DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 191
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z winem

Sałatka ze stekiem i gruszkami

Całość dopełnia niezwykle aromatyczny dressing na bazie gorgonzoli, który doprawiliśmy winem.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z brandy

Wiosenna zupa marchewkowa z nutą pomarańczy

Piękny pomarańczowy kolor i ten smak młodej marchewki... Jednak krem nie byłby tak wyjątkowy, gdyby nie odrobina soku pomarańczowego i kropla brandy.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z whisky

Pierś kaczki z nutą pomarańczy i whisky

To wykwitnie danie przygotujesz błyskawicznie! Idealnie łączy w sobie elegancję i wyrafinowanie z nutą hedonistycznej przyjemności. To przepis dla tych, którzy pragną zaskoczyć swoją drugą połowę czymś więcej niż tylko smakiem.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na whisky

Risotto z krewetkami i whisky

Takiego połączenia smaków jeszcze nie spotkałeś. To pyszne risotto nie powstaje na winie, ale na whisky... Co za zmiana!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Kremowa zupa z tortellini i winem

Jej aromat cudownie rozchodzi się po całym domu, zwiastując pyszny obiad. Uwielbiamy takie chwile!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 45 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z pieczonego czosnku

To zaskakujący łatwy przepis, do którego chce się wracać. Łagodny smak pieczonego czosnku pasuje na każdy sezon.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na tequili

Przegrzebki z dressingiem na wódce i limonce

Te proste smażone przegrzebki z wódką i sosem limonkowym to świetny pomysł na elegancką przystawkę. Idealna, by celebrować ważne chwile.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 8 minut
  • na koniaku

Piersi kaczki z sosem wiśniowym na koniaku

Ta kaczka smakuje dekadencko. Idealnie łączy się ze słodko-cierpkimi wiśniami, a głębi dodaje jej nuta aromatycznego koniaku.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Fettuccine Alfredo – makaron w kremowym sosie

Kremowy sos z gęstej śmietany, białego wina, czosnku i parmezanu w połączeniu z Twoim ulubionym makaronem tworzy doskonały obiad na każdy dzień tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut+ oczekiwanie

Tatar z łososia i awokado

Warstwa awokado i pysznego łososia w sosie limonkowo-musztardowym. Koniecznie podawaj ze świeżym pieczywem i kieliszkiem białego wina.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z szampanem

Ostrygi z sosem vinegrette na szampanie

Powiew luksusu. Bardzo szybka, ale niezwykle elegancka przystawka, dzięki której poczujecie się jak królewska para. Tak trzeba żyć!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • bez mięsa

Carpaccio z buraka z miętowym dressingiem

Buraki w połączeniu z kremowym kozim serem i  orzechami włoskimi tworzą wykwintną przekąskę godną największych hedonistów.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na wódce

Makaron z kurczakiem i sosem na wódce

Szybki obiad w 20 minut – pełen przypraw, smaków i aromatów.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 50-60 minut
  • na whisky

Krem z pieczonego bakłażana na whisky

Ten przepis Cię zaskoczy! Kremowa, aromatyczna zupa doprawiona nutą whisky poleca się na pyszny obiad!
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z winem

Makaron z cukinii z krewetkami

Doskonałe danie, które sprawi, że niepozorny posiłek zamieni się w romantyczne spotkanie.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Łosoś w winnym sosie chrzanowym

Błyskawiczne danie, dzięki któremu szybko przygotujesz randkę w środku tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Małże w sosie pomidorowym na winie

To jedno z popularnych włoskich dań – mamy nadzieję, że wkrótce dołączy również do Twojego kulinarnego portfolio.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • z whiskey

Steki whiskey

Pyszne steki marynowane w irlandzkiej whiskey! Polecamy szczególnie na romantyczną kolację!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • bez mięsa

Sycylijski gulasz na bakłażanie

Bakłażan – nazywany bywa gruszką miłości. Niezwykły afrodyzjak o niezwykłym smaku tym razem w formie włoskiego gulaszu warzywnego.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 25 minut

Łosoś Wellington

Pyszny i soczysty łosoś ze szpinakiem w chrupiącym cieście francuskim. Idealny przepis, by zrobić wrażenie na drugiej połowie.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.