NA SŁODKO

Typ dania
- wybierz -





Deser czasami potrafi powiedzieć więcej niż tysiąc słów! Został stworzony po to, by dawać jak najwięcej przyjemności. Doskonały zarówno do popołudniowej kawy, jak i na zakończenie kolacji tylko we dwoje. Daje nam szczęście. Czasami warto zapomnieć o kaloriach i upajać się słodką chwilą. Oby było ich jak najwięcej!

Liczba publikacji : 32
Sortuj:
 
  • 12 porcji
  • 40 minut
  • 60 minut
  • na rumie

Rumowa babka czekoladowa

Ciasto mocno czekoladowe z karaibskim akcentem, czyli ciemnym rumem i aksamitną polewą. To jest pyszne!
 
  • 20 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 8-10 minut
  • z bourbonem

Ciasteczka na bourbonie z orzechami

Lepiej przygotuj podwójną porcję. Te łakocie znikają w tempie błyskawicznym!
 
  • 10 porcji
  • 1 godzina + oczekiwanie
  • 25-30 minut
  • na winie

Włoska tarta z gruszkami w winnym syropie

To prawdziwa uczta dla zmysłów! Sprawdź, jak połączyć owoce, wino i kruche ciasto w deser, który zachwyci każdego!
 
  • 12 porcji
  • 45 minut
  • 45-60 minut
  • na winie

Ciasto czekoladowe z czerwonym winem

Pyszne brownie z aksamitną polewą. Jego tajnym składnikiem jest cabernet sauvignon!
 
  • 12 porcji
  • 45 minut + oczekiwanie
  • 35-40 minut
  • z bourbonem

Cynamonowe bułeczki z lukrem na bourbonie

Wyobraź sobie zapach cynamonu unoszący się w kuchni, ciepło miękkiego ciasta i ten wyjątkowy, lekko pikantny akcent bourbona w polewie… Tak właśnie smakują nasze cynamonowe bułeczki! Idealne na leniwe poranki, romantyczne śniadania lub jako deser!
 
  • 10 porcji
  • 50 minut
  • 50 minut
  • z likierem

Obłędne ciasto mandarynkowe

Idealne na zimowe wieczory – lekko wilgotne, aromatyczne i pełne cytrusowego smaku!
 
  • 12 porcji
  • 20 minut
  • 50-60 minut
  • z koniakiem

Francuskie ciasto kremowe z brzoskwiniami

To bogate, doprawione alkoholem ciasto przygotowuje się w kilka sekund w blenderze i można je piec przez cały rok, używając ulubionych sezonowych owoców.
 
  • 12 porcji
  • 30 minut
  • 40-45 minut
  • z rumem

Chlebek dyniowo-czekoladowy z rumem

Czas osłodzić sobie jesień! Czekolada i dynia razem z rumem tworzą najlepsze trio na jesienną chandrę.
 
  • 12 porcji
  • 35 minut
  • 50 minut
  • z rumem

Ciasto kakaowe z gruszkami duszonymi w rumie

Wilgotne, mocno kakaowe ciasto, które skrywa gruszki duszone w aromatycznym rumie – to połączenie, które rozpieszcza podniebienie!
 
  • 16 porcji
  • 30 minut
  • 1 godzina
  • z likierem

Jesienne ciasto z jabłkami z prądem

Puszyste, wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i chrupiące dzięki kruszonce – idealna propozycja, by osłodzić sobie jesienne popołudnie.
 
  • 10 porcji
  • 45 minut
  • 40-50 minut
  • z wódką

Lemon bars z cytrynówką

Te batony cytrynowe mają maślany, kruchy spód i orzeźwiające nadzienie z nutą wódki. Świetnie sprawdzają się szczególnie latem!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 35-40 minut
  • z whisky

Deser karmelowy na whisky

Karmel i whisky są dla siebie stworzone. A oto dowód. Pyszny i kremowy deser, który pokocha każdy łasuch.
 
  • 10 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 35-40 minut
  • z wódką

Tarta rustykalna z czarną porzeczką i wódką cytrynową

Połączenie kruchego ciasta i słodko-cierpkiego nadzienia jest po prostu boskie! Musisz tego spróbować.
 
  • 12 porcji
  • 45 minut
  • 25-30 minut
  • na prosecco

Domowe ciasto z gotowanym rabarbarem w prosecco

Gotowany syrop rabarbarowy na winie powoli wsiąka w ciasto, nadając mu obłędny smak!
 
  • 12 porcji
  • 20 minut
  • 20-25 minut
  • z wódką

Cytrynowe muffiny z kroplą wódki

Urocze i pyszne babeczki o smaku cytrynowym z dodatkiem wódki smakowej.
 
  • 12 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 50-60 minut
  • na bourbonie

Tarta pekan na bourbonie

Słodkie nadzienie z chrupiącymi orzechami na kruchym cieście. A do tego jeszcze kropla bourbona. Czy czegoś więcej potrzeba do szczęścia?
 
  • 10 porcji
  • 40 minut
  • 40-45 minut
  • na likierze

Sernikobrownie z likierem Irish Cream

Jedno ciasto, tyle smaków! Na przemian puszyste i kremowe w środku, a chrupiące z wierzchu. Prawdziwy raj dla łasucha.
 
  • 12 porcji
  • 20 minut
  • 20 minut
  • na rumie

Rumowe babeczki à la Piña Colada

Ananasowo-kokosowe babeczki zwieńczone bitą śmietaną z dodatkiem rumu, które myślami przeniosą Cię na tropikalną wyspę.
 
  • 12 porcji
  • 30 minut
  • 40 minut
  • na rumie

Miniserniki z ricottą na rumie

Słodycz na dwa kęsy? Sernik w wersji mini idealnie uzupełni łyk gorącej kawy.
 
  • 10 porcji
  • 40 minut
  • 70 minut
  • z ajerkoniakiem

Wieniec bezowy z kremem ajerkoniakowym

Tym przepisem zdobędziesz serca wszystkich gości... Czas na słodkie szaleństwo!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.