• Pyszne oliwki na ginie. Romantyczna przekąska
2024-04-11

Oliwki w ginie

  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na ginie
  • bez mięsa

Doskonała przekąska na ciepło do chrupiącego pieczywa i kieliszka ginu.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 2
  • 250

    g oliwek

  • 80

    ml dobrej jakości oliwy z oliwek

  • 3

    łyżki ginu

  • 3

    ząbki czosnku

  • 1

    łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

  • 2

    łyżki drobno startej skórki z cytryny

  • 1

    mała gałązka rozmarynu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do niewielkiego rondelka wlać oliwę, po czym wrzucić przekrojone wzdłuż na pół ząbki czosnku. Całość podgrzać na średnim ogniu (nie za mocno, by czosnek nie zaczął się smażyć).
  2. Do oliwy wrzucić ziarenka pieprzu, skórkę z cytryny oraz gałązki rozmarynu. Podgrzewać ok. 2 minut na małym ogniu.
  3. Oliwki wymieszać z ginem oraz oliwą. Całość podgrzewać przez 6-7 minut na bardzo małym ogniu, często mieszając. Podawać na ciepło z pieczywem.

Sprawdź też! Nie tylko z tonikiem. Poznaj 8 pysznych koktajli na ginie

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.