WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 81
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 2,5-3 godziny
  • na winie

Coq au vin – kurczak w winie

To przepis z klasycznej kuchni francuskiej, w którym mięso jest duszone w lekkim winie czerwonym. Kulinarna elegancja!
 
  • 6 porcji
  • 25 minut
  • 55-60 minut
  • na piwie
  • na ostro

Kurczak curry na piwie

Co wyszło z połączenia orientalnych smaków z delikatną piwną goryczką? Kulinarne cudo! Tym daniem zdecydowanie warto się delektować w większym gronie.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 3-5 minut
  • na rumie

Kotlety jagnięce à la Mojito

Prawdziwa gratka dla smakoszy, łącząca soczyste mięso jagnięce z orzeźwiającym twistem mięty i limonki, nawiązującym do klasycznego koktajlu. To danie pełne zaskakujących aromatów i smaków.
 
  • 16 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 35 minut
  • na wódce
  • na ostro

Pikantne pałki na wódce

Soczyste i aromatyczne mięso. Takie lubimy najbardziej! Cały swój smak kurczak zawdzięcza długiemu marynowaniu w wódce.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Steki Salisbury z ciemnym sosem grzybowym na winie

Czas zmienić sposób myślenia o mielonych! Te pyszne rumiane kotlety są gotowane na wolnym ogniu w bogatym brązowym sosie z pieczarkami i cebulą. Smaku dodaje nuta czerwonego wina!
 
  • 6 porcji
  • 25 minut
  • na brandy

Kurczak z czosnkiem na brandy

Udka na obiad? To wcale nie musi oznaczać nudy! Ten prosty przepis wyrwie Cię z kulinarnego marazmu!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut + oczekiwanie
  • 50 minut
  • na bourbonie

Polędwiczka wieprzowa z bourbonem

Prosty przepis, który sprawi, że Twoja polędwiczka będzie smakować wybornie. Dodatek bourbona to strzał w dziesiątkę!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut + oczekiwanie
  • 1,5 godziny
  • z likierem

Pieczone nogi kurczaka z pomarańczą

Czy kurczak nadaje się na bożonarodzeniowy obiad? W takim wydaniu na pewno będzie hitem nadchodzących świąt!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 15 minut
  • na winie

Kaczka z korzennym sosem z żurawiną

Prosta i wykwintna kaczka na świąteczny stół! Połączyliśmy sok z żurawiny z winem oraz przyprawami korzennymi. Ale to nie wszystko. Na końcu, aby podkreślić wszystkie smaki sosu, dodaliśmy kostkę gorzkiej czekolady – to zmienia wszystko!
 
  • 5 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 60-70 minut
  • na winie

Świąteczna pieczeń z wiśniami

Doskonały przepis na wyjątkowy obiad z rodziną i przyjaciółmi.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + czas oczekiwania

Kotlety schabowe marynowane w ziołach

Banalnie proste i aromatyczne kotlety marynowane w ziołach i czosnku. Z kieliszkiem czerwonego wina beaujolais to idealny obiad na jesień w gronie przyjaciół.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • z whisky

Kotlety w ekspresowym sosie na whisky

Dodaj smaku zwykłym schabowym aromatycznym sosem na bazie whisky.
 
  • 5 porcji
  • 35 minut
  • z tequilą

Kurczak z grilla z nutą tequili

Kurczak w takim wydaniu jest niesamowicie kruchy. Dodatek miodu sprawia, że podczas pieczenia mięso pięknie się rumieni.
 
  • 10 porcji
  • 15 minut
  • 4 godziny
  • na piwie

Szarpana wieprzowina na piwie

Można z nią przyrządzić burgery, tortille, tosty i bułeczki bao. Jeden przepis, wiele możliwości!
 
  • 4 porcje
  • 6,5 godziny + oczekiwanie
  • na winie

Żebra wołowe duszone w winie

Kawał mięsa w dobrym wydaniu! Choć wymaga czasu, by dobrze zmiękło, zdecydowanie smak jest wart każdej minuty w kuchni!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na ginie

Stek macerowany w ginie

Doskonały propozycja na spotkanie przy grillu. To będzie hit nadchodzącego sezonu!
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • 3 godziny
  • na winie

Peposo – wołowina po toskańsku

Tradycyjne włoskie danie prosto z Toskanii! Pyszne, kruche mięso w boskim sosie – nie mogło oczywiście zabraknąć w nim wina!
 
  • 6 porcji
  • 1 godzina
  • na winie

Paella z szafranem i chorizo

To nie takie trudne! Możesz zrobić pyszną, autentyczną paellę, najpopularniejsze danie w Hiszpanii, we własnej kuchni i zaprosić znajomych na ucztę.
 
  • 6 porcji
  • 3 godziny
  • na piwie

Irlandzki gulasz na ciemnym piwie

Pyszny gulasz na kultowym irlandzkim piwie. To właśnie on tworzy sos o cudownym, głębokim i złożonym smaku.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 10 minut
  • na whisky
  • na ostro

Steki z karkówki

Można je przygotowywać przez cały rok – zimą w piekarniku, a latem na przyjemnie skwierczącym ruszcie. Za smak odpowiada aromatyczna glazura na whisky.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.