DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 103
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Penne rosso, czyli makaron z sosem na czerwonym winie

Gęsty, aksamitny sos z pieczoną papryką, pomidorami i ziołami otula makaron, tworząc pełnię smaku z lekką nutą pikantności. Proste składniki, a efekt zachwycający!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Ekspresowa ryba z patelni z winem

Szybki obiad z romantycznym charakterem, który przygotujesz nawet w najbardziej zabiegany dzień.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na winie

Linguine allo Scoglio

Delikatny makaron w towarzystwie owoców morza, aromatycznego czosnku oraz pikantnych płatków chili to prawdziwa uczta dla zmysłów. Idealny na romantyczną kolację z kieliszkiem białego wina w dłoni.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Smażone wątróbki w sosie na winie

Czy wątróbka może mieć eleganckie oblicze? A jakże! W tym prostym winnym sosie nabiera wykwintności.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • bez mięsa

Penne z gorgonzolą

Szybki obiad pełen smaku! Do tego kieliszek dobrego pinot gris i już robi się odświętnie!
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • na winie

Polenta z sosem bolońskim

Polenta to tradycyjna potrawa wywodząca się z północnych Włoch. Podawana z sosem bolońskim to wspaniały przykład kreatywności kulinarnej!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 15 minut
  • z brandy

Piersi kaczki z nutą brandy

Proste, ale wykwintne. To danie sprawi, że poczujesz się jak w najlepszej francuskiej restauracji.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 20 minut
  • na wódce

Pieczony łosoś z mandarynkami

Co za połączenie smaków! Słodka żurawina z nutą wódki, soczyste mandarynki i aromatyczna ryba! Świąteczny obiad we dwoje jak marzenie!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 15 minut
  • na winie

Wieprzowina w sosie z granatów

Połączenie schabowych i granatów brzmi fantazyjnie, ale tak naprawdę to bardzo proste danie, które na domową randkę pasuje idealnie.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Smażony łosoś

Ekspresowy obiad, ale z klasą? Ten przepis będzie idealny, by dobrze zjeść i rozkochać kobietę. 
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 15 minut
  • na wódce

Malfatti ze szpinakiem

To włoskie kluseczki, których nazwa dosłownie oznacza „źle zrobione” lub „krzywo uformowane”. Ich nieregularny kształt stanowi część uroku tego dania.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 25-35 minut
  • na winie

Kurczak zapiekany w śmietankowym sosie na winie

Danie łączy w sobie elegancję i prostotę. Wino dodaje potrawie głębi i aromatu, a kremowy sos sprawia, że całość dosłownie rozpływa się w ustach. To przepis, który zostanie z Tobą na dłużej!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 20 minut
  • na winie

Dorsz na cytrynie i winie

Delikatne mięso dorsza idealnie komponuje się z kwaśną nutą cytryny, a białe wino nadaje mu wyjątkowej lekkości i elegancji.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z brandy
  • bez mięsa

Risotto grzybowe z brandy

Idealne na elegancki obiad lub kolację. Zachwyca swoją prostotą, a jednocześnie bogactwem smaków.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut + oczekiwanie
  • 30-40 minut
  • na rumie

Piersi kurczaka z rumem i miodem

Trochę pikantnie, delikatnie słodko, subtelnie limonkowo! Co nam daje takie połączenie? Smak, którego szybko nie zapomnisz!
 
  • 2 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 40 minut
  • na winie

Kurczak ze śliwką

Wolno pieczone udka kurczaka w pysznym sosie śliwkowym na czerwonym winie. 
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • 8-10 minut
  • na winie

Kurczak na winnym sosie grzybowym

Miękkie mięso na aromatycznym i gęstym sosie. Świetny pomysł na weekendowy obiad, jak i elegancką kolację w najlepszym towarzystwie!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na wódce

Kurczak miodowy z pieca

Pyszne mięso w miodowej marynacie. Nie bój się jednak, że będzie za słodko. Odrobina wódki wprowadza idealny balans.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z winem

Winny łosoś po włosku

Planujesz randkę w stylu włoskim? Zrumieniona na patelni ryba w winnym sosie z suszonymi pomidorami i oliwkami będzie idealna.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 15-20 minut

Gulasz z kurkami pod francuską czapą

Lisica, liszka, kurek, lisiec, stągiewka jadalna lub po prostu, zwyczajnie... kurka. Dobrodziejstwo natury. Najlepiej czuje się pośród mchów pod świerkami oraz... w kuchni!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.