WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba przepisów : 111
Sortuj:
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 35-40 minut
  • bez mięsa

Ratatouille – francuski klasyk na warzywach

Rozkoszuj się tym klasycznym Ratatouille, żywym i aromatycznym daniem, które przeniesie Cię prosto do Francji.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut
  • na brandy

Kurczak z czosnkiem na brandy

Udka na obiad? To wcale nie musi oznaczać nudy! Ten prosty przepis wyrwie Cię z kulinarnego marazmu!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut + oczekiwanie
  • 50 minut
  • na bourbonie

Polędwiczka wieprzowa z bourbonem

Prosty przepis, który sprawi, że Twoja polędwiczka będzie smakować wybornie. Dodatek bourbona to strzał w dziesiątkę!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie

Rolmopsy z oliwkami

Czy śledź i oliwka do siebie pasują? Ten przepis jest dowodem na to, że tworzą naprawdę zgrany duet. 
 
  • 6 porcji
  • 45 minut + oczekiwanie
  • na winie

Pasztet drobiowy z galaretką winną

Szybki i łatwy sposób na domowy pasztet z nutą słodkiego wina wzmacnianego.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut + oczekiwanie
  • 1,5 godziny
  • z likierem

Pieczone nogi kurczaka z pomarańczą

Czy kurczak nadaje się na bożonarodzeniowy obiad? W takim wydaniu na pewno będzie hitem nadchodzących świąt!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 15 minut
  • na winie

Kaczka z korzennym sosem z żurawiną

Prosta i wykwintna kaczka na świąteczny stół! Połączyliśmy sok z żurawiny z winem oraz przyprawami korzennymi. Ale to nie wszystko. Na końcu, aby podkreślić wszystkie smaki sosu, dodaliśmy kostkę gorzkiej czekolady – to zmienia wszystko!
 
  • 5 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 60-70 minut
  • na winie

Świąteczna pieczeń z wiśniami

Doskonały przepis na wyjątkowy obiad z rodziną i przyjaciółmi.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • z tequilą

Guacamole z tequilą

Jeśli uwielbiasz Margaritę, oszalejesz na punkcie tej wersji klasycznego guacamole. Kilka kropel tequili dodaje dodatkowej warstwy smaku, tworząc idealną kompozycję z limonką oraz papryczką jalapeño.
 
  • 6 porcji
  • 15 minut
  • 20-25 minut

Daktyle z kozim serem w glazurze

Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś daktyli, ta przystawka będzie idealnym wprowadzeniem.
 
  • 6 porcji
  • 15 minut
  • 15 minut

Francuskie ciasto z gruszkami i gorgonzolą

Szukasz idealnego towarzysza do lampki wina? Gruszka, gorgonzola i miód – doskonałe trio na wieczór z przyjaciółmi i dobrym winem.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut

Smażone oliwki nadziewane migdałem

Pyszne oliwki z chrupiącą skórką podawane z majonezem cytrynowym na wermucie. Co za intrygujące połączenie!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • z bourbonem

Krewetki marynowane w bourbonie

Oto całkiem nowe, imprezowe oblicze krewetki! Rozkręci niejedno spotkanie!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + czas oczekiwania

Kotlety schabowe marynowane w ziołach

Banalnie proste i aromatyczne kotlety marynowane w ziołach i czosnku. Z kieliszkiem czerwonego wina beaujolais to idealny obiad na jesień w gronie przyjaciół.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut

Smażone serowe kąski w piwnym cieście

Świetna przekąska na mecz lub spotkanie w większym gronie.
 
  • 6 porcji
  • 10 minut
  • 20-25 minut
  • z rumem

Karmelizowane orzechy pekan z rumem

Macie słabość do orzechów pekan? Zatrzymajcie się na chwilę, bo sprawiliśmy, że smakują jeszcze lepiej!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • z whisky

Kotlety w ekspresowym sosie na whisky

Dodaj smaku zwykłym schabowym aromatycznym sosem na bazie whisky.
 
  • 12 porcji
  • 30 minut
  • 20 minut

Stromboli z salami

Oto jeden najlepszych dodatków do piwa oraz... wina, czyli zwijana włoska pizza. W tajemnicy powiemy Wam, że w gronie przyjaciół smakuje jeszcze lepiej.
 
  • 5 porcji
  • 35 minut
  • z tequilą

Kurczak z grilla z nutą tequili

Kurczak w takim wydaniu jest niesamowicie kruchy. Dodatek miodu sprawia, że podczas pieczenia mięso pięknie się rumieni.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • bez mięsa

Quesadilla z pieczarkami z grilla

Świetny dodatek do chłodnego piwa. Dzięki takim przepisom sezon grillowy zapowiada się całkiem pysznie!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.