WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba przepisów : 18
Sortuj:
 
  • 6 porcji
  • 25 minut

Grzanki ze śledziem

Są takie okazje i spotkania, kiedy to śledzika zabraknąć nie może. W tym wydaniu prezentuje się niezwykle elegancko.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie

Papryczki z fetą

Chrupiące papryczki z serowym nadzieniem w ziołowej zalewie. Idealne do kieliszka wódki.
 
  • 6 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na whisky

Chipsy z boczku marynowane w whisky

Zrumieniony boczek z nutą whisky. Idealna przekąska do chrupania do piwa i nie tylko.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • na ostro

Panierowane papryczki jalapeño

Przysmak dla prawdziwych wielbicieli ostrych smaków. Jest piekielnie ostro, ale i pysznie. Odważysz się?
 
  • 10 porcji
  • 25 minut
  • 15 minut

Paluchy francuskie z boczkiem

Chrupiące paluchy z ciasta francuskiego z aromatycznym boczkiem. Idealne towarzystwo dla piwa.
 
  • 8 porcji
  • 30 minut
  • na ostro
  • z whisky

Kiełbaski „whisky” w bagietce

Kiełbaski  à la hot dogi marynowane w whisky. O wiele smaczniejsza alternatywna dla tradycyjnego fast foodu.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • z brandy

Tatar wołowy

Dobry tatar jest na wagę złota, szczególnie gdy pojawia się na stole w towarzystwie bardzo dobrej wódki.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut

Patties z kurczaka

Małe kotleciki z kurczaka obtoczone w chrupiącej panierce. Często podaje się je z keczupem lub innym pikantnym sosem jako przekąskę do piwa.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut

Ser halloumi w panierce

Świetna przekąska do szklanki jasnego piwa lub kieliszka białego wytrawnego wina. Polecamy też jako jedną z obowiązkowych pozycji w zestawie kibica.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut

Patatas bravas

Hiszpańskie ziemniaczki z domowym sosem pomidorowym. Małe co nieco do piwa.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • z bourbonem

Krewetki marynowane w bourbonie

Oto całkiem nowe, imprezowe oblicze krewetki! Rozkręci niejedno spotkanie!
 
  • 6 porcji
  • 25 minut
  • 5 minut
  • z winem
  • bez mięsa

Grzanki z duszonymi na winie pieczarkami

Można je podawać na przykład jako „czekadełko” przed większą ucztą lub dodatek do grillowanego mięsa.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.