WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba przepisów : 111
Sortuj:
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • 35 minut
  • na winie

Kurczak Cacciatore – sposób na włoski obiad

Rustykalny, wolno gotowany kurczak z warzywami w aromatycznym włoskim sosie Cacciatore. To danie nie karmi tylko ciała, ale i duszę!
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 40 minut
  • na rumie

Pieczone skrzydełka w rumowym sosie

Chrupiące skrzydełka kurczaka pieczone w piekarniku, a następnie polane słodko-miodowym sosem na rumie. Palce lizać! Dosłownie!
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • 130-135 minut
  • na winie

Gicz jagnięca w pomidorach i winie

Jeśli nie masz doświadczenia w gotowaniu jagnięciny, może się to wydawać trudnym zadaniem, ale zaufaj nam – z tym przepisem to naprawdę nie może być łatwiejsze.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 3-3,5 godziny
  • na winie

Długo pieczone żeberka na winie z czosnkiem

Pyszne, aromatyczne, rozpływające się w ustach... Spróbuj, a może się okazać, że trafią na listę Twoich ulubionych dań.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut + czas oczekiwania
  • na tequili

Krążki cebulowe z nutą tequili

Cebulowe krążki w cieście z tequilą na pewno będą hitem Twojej domówki. Dodaj jeszcze sos jogurtowy z miodem i limonką, a otrzymasz idealną parę!
 
  • 8 porcji
  • 45 minut
  • 3 godziny
  • na winie

Wołowina po burgundzku

Miękkie, delikatne, rozpływające się w ustach mięso w aromatycznym sosie. Ten prawdziwy francuski klasyk może zagościć też na Twoim stole.  
 
  • 12 porcji
  • 15 minut + duszenie
  • na piwie i tequili

Wolno duszone carnitas w tequili i piwie

Weekend w stylu meksykańskim? Oto świetny przepis na carnitas na tequili oraz... piwie. To danie z pewnością kojarzy się z dobrą zabawą!
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • 45 minut
  • na winie

Sos aioli z pieczonym czosnkiem i sherry

Taki dip to skarb w kuchni! Pasuje nie tylko do eleganckich przekąsek. Podanie go nawet ze zwykłymi tostami sprawi, że przyjemność sięgnie zenitu!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Grzyby marsala z czosnkiem

Wspaniałe preludium do wieczora w gronie rodziny i znajomych. Te grzyby na pewno wyostrzą apetyt.
 
  • 6 porcji
  • 45 minut
  • 30-35 minut
  • na wermucie
  • bez mięsa

Muszle z ricottą i szpinakiem w sosie na wermucie

Zaproś przyjaciół na smaczną kolację z toastami i pysznym wermutem!
 
  • 4 porcje
  • 2,5-3 godziny
  • na winie

Coq au vin – kurczak w winie

To przepis z klasycznej kuchni francuskiej, w którym mięso jest duszone w lekkim winie czerwonym. Kulinarna elegancja!
 
  • 6 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 50 minut
  • na ostro

Skrzydełka w stylu Krwawej Mary

To jeden z naszych ulubionych przepisów na imprezę! Bardzo charakterne skrzydełka z nutą wódki i tabasco.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut
  • 55-60 minut
  • na piwie
  • na ostro

Kurczak curry na piwie

Co wyszło z połączenia orientalnych smaków z delikatną piwną goryczką? Kulinarne cudo! Tym daniem zdecydowanie warto się delektować w większym gronie.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 3-5 minut
  • na rumie

Kotlety jagnięce à la Mojito

Prawdziwa gratka dla smakoszy, łącząca soczyste mięso jagnięce z orzeźwiającym twistem mięty i limonki, nawiązującym do klasycznego koktajlu. To danie pełne zaskakujących aromatów i smaków.
 
  • 12 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 10-15 minut
  • na piwie
  • na ostro

Pikantne pałki kurczaka smażone w cieście piwnym

Ten kurczak jest niesamowicie chrupiący, delikatny i soczysty! Idealny na pikniki i spotkania w większym gronie.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Karczochy duszone w winie

To jest dopiero elegancja! Jeśli planujesz wieczór z winem, koniecznie musisz je podać!
 
  • 16 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 35 minut
  • na wódce
  • na ostro

Pikantne pałki na wódce

Soczyste i aromatyczne mięso. Takie lubimy najbardziej! Cały swój smak kurczak zawdzięcza długiemu marynowaniu w wódce.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Steki Salisbury z ciemnym sosem grzybowym na winie

Czas zmienić sposób myślenia o mielonych! Te pyszne rumiane kotlety są gotowane na wolnym ogniu w bogatym brązowym sosie z pieczarkami i cebulą. Smaku dodaje nuta czerwonego wina!
 
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • 45-60 minut
  • z piwem

Pieczone ziemniaki z nutą piwa

Czy ziemniak może prezentować się elegancko? W tej wersji nie tylko smakuje, ale i wygląda obłędnie. Świetny dodatek do grillowanych i smażonych mięs. Dla pięknego aromatu dodaliśmy odrobinę piwa.
 
  • 8 porcji
  • 20 minut
  • 20-25 minut

Faszerowane pieczarki w boczku

Te faszerowane grzyby owinięte w boczek to pyszna przystawka, która z pewnością zachwyci Ciebie i Twoich gości swoim bogatym oraz kremowym smakiem.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.