WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 134
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • z bourbonem

Krewetki marynowane w bourbonie

Oto całkiem nowe, imprezowe oblicze krewetki! Rozkręci niejedno spotkanie!
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + czas oczekiwania

Kotlety schabowe marynowane w ziołach

Banalnie proste i aromatyczne kotlety marynowane w ziołach i czosnku. Z kieliszkiem czerwonego wina beaujolais to idealny obiad na jesień w gronie przyjaciół.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut

Smażone serowe kąski w piwnym cieście

Świetna przekąska na mecz lub spotkanie w większym gronie.
 
  • 6 porcji
  • 10 minut
  • 20-25 minut
  • z rumem

Karmelizowane orzechy pekan z rumem

Macie słabość do orzechów pekan? Zatrzymajcie się na chwilę, bo sprawiliśmy, że smakują jeszcze lepiej!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • z whisky

Kotlety w ekspresowym sosie na whisky

Dodaj smaku zwykłym schabowym aromatycznym sosem na bazie whisky.
 
  • 12 porcji
  • 30 minut
  • 20 minut

Stromboli z salami

Oto jeden najlepszych dodatków do piwa oraz... wina, czyli zwijana włoska pizza. W tajemnicy powiemy Wam, że w gronie przyjaciół smakuje jeszcze lepiej.
 
  • 5 porcji
  • 35 minut
  • z tequilą

Kurczak z grilla z nutą tequili

Kurczak w takim wydaniu jest niesamowicie kruchy. Dodatek miodu sprawia, że podczas pieczenia mięso pięknie się rumieni.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • bez mięsa

Quesadilla z pieczarkami z grilla

Świetny dodatek do chłodnego piwa. Dzięki takim przepisom sezon grillowy zapowiada się całkiem pysznie!
 
  • 6 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Grillowane krewetki w winnej zalewie

Ekspresowa przekąska z grilla. Krewetki warto podawać z mieszanką sałat i chrupiącą bagietką.
 
  • 10 porcji
  • 15 minut
  • 4 godziny
  • na piwie

Szarpana wieprzowina na piwie

Można z nią przyrządzić burgery, tortille, tosty i bułeczki bao. Jeden przepis, wiele możliwości!
 
  • 4 porcje
  • 6,5 godziny + oczekiwanie
  • na winie

Żebra wołowe duszone w winie

Kawał mięsa w dobrym wydaniu! Choć wymaga czasu, by dobrze zmiękło, zdecydowanie smak jest wart każdej minuty w kuchni!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • na likierze

Grillowany camembert z sosem czereśniowym

Grillowany ser pleśniowy z letnim akcentem! Świetna przekąska z bagietką i kieliszkiem czerwonego wina.
 
  • 6 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • z whisky
  • bez mięsa

Szaszłyki z halloumi

Wegetariańskie szaszłyki z pysznym serem halloumi. Dla lepszego smaku i elegancji do marynaty dodaliśmy kilka kropel whisky.
 
  • 8 porcji
  • 25 minut
  • na winie

Gruszki w szynce z miodowym sosem

Znakomita przekąska do kieliszka białego wina.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na ginie

Kurczak Gin & Tonic

Marynowaliście kiedyś kurczaka w ginie z tonikiem? Jest pyszny! Warto przygotować z niego szaszłyki.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut

Klasyczne burgery wołowe

Choć burger to często spotykanie danie restauracyjne, to czas przejąć stery i w sezonie grillowym przygotować go samemu! Szybko okaże się, że ten domowy wcale nie smakuje gorzej.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na ginie

Stek macerowany w ginie

Doskonały propozycja na spotkanie przy grillu. To będzie hit nadchodzącego sezonu!
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • 3 godziny
  • na winie

Peposo – wołowina po toskańsku

Tradycyjne włoskie danie prosto z Toskanii! Pyszne, kruche mięso w boskim sosie – nie mogło oczywiście zabraknąć w nim wina!
 
  • 6 porcji
  • 1 godzina
  • na winie

Paella z szafranem i chorizo

To nie takie trudne! Możesz zrobić pyszną, autentyczną paellę, najpopularniejsze danie w Hiszpanii, we własnej kuchni i zaprosić znajomych na ucztę.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • na winie

Krewetki w kremowym sosie czosnkowym

Świetna przekąska do wina! Sos jest gęsty i aromatyczny – gdy krewetki znikną z talerza, można w nim maczać kawałki chrupiącej bagietki.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.