WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 22
Sortuj:
 
  • 6 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie
  • bez mięsa

Grillowane szparagi marynowane w winie

To danie powstało przez zupełny przypadek, ale eksperyment zakończył się sukcesem. To może być Twoje ulubione danie z rusztu.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na winie
  • na ostro

Kurczak marynowany w białym winie

Kurczak, do tego lekka sałatka oraz kieliszek wina z owocowym charakterem i zwykłe spotkanie przy grillu zamienia się w ucztę.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Steki wieprzowe marynowane w bourbonie i coli

Whiskey amerykańska z colą to nie tylko prosty drinki. Ten duet również sprawi, że Twoje kotlety schabowe będą soczyste i delikatne.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • na rumie

Grillowany schab na ciemnym rumie

W sezonie grillowym idealna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Z tym przepisem już nie musisz się zastanawiać, co na obiad!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z tequilą
  • na ostro

Steki z grilla w marynacie na limonce i tequili

Sprawdź, jak łatwo zrobić stek, który będzie idealnie delikatny i aromatyczny dzięki lekko pikantnej marynacie na tequili.
 
  • 5 porcji
  • 35 minut
  • z tequilą

Kurczak z grilla z nutą tequili

Kurczak w takim wydaniu jest niesamowicie kruchy. Dodatek miodu sprawia, że podczas pieczenia mięso pięknie się rumieni.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • bez mięsa

Quesadilla z pieczarkami z grilla

Świetny dodatek do chłodnego piwa. Dzięki takim przepisom sezon grillowy zapowiada się całkiem pysznie!
 
  • 6 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Grillowane krewetki w winnej zalewie

Ekspresowa przekąska z grilla. Krewetki warto podawać z mieszanką sałat i chrupiącą bagietką.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • na likierze

Grillowany camembert z sosem czereśniowym

Grillowany ser pleśniowy z letnim akcentem! Świetna przekąska z bagietką i kieliszkiem czerwonego wina.
 
  • 6 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • z whisky
  • bez mięsa

Szaszłyki z halloumi

Wegetariańskie szaszłyki z pysznym serem halloumi. Dla lepszego smaku i elegancji do marynaty dodaliśmy kilka kropel whisky.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na ginie

Kurczak Gin & Tonic

Marynowaliście kiedyś kurczaka w ginie z tonikiem? Jest pyszny! Warto przygotować z niego szaszłyki.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut

Klasyczne burgery wołowe

Choć burger to często spotykanie danie restauracyjne, to czas przejąć stery i w sezonie grillowym przygotować go samemu! Szybko okaże się, że ten domowy wcale nie smakuje gorzej.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na ginie

Stek macerowany w ginie

Doskonały propozycja na spotkanie przy grillu. To będzie hit nadchodzącego sezonu!
 
  • 8 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na tequili
  • na ostro

Fajitas ze stekiem marynowanym w tequili

Fajitas to danie teksańsko-meksykańskie składające się z marynowanego, grillowanego mięsa podawanego z warzywami na tortilli. Idealna przekąska do kieliszka tequili lub mezcalu!
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 10 minut
  • na whisky
  • na ostro

Steki z karkówki

Można je przygotowywać przez cały rok – zimą w piekarniku, a latem na przyjemnie skwierczącym ruszcie. Za smak odpowiada aromatyczna glazura na whisky.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • z whisky
  • na ostro

Pikantne schabowe z nutą whisky

Ekspresowo, w dobrym stylu i z dodatkiem whisky! Świetny pomysł, by szybko nakarmić głodnych gości.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na wódce

Steki na wódce

Prawdziwy król na talerzu! Doskonały na spotkanie w męskim gronie, choć z doświadczenia wiemy, że kobiety też uwielbiają steka w tym wydaniu.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • 2 godziny
  • na whisky

Żeberka w glazurze whisky

Spieczona i skwiercząca skórka, miękkie mięso i ten aromat, który rozchodzi się po całym ogrodzie...  A smak? Palce lizać!
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • na winie

Skrzydełka w słodkim winie

Lubisz oryginale przepisy? Ten właśnie został stworzony po to, by zaskakiwać! Zrób raz, a przekonasz się, że Twój grill zostanie zapamiętany na długo.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na piwie

Steki piwne

Piwo na grillu nie tylko skutecznie ugasi pragnienie. Ten złocisty napój z pianką sprawia też, że steki smakują wspaniale jak nigdy dotąd.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.