DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba przepisów : 79
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na ostro

Kurczak na ostro z kroplą whisky

Już po pierwszym kęsie będziesz wiedzieć, że przed Tobą wspaniała uczta. Chrupiący kurczak w miodowej glazurze z whisky zmieni zwyczajny obiad w prawdziwą podróż po smakach.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • bez mięsa

Tagliatelle al limone

Dobry pomysł, chwila w kuchni, kieliszek wina – i już zwykły obiad zamieniasz w randkę we włoskim stylu. Warto celebrować każdą wspólną chwilę!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 10 minut
  • z wódką

Dorsz z duszonym porem na wódce

A może rybkę? Przepis banalny, a efekt potrafi zaskoczyć. Nasz pewniak na szybką i spontaniczną randkę w domu.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 15-20 minut

Gulasz z kurkami pod francuską czapą

Lisica, liszka, kurek, lisiec, stągiewka jadalna lub po prostu, zwyczajnie... kurka. Dobrodziejstwo natury. Najlepiej czuje się pośród mchów pod świerkami oraz... w kuchni!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na tequili

Tequila chicken w migdałowej panierce

Chrupiącą migdałowa skorupka i soczysty środek. To idealny pomysł na romantyczną kolację nawet w środku tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • 8-10 minut
  • na winie

Kurczak na winnym sosie grzybowym

Miękkie mięso na aromatycznym i gęstym sosie. Świetny pomysł na weekendowy obiad, jak i elegancką kolację w najlepszym towarzystwie!
 
  • 2 porcje
  • 50 minut
  • z winem
  • bez mięsa

Polenta z grzybowym ragu na winie

Polenta to danie pochodzące z Włoch, ale z polskimi grzybami jest jeszcze pyszniejsza. To prawdziwy festiwal smaków na talerzu!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 20 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Gazpacho z pieczonymi paprykami i winem

Gazpacho w całkiem nowym wydaniu – na dojrzałych pomidorach malinowych oraz czerwonym winie wytrawnym. Tak smakuje lato!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z ginem
  • bez mięsa

Gin Penne, czyli makaron z ginem

Alkohol o ziołowych smakach, który pasowałby do pomidorów i sera? To musiał być gin!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 15 minut
  • z likierem

Łosoś w sosie pomarańczowym z likierem

Delikatne dzwonka łososia z piekarnika podane z aromatycznym sosem na bazie likieru pomarańczowego.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Schab z kością z sosem śliwkowym na porto

Oto danie pełne smaków i aromatów. Koło tego przepisu nie można przejść obojętnie.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Jeżynowo-winna kaczka z rusztu

Romantyczny obiad z grilla? To możliwe! Nasza kaczka w winnej glazurze podbije Wasze serca i podniebienia.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Makaron z krewetkami i chili

Szybki obiad, który razem z kieliszkiem wina błyskawicznie zamieni się w randkę. Chcesz zobaczyć, jak to działa?
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na miodówce

Kurczak balsamico z truskawkami

Soczysty kurczak i słodkie truskawki w zalewie balsamicznej. Tak u nas smakuje lato!
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 10 minut

Łosoś teriyaki ze szparagami

Pyszny aromatyczny łosoś podawany z chrupiącymi szparagami oraz kieliszkiem białego wina.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 15 minut
  • na winie

Polędwiczka w malinach

To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Pieczona polędwiczka polana malinowym sosem na bazie czerwonego wina.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na ginie

Smażony kurczak w sosie ginowym

Zabierz gin do kuchni! Ten kremowy sos doskonale smakuje z bogato doprawionym i przyrumienionym na patelni kurczakiem.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z sake

Wołowina teriyaki z sake

Szukasz ciekawych smaków? Ten przepis otworzy przed Tobą nowe doznania kulinarne i to w ekspresowym tempie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 30 minut

Łódki z kurczaka z serowo-szpinakowym nadzieniem

Najlepiej smakują wyjęte prosto z piekarnika i podane z kieliszkiem aromatycznego chardonnay.
 
  • 2 porcje
  • 1 i 1/2 godziny
  • na winie

Ossobuco – gicz cielęca po włosku

Danie pochodzi z Lombardii – jego nazwę można przetłumaczyć jako kość z dziurką. Idealny przepis, by zaimponować drugiej połowie.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.