Ciebie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 15-20 minut
  • na whisky

Łosoś w glazurze klonowej z whisky

Szybki przepis na soczystą rybę! Przygotuj się na kulinarną ucztę!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na rumie

Polędwiczka wieprzowa na rumie

W domowym barku nie może zabraknąć rumu. Jak widać, może się przydać nie tylko do przyrządzania drinków.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Stek w sosie czekoladowo-winnym

Dwie najsmaczniejsze rzeczy na świecie? Wino i czekolada. Choć ten duet brzmi bardzo słodko, to dodaje smaku nie deserowi, a pysznym stekom z polędwicy.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • z whisky

Makaron z sosem whisky i łososiem

Ten pyszny makaron w kremowym sosie na whisky z pewnością zrobi wrażenie na tej wyjątkowej osobie w Twoim życiu. Szybka romantyczna kolacja? Ten przepis jest idealny!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na piwie

Małże duszone w piwie

Z winem mają bardzo romantyczne oblicze, ale w tej wersji małże też smakują znakomicie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na cydrze

Kurczak na cydrze z jabłkami

Tylko 20 minut w kuchni, ale westchnienia zachwytu znad talerza będą trwały zdecydowanie dłużej.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 15-20 minut
  • bez mięsa

Bakłażan parmigiana

Bakłażan we włoskim stylu w towarzystwie mozzarelli i pomidorów. Można serwować jako przekąskę lub danie główne, ale zawsze z czerwonym winem!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.