DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 191
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 50 minut
  • na rumie
  • bez mięsa

Bakłażan w sosie pomidorowym na rumie

Te miękkie, soczyste i pełne aromatów bakłażany dodadzą smaku z pozoru najzwyklejszym chwilom. Spróbuj!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Szybki kurczak po francusku

Delikatny kurczak w maślano-cytrynowym sosie na białym winie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Gnocchi w sosie pesto

Obiad ugotowany w jednym naczyniu i to w 20 minut? To możliwe! Jednak to nie jest taki zwyczajny przepis! Jego magia polega na tym, że bardzo łatwo zamienia zwykły posiłek w romantyczną randkę nawet w najbardziej zabiegany dzień!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Krem z białych szparagów na winie

Gdy szparagi pojawiają się w kuchni, wiemy, że wiosna rozgościła się już na dobre! Korzystajmy z sezonowych darów!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na ostro
  • bez mięsa

Rigatoni arrabbiata

Ekspresowy przepis na włoski makaron  z ostrzejszą nutą chili – dla tych, co lubią, gdy w kuchni jest trochę pikantnie.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Chłodnik truskawkowy na białym winie

Kiedy przychodzi sezon na bujne i słodkie polskie truskawki, ten przepis wraca na nasze stoły. Oto letnie smaki, które budują wspomnienia.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 30 minut

Łódki z kurczaka z serowo-szpinakowym nadzieniem

Najlepiej smakują wyjęte prosto z piekarnika i podane z kieliszkiem aromatycznego chardonnay.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 5-7 minut
  • na winie

Pierś kaczki w sosie miodowo-winnym z figami

Kaczka i figi to duet doskonały! Sos przygotowany z miodu i wina świetnie dopełnia całość i sprawia, że to idealne danie na specjalną okazję tylko we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na whisky

Piersi kaczki w glazurze malinowej na whisky

Oto bardziej romantyczna wersja przepisu na piersi kaczki. Malina i whisky dodają jej wyrafinowanego i eleganckiego smaku, który może umilić Wam wieczór we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 10 minut

Łosoś teriyaki ze szparagami

Pyszny aromatyczny łosoś podawany z chrupiącymi szparagami oraz kieliszkiem białego wina.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Sos berneński na winie, który zawsze wychodzi!

Idealny dodatek do steków i pieczonych warzyw. Z pewnością doda elegancji Twojemu daniu. Spróbuj, jakie to proste!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na koniaku

Stek Diane w sosie na koniaku

Elegancka i aromatyczna wołowina w kremowym sosie. Idealny przepis na romantyczną i elegancką randkę w domu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z brandy

Medaliony z polędwicy w kremowym sosie

Wieprzowina duszona w sosie estragonowym na bazie brandy. Co najważniejsze, to pyszne danie przygotujesz w mniej niż 30 minut.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na wermucie
  • bez mięsa

Lekki krem z pora z nutą białego wermutu

Czy zwykła zupa krem można dodać smaku codzienności? Ta na pewno! Bogata, aromatyczna i doprawiona wermutem. Czegóż chcieć więcej do szczęścia?
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Makaron w kremowym sosie na winie musującym

Makaron i bąbelki na jednym talerzu! Ten przepis to klucz do kulinarnego raju.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na ginie
  • bez mięsa

Oliwki w ginie

Doskonała przekąska na ciepło do chrupiącego pieczywa i kieliszka ginu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na rumie

Grillowane dzwonka łososia z rumem

Aromatyczna, soczysta ryba prosto ze skwierczącego rusztu! Pycha. A smaku jej dodaje charakterny rum!
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Risotto z botwinką

Ekspresowy obiad na wiosnę! Kremowe i delikatne risotto na winie z młodą botwinką.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na wódce

Penne z chorizo i wódką

Śmiesznie łatwy przepis, ale w smaku robi się poważnie! To danie nigdy nie zawodzi. Jego tajemnicą jest dobrej jakości hiszpańska kiełbasa i polska wódka.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na winie

Aromatyczna zupa z łososiem na czerwonym winie

Prosta zupa, która sprawi, że każde popołudnie będzie pełne smaku i aromatów.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.