DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba przepisów : 65
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 15 minut
  • na winie

Polędwiczka w malinach

To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Pieczona polędwiczka polana malinowym sosem na bazie czerwonego wina.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na ginie

Smażony kurczak w sosie ginowym

Zabierz gin do kuchni! Ten kremowy sos doskonale smakuje z bogato doprawionym i przyrumienionym na patelni kurczakiem.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z sake

Wołowina teriyaki z sake

Szukasz ciekawych smaków? Ten przepis otworzy przed Tobą nowe doznania kulinarne i to w ekspresowym tempie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 30 minut

Łódki z kurczaka z serowo-szpinakowym nadzieniem

Najlepiej smakują wyjęte prosto z piekarnika i podane z kieliszkiem aromatycznego chardonnay.
 
  • 2 porcje
  • 1 i 1/2 godziny
  • na winie

Ossobuco – gicz cielęca po włosku

Danie pochodzi z Lombardii – jego nazwę można przetłumaczyć jako kość z dziurką. Idealny przepis, by zaimponować drugiej połowie.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Szafranowe risotto z cukinią

Niewiarygodnie kremowe i aromatyczne danie! Z takim przepisem możesz się stać szefem kuchni we własnym domu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z wódką
  • bez mięsa

Gnocchi w kremowym sosie na wódce

Perfekcyjny i błyskawiczny obiad. Gnocchi gotują się bezpośrednio w pomidorowym sosie, co oznacza mniej pracy dla Ciebie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 15-20 minut
  • na whisky

Łosoś w glazurze klonowej z whisky

Szybki przepis na soczystą rybę! Przygotuj się na kulinarną ucztę!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na rumie

Polędwiczka wieprzowa na rumie

W domowym barku nie może zabraknąć rumu. Jak widać, może się przydać nie tylko do przyrządzania drinków.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Stek w sosie czekoladowo-winnym

Dwie najsmaczniejsze rzeczy na świecie? Wino i czekolada. Choć ten duet brzmi bardzo słodko, to dodaje smaku nie deserowi, a pysznym stekom z polędwicy.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • z whisky

Makaron z sosem whisky i łososiem

Ten pyszny makaron w kremowym sosie na whisky z pewnością zrobi wrażenie na tej wyjątkowej osobie w Twoim życiu. Szybka romantyczna kolacja? Ten przepis jest idealny!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na cydrze

Kurczak na cydrze z jabłkami

Tylko 20 minut w kuchni, ale westchnienia zachwytu znad talerza będą trwały zdecydowanie dłużej.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 15-20 minut
  • bez mięsa

Bakłażan parmigiana

Bakłażan we włoskim stylu w towarzystwie mozzarelli i pomidorów. Można serwować jako przekąskę lub danie główne, ale zawsze z czerwonym winem!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 15-20 minut
  • na winie

Piersi kaczki z pestkami granatu

Granat i kaczka – co za duet! Ale te smaki nigdy by tak dobrze do siebie nie pasowały, gdyby nie odrobina czerwonego wina.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 75 minut
  • z winem

Miodowy schab z gruszkami

Aromatyczne kawałki schabu pieczone w zalewie miodowo-winnej z dodatkiem rozmarynu. 
 
  • 2 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • z whiskey

Steki whiskey

Pyszne steki marynowane w irlandzkiej whiskey! Polecamy szczególnie na romantyczną kolację!
 
  • 2 porcje
  • 2 godziny
  • z rumem

Wołowina duszona z rumem i kawą

Próbowałeś kiedyś coffee beef? Wołowina duszona na kawie jest bardzo aromatyczna, szczególnie gdy dodasz do niej jeszcze odrobinę ciemnego rumu.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 40 minut
  • na winie

Kurczak ze śliwką

Wolno pieczone udka kurczaka w pysznym sosie śliwkowym na czerwonym winie. 
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 40-45 minut
  • z cydrem

Ryba pieczona w cydrze

A może rybka? Wiadomo, że lubi pływać, ale tym razem to cydr smaku jej dodaje!
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • z winem

Filety mignon w sosie musztardowym

Delikatna wołowina w aromatycznym sosie na winie z francuską musztardą. To połączenie jest wprost stworzone na kolację we dwoje. 
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.