NA SŁODKO

Typ dania
- wybierz -





Deser czasami potrafi powiedzieć więcej niż tysiąc słów! Został stworzony po to, by dawać jak najwięcej przyjemności. Doskonały zarówno do popołudniowej kawy, jak i na zakończenie kolacji tylko we dwoje. Daje nam szczęście. Czasami warto zapomnieć o kaloriach i upajać się słodką chwilą. Oby było ich jak najwięcej!

Liczba publikacji : 78
Sortuj:
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 30-35 minut
  • z whisky

Zapiekany deser owocowy z whisky

Soczyste owoce zatopione w puszystym, mlecznym cieście, a całość podkręcona aromatycznym dodatkiem whisky. Kojący deser, który rozpływa się w ustach!
 
  • 10 porcji
  • 1 godzina + oczekiwanie
  • 25-30 minut
  • na winie

Włoska tarta z gruszkami w winnym syropie

To prawdziwa uczta dla zmysłów! Sprawdź, jak połączyć owoce, wino i kruche ciasto w deser, który zachwyci każdego!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na winie

Gruszki gotowane w porto z czekoladą

Nic nie uwodzi tak jak deser! Może zwieńczyć pyszną kolację i rozgrzać wyobraźnię - warto zatopić gruszki w pysznym portugalskim winie, by się o tym przekonać.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • z likierem

Francuskie naleśniki Crêpes Suzette

Płonące naleśniki z likierem pomarańczowym zawsze robią wrażenie. A jak smakują? Tego nie da się opisać!
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • z likierem

Mandarynkowy deser z mascarpone

Deser świętami pachnący. Szybki sposób na słodką chwilę przy choince.
 
  • 10 porcji
  • 50 minut
  • 50 minut
  • z likierem

Obłędne ciasto mandarynkowe

Idealne na zimowe wieczory – lekko wilgotne, aromatyczne i pełne cytrusowego smaku!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 20 minut
  • na pigwówce

Owoce w pigwówce pod kruszonką

Tradycyjny deser w całkiem nowej odsłonie. Świeże owoce zalane nalewką pigwową i zapieczone pod kruszonką. 
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Gruszki gotowane w winie

Chcesz jej zrobić przyjemność? Tym deserem z pewnością wyrazisz więcej niż zdołają powiedzieć słowa. 
 
  • 12 porcji
  • 20 minut
  • 50-60 minut
  • z koniakiem

Francuskie ciasto kremowe z brzoskwiniami

To bogate, doprawione alkoholem ciasto przygotowuje się w kilka sekund w blenderze i można je piec przez cały rok, używając ulubionych sezonowych owoców.
 
  • 16 porcji
  • 30 minut
  • 1 godzina
  • z likierem

Jesienne ciasto z jabłkami z prądem

Puszyste, wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i chrupiące dzięki kruszonce – idealna propozycja, by osłodzić sobie jesienne popołudnie.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na piwie

Birramisu – deser na piwie

Deser inspirowany włoskim tiramisu, jednak w nieco innym wydaniu. Zamiast kremu mascarpone jest delikatna masa jogurtowa, a ciemne piwo zastąpiło migdałowy likier Amaretto.  Efekt? Nie mogło wyjść lepiej!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na wódce

Sorbet truskawkowy z wódką

Dla tych, którzy potrzebują trochę owocowego orzeźwienia z charakterem! Pyszny sorbet ze słodkich truskawek.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z whisky

Cranachan – szkocki deser na whisky

Bardzo tradycyjny szkocki deser z płatków owsianych, bitej śmietany, whisky oraz malin. Musisz spróbować tego połączenia! Szkoci wiedzą, co dobre.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z tequilą

Sorbet o smaku hibiskusa na tequili

Co za połączenie! To może być hit tego lata. Sprawdź, jak niewiele trzeba, by otrzymać spektakularny efekt!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Sałatka owocowa na prosecco

Letnie owoce z miodem, prosecco i miętą! Takiej kombinacji smaków na pewno jeszcze nie poznałeś.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 3-5 minut
  • z winem

Pieczony grejpfrut z białym porto

To prosta kombinacja trzech składników, która osłodzi chwile we dwoje. To nie musi być tylko deser. Pieczony grejpfrut można także podawać jako oryginalny dodatek do brunchu lub śniadania.
 
  • 12 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • z tequilą

Sernik waniliowy z tequilą na owsianym spodzie

Pyszne letnie ciasto, które może przynieść słodkie orzeźwienie. Spróbuj, a się zakochasz!
 
  • 10 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • z wódką

Sernik bez pieczenia z truskawkami na wódce

Latem i piekarnik potrzebuje urlopu. Na szczęście bez niego też można wyczarować słodkie cuda.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Truskawki w bourbonie

To świetny dodatek do domowych koktajli. Przygotowujemy z nimi letnią wersję Mint Julep.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 5 minut
  • na rumie

Pieczone zabajone na białym rumie

Zabajone ma delikatną konsystencję i lekko chrupiący wierzch. To ekspresowy deser, którym zaskoczysz swoją drugą połowę.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.