DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 47
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Zupa krem z dyni

Jej smak rozgrzewa, a aromat sprawia, że w domu robi się przytulniej. Najlepiej gotuje się ją we dwoje.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z pieczonego kalafiora na winie

Królowa wśród zup kremów. Idealnie gładka, aksamitna, aromatyczna i delikatna. Tak właśnie należy rozpocząć kolację we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z sherry
  • bez mięsa

Krem z topinamburu z sherry

Pyszna, rozgrzewająca zupa z hiszpańską nutą wytrawnej sherry.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • bez mięsa

Rustykalne tosty z kozim serem

Chrupiące tosty z kozim serem i karmelizowaną cebulą. Koniecznie podawaj je z kieliszkiem bogatego nowozelandzkiego sauvignon blanc.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 15 minut
  • na wódce

Malfatti ze szpinakiem

To włoskie kluseczki, których nazwa dosłownie oznacza „źle zrobione” lub „krzywo uformowane”. Ich nieregularny kształt stanowi część uroku tego dania.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z brandy
  • bez mięsa

Risotto grzybowe z brandy

Idealne na elegancki obiad lub kolację. Zachwyca swoją prostotą, a jednocześnie bogactwem smaków.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na piwie
  • bez mięsa

Zupa kalafiorowa z serem i piwem

Idealna na chłodniejsze dni, kiedy masz ochotę na coś sycącego i rozgrzewającego. Dodatek piwa nadaje jej głębi, a ser przyjemnie ją zagęszcza i wzbogaca o kremowy smak.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • z sherry
  • bez mięsa

Krem brokułowy z wytrawną sherry i grzankami

Pyszna i aromatyczna zupa, która zawsze Was rozgrzeje i poprawi nastrój.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem kurkowy na winie

Delikatna zupa krem z podsmażonych na maśle, a następnie duszonych w białym winie kurkach.  
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 50 minut
  • na rumie
  • bez mięsa

Bakłażan w sosie pomidorowym na rumie

Te miękkie, soczyste i pełne aromatów bakłażany dodadzą smaku z pozoru najzwyklejszym chwilom. Spróbuj!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na cydrze
  • bez mięsa

Krem z pomidorów malinowych na cydrze

Pyszna zupa, która pachnie latem. Warto wykorzystać sezon na pomidory – tylko te, które rosną w prawdziwym słońcu, będę pełne smaki i aromatu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na ostro
  • bez mięsa

Rigatoni arrabbiata

Ekspresowy przepis na włoski makaron  z ostrzejszą nutą chili – dla tych, co lubią, gdy w kuchni jest trochę pikantnie.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na wermucie
  • bez mięsa

Lekki krem z pora z nutą białego wermutu

Czy zwykła zupa krem można dodać smaku codzienności? Ta na pewno! Bogata, aromatyczna i doprawiona wermutem. Czegóż chcieć więcej do szczęścia?
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Makaron w kremowym sosie na winie musującym

Makaron i bąbelki na jednym talerzu! Ten przepis to klucz do kulinarnego raju.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Risotto z botwinką

Ekspresowy obiad na wiosnę! Kremowe i delikatne risotto na winie z młodą botwinką.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 45 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z pieczonego czosnku

To zaskakujący łatwy przepis, do którego chce się wracać. Łagodny smak pieczonego czosnku pasuje na każdy sezon.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • bez mięsa

Carpaccio z buraka z miętowym dressingiem

Buraki w połączeniu z kremowym kozim serem i  orzechami włoskimi tworzą wykwintną przekąskę godną największych hedonistów.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na ginie

Sałatka z cytrusami i dressingiem na ginie

Uwaga, rewolucja na talerzu! Pyszna i pożywna sałatka z grejpfrutem i pomarańczą doprawiona nutką ginu.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • bez mięsa

Sycylijski gulasz na bakłażanie

Bakłażan – nazywany bywa gruszką miłości. Niezwykły afrodyzjak o niezwykłym smaku tym razem w formie włoskiego gulaszu warzywnego.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • z brandy
  • bez mięsa

Krem z borowików z nutą brandy

Musisz go spróbować! Ten aromat i smak sprawią, że poczujesz się jak w jednej z najlepszych restauracji.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.