DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 113
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • na winie

Polenta z sosem bolońskim

Polenta to tradycyjna potrawa wywodząca się z północnych Włoch. Podawana z sosem bolońskim to wspaniały przykład kreatywności kulinarnej!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 15 minut
  • z brandy

Piersi kaczki z nutą brandy

Proste, ale wykwintne. To danie sprawi, że poczujesz się jak w najlepszej francuskiej restauracji.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 20 minut
  • na wódce

Pieczony łosoś z mandarynkami

Co za połączenie smaków! Słodka żurawina z nutą wódki, soczyste mandarynki i aromatyczna ryba! Świąteczny obiad we dwoje jak marzenie!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 15 minut
  • na winie

Wieprzowina w sosie z granatów

Połączenie schabowych i granatów brzmi fantazyjnie, ale tak naprawdę to bardzo proste danie, które na domową randkę pasuje idealnie.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Smażony łosoś

Ekspresowy obiad, ale z klasą? Ten przepis będzie idealny, by dobrze zjeść i rozkochać kobietę. 
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 15 minut
  • na wódce

Malfatti ze szpinakiem

To włoskie kluseczki, których nazwa dosłownie oznacza „źle zrobione” lub „krzywo uformowane”. Ich nieregularny kształt stanowi część uroku tego dania.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 25-35 minut
  • na winie

Kurczak zapiekany w śmietankowym sosie na winie

Danie łączy w sobie elegancję i prostotę. Wino dodaje potrawie głębi i aromatu, a kremowy sos sprawia, że całość dosłownie rozpływa się w ustach. To przepis, który zostanie z Tobą na dłużej!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 20 minut
  • na winie

Dorsz na cytrynie i winie

Delikatne mięso dorsza idealnie komponuje się z kwaśną nutą cytryny, a białe wino nadaje mu wyjątkowej lekkości i elegancji.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z brandy
  • bez mięsa

Risotto grzybowe z brandy

Idealne na elegancki obiad lub kolację. Zachwyca swoją prostotą, a jednocześnie bogactwem smaków.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 40 minut
  • na winie

Kurczak ze śliwką

Wolno pieczone udka kurczaka w pysznym sosie śliwkowym na czerwonym winie. 
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • 8-10 minut
  • na winie

Kurczak na winnym sosie grzybowym

Miękkie mięso na aromatycznym i gęstym sosie. Świetny pomysł na weekendowy obiad, jak i elegancką kolację w najlepszym towarzystwie!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na wódce

Kurczak miodowy z pieca

Pyszne mięso w miodowej marynacie. Nie bój się jednak, że będzie za słodko. Odrobina wódki wprowadza idealny balans.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z winem

Winny łosoś po włosku

Planujesz randkę w stylu włoskim? Zrumieniona na patelni ryba w winnym sosie z suszonymi pomidorami i oliwkami będzie idealna.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 15-20 minut

Gulasz z kurkami pod francuską czapą

Lisica, liszka, kurek, lisiec, stągiewka jadalna lub po prostu, zwyczajnie... kurka. Dobrodziejstwo natury. Najlepiej czuje się pośród mchów pod świerkami oraz... w kuchni!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na tequili

Tequila chicken w migdałowej panierce

Chrupiącą migdałowa skorupka i soczysty środek. To idealny pomysł na romantyczną kolację nawet w środku tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut

Makaron z przegrzebkami

Proste, szybkie i wykwintne danie, które tylko czeka, by je odkryć!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 45 minut
  • na winie

Piersi indyka z porzeczkami

Prawdziwy letni obiad z pomysłem – połączenie mięsa z soczystymi porzeczkami oraz lekkim białym winem. 
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na wódce
  • bez mięsa

Risotto alla vodka

Podkręć atmosferę w swojej kuchni z naszym przepisem! To wyjątkowe danie zachwyca kremową konsystencją i zaskakującym akcentem wódki.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 15 minut
  • z likierem

Łosoś w sosie pomarańczowym z likierem

Delikatne dzwonka łososia z piekarnika podane z aromatycznym sosem na bazie likieru pomarańczowego.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Jeżynowo-winna kaczka z rusztu

Romantyczny obiad z grilla? To możliwe! Nasza kaczka w winnej glazurze podbije Wasze serca i podniebienia.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.