• ostrygi z nutą szampana
2024-02-08

Ostrygi z sosem vinegrette na szampanie

  • 2 porcje
  • 15 minut
  • z szampanem

Powiew luksusu. Bardzo szybka, ale niezwykle elegancka przystawka, dzięki której poczujecie się jak królewska para. Tak trzeba żyć!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 24

    świeże ostrygi

  • 6

    łyżek oliwy z oliwek

  • 3

    łyżeczki octu balsamicznego

  • 3

    łyżki szampana (lub innego wina musującego wysokiej jakości)

  • cukier, sól i pieprz do smaku

  • 1

    cytryna

  • kruszony lód

PRZYGOTOWANIE:

  1. Oliwę dokładnie wymieszać z octem balsamicznym oraz szampanem. Dip doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
  2. Na duży talerz wysypać kruszony lód i wyłożyć świeże ostrygi. Obok nich ułożyć pokrojoną w ósemki cytrynę. Serwować z przygotowanym sosem vinegrette.

Sprawdź też! Ostrygi – ulubiony afrodyzjak Casanovy

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.