NA SŁODKO

Typ dania
- wybierz -





Deser czasami potrafi powiedzieć więcej niż tysiąc słów! Został stworzony po to, by dawać jak najwięcej przyjemności. Doskonały zarówno do popołudniowej kawy, jak i na zakończenie kolacji tylko we dwoje. Daje nam szczęście. Czasami warto zapomnieć o kaloriach i upajać się słodką chwilą. Oby było ich jak najwięcej!

Liczba publikacji : 115
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Sałatka owocowa na prosecco

Letnie owoce z miodem, prosecco i miętą! Takiej kombinacji smaków na pewno jeszcze nie poznałeś.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 3-5 minut
  • z winem

Pieczony grejpfrut z białym porto

To prosta kombinacja trzech składników, która osłodzi chwile we dwoje. To nie musi być tylko deser. Pieczony grejpfrut można także podawać jako oryginalny dodatek do brunchu lub śniadania.
 
  • 12 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • z tequilą

Sernik waniliowy z tequilą na owsianym spodzie

Pyszne letnie ciasto, które może przynieść słodkie orzeźwienie. Spróbuj, a się zakochasz!
 
  • 10 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • z wódką

Sernik bez pieczenia z truskawkami na wódce

Latem i piekarnik potrzebuje urlopu. Na szczęście bez niego też można wyczarować słodkie cuda.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Truskawki w bourbonie

To świetny dodatek do domowych koktajli. Przygotowujemy z nimi letnią wersję Mint Julep.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 5 minut
  • na rumie

Pieczone zabajone na białym rumie

Zabajone ma delikatną konsystencję i lekko chrupiący wierzch. To ekspresowy deser, którym zaskoczysz swoją drugą połowę.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Cytrusy w winie

Bardzo prosta i orzeźwiająca słodka przekąska, którą pokochasz! Powstała z myślą o prawdziwych hedonistach.
 
  • 10 porcji
  • 45 minut + oczekiwanie
  • z sherry

Letnia tarta z rabarbarem i truskawkami

Któż nie kocha rabarbaru i truskawek? Teraz ta miłość może być jeszcze większa, bo dodaliśmy do nich odrobinę nalewki.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Brzoskwinie z glazurą na bourbonie

Latem na ruszcie, w chłodnie dni na patelni grillowej – te brzoskwinie osłodzą Ci życie niezależnie od pogody!
 
  • 10 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 35-40 minut
  • z wódką

Tarta rustykalna z czarną porzeczką i wódką cytrynową

Połączenie kruchego ciasta i słodko-cierpkiego nadzienia jest po prostu boskie! Musisz tego spróbować.
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina + oczekiwanie
  • na wódce

Konfitura czereśniowa z wódką

Zatrzymaj smak lata w słoiku! By mieć pewność, że konfitura będzie pachnieć wakacjami i dobrą zabawą, dodaliśmy do niej odrobinę wódki.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • z rumem

Grillowany ananas z rumem

Oto idealny deser na przyjęcie pod chmurką. Plastry soczystego ananasa z rusztu z dodatkiem lodów i słodkim sosem na rumie.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z tequilą

Sorbet o smaku hibiskusa na tequili

Co za połączenie! To może być hit tego lata. Sprawdź, jak niewiele trzeba, by otrzymać spektakularny efekt!
 
  • 12 porcji
  • 45 minut
  • 25-30 minut
  • na prosecco

Domowe ciasto z gotowanym rabarbarem w prosecco

Gotowany syrop rabarbarowy na winie powoli wsiąka w ciasto, nadając mu obłędny smak!
 
  • 12 porcji
  • 20 minut
  • 20-25 minut
  • z wódką

Cytrynowe muffiny z kroplą wódki

Urocze i pyszne babeczki o smaku cytrynowym z dodatkiem wódki smakowej.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na rumie

Orzeźwiające lody Mojito

Nie tylko dzieci uwielbiają lizaki lodowe. Te powstały z myślą o wielbicielach drinków na rumie.
 
  • 12 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 50-60 minut
  • na bourbonie

Tarta pekan na bourbonie

Słodkie nadzienie z chrupiącymi orzechami na kruchym cieście. A do tego jeszcze kropla bourbona. Czy czegoś więcej potrzeba do szczęścia?
 
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • na rumie

Sos waniliowy do deserów i śniadań na słodko

Uwielbiamy go z omletami na słodko, chlebowym puddingiem, ciepłą szarlotką oraz domowymi lodami.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • 25-30 minut
  • z bourbonem

Jagodowe crumble z bourbonem

Uproszczona wersja crumble na płatkach owsianych. Do zapiekanych owoców lubimy dodać odrobinę bourbona, aby wydobyć z nich jeszcze więcej smaku!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut + oczekiwanie
  • 2 godziny
  • z winem

Eton Mess – słodki bałagan z prosecco

Tradycyjny angielski deser spotyka się z włoską elegancją! Pozwól sobie na chwilę słodkiego szaleństwa!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.