DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 113
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • z cydrem

Schab w cydrze z karmelizowanymi jabłkami

Przygotujcie razem romantyczną kolację, popijając ulubione wino. Podzielcie się kulinarnymi zadaniami i delektujcie się słodkim aromatem smażonych jabłek roznoszącym się po całym domu.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na ginie

Smażony kurczak w sosie ginowym

Zabierz gin do kuchni! Ten kremowy sos doskonale smakuje z bogato doprawionym i przyrumienionym na patelni kurczakiem.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Stek w marynacie sojowej na bourbonie

Wyrazisty sos sojowy i lekko słodki bourbon dodają stekom smaku oraz elegancji. Spróbuj! Smakują jak w najlepszej restauracji!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 50 minut
  • na rumie
  • bez mięsa

Bakłażan w sosie pomidorowym na rumie

Te miękkie, soczyste i pełne aromatów bakłażany dodadzą smaku z pozoru najzwyklejszym chwilom. Spróbuj!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Szybki kurczak po francusku

Delikatny kurczak w maślano-cytrynowym sosie na białym winie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Gnocchi w sosie pesto

Obiad ugotowany w jednym naczyniu i to w 20 minut? To możliwe! Jednak to nie jest taki zwyczajny przepis! Jego magia polega na tym, że bardzo łatwo zamienia zwykły posiłek w romantyczną randkę nawet w najbardziej zabiegany dzień!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na ostro
  • bez mięsa

Rigatoni arrabbiata

Ekspresowy przepis na włoski makaron  z ostrzejszą nutą chili – dla tych, co lubią, gdy w kuchni jest trochę pikantnie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 30 minut

Łódki z kurczaka z serowo-szpinakowym nadzieniem

Najlepiej smakują wyjęte prosto z piekarnika i podane z kieliszkiem aromatycznego chardonnay.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 5-7 minut
  • na winie

Pierś kaczki w sosie miodowo-winnym z figami

Kaczka i figi to duet doskonały! Sos przygotowany z miodu i wina świetnie dopełnia całość i sprawia, że to idealne danie na specjalną okazję tylko we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na whisky

Piersi kaczki w glazurze malinowej na whisky

Oto bardziej romantyczna wersja przepisu na piersi kaczki. Malina i whisky dodają jej wyrafinowanego i eleganckiego smaku, który może umilić Wam wieczór we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 10 minut

Łosoś teriyaki ze szparagami

Pyszny aromatyczny łosoś podawany z chrupiącymi szparagami oraz kieliszkiem białego wina.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na koniaku

Stek Diane w sosie na koniaku

Elegancka i aromatyczna wołowina w kremowym sosie. Idealny przepis na romantyczną i elegancką randkę w domu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z brandy

Medaliony z polędwicy w kremowym sosie

Wieprzowina duszona w sosie estragonowym na bazie brandy. Co najważniejsze, to pyszne danie przygotujesz w mniej niż 30 minut.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Makaron w kremowym sosie na winie musującym

Makaron i bąbelki na jednym talerzu! Ten przepis to klucz do kulinarnego raju.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na rumie

Grillowane dzwonka łososia z rumem

Aromatyczna, soczysta ryba prosto ze skwierczącego rusztu! Pycha. A smaku jej dodaje charakterny rum!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Risotto z botwinką

Ekspresowy obiad na wiosnę! Kremowe i delikatne risotto na winie z młodą botwinką.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na wódce

Penne z chorizo i wódką

Śmiesznie łatwy przepis, ale w smaku robi się poważnie! To danie nigdy nie zawodzi. Jego tajemnicą jest dobrej jakości hiszpańska kiełbasa i polska wódka.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z winem

Sałatka ze stekiem i gruszkami

Całość dopełnia niezwykle aromatyczny dressing na bazie gorgonzoli, który doprawiliśmy winem.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z whisky

Pierś kaczki z nutą pomarańczy i whisky

To wykwitnie danie przygotujesz błyskawicznie! Idealnie łączy w sobie elegancję i wyrafinowanie z nutą hedonistycznej przyjemności. To przepis dla tych, którzy pragną zaskoczyć swoją drugą połowę czymś więcej niż tylko smakiem.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 8 minut
  • na koniaku

Piersi kaczki z sosem wiśniowym na koniaku

Ta kaczka smakuje dekadencko. Idealnie łączy się ze słodko-cierpkimi wiśniami, a głębi dodaje jej nuta aromatycznego koniaku.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.