WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba przepisów : 111
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 30 minut

Steki po argentyńsku

Argentyna to kraina steków i wina. W świat jej smaków i aromatów zabierze Was soczysty stek z sosem chimichurri podawany z argentyńskim malbeckiem. To prawdziwa uczta!
 
  • 6 porcji
  • 25 minut

Grzanki ze śledziem

Są takie okazje i spotkania, kiedy to śledzika zabraknąć nie może. W tym wydaniu prezentuje się niezwykle elegancko.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie

Papryczki z fetą

Chrupiące papryczki z serowym nadzieniem w ziołowej zalewie. Idealne do kieliszka wódki.
 
  • 6 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na whisky

Chipsy z boczku marynowane w whisky

Zrumieniony boczek z nutą whisky. Idealna przekąska do chrupania do piwa i nie tylko.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 95 minut
  • na bourbonie

Schab w glazurze na bourbonie

Delikatna, rozpływający się w ustach schab skąpany w złocistym, słodkim bourbonie. Spróbuj!
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • na ostro

Panierowane papryczki jalapeño

Przysmak dla prawdziwych wielbicieli ostrych smaków. Jest piekielnie ostro, ale i pysznie. Odważysz się?
 
  • 10 porcji
  • 25 minut
  • 15 minut

Paluchy francuskie z boczkiem

Chrupiące paluchy z ciasta francuskiego z aromatycznym boczkiem. Idealne towarzystwo dla piwa.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • z brandy

Tatar wołowy z nutą brandy

Dobry tatar jest na wagę złota, szczególnie gdy pojawia się na stole w towarzystwie bardzo dobrej wódki.
 
  • 5 porcji
  • 50 minut
  • 35-40 minut

Polędwica Wellington

Soczysta wołowina z grzybami w cieście francuskim. Tym daniem z pewnością zachwycisz i zaskoczysz swoich gości. 
 
  • 4 porcje
  • 50 minut

Patties z kurczaka

Małe kotleciki z kurczaka obtoczone w chrupiącej panierce. Często podaje się je z keczupem lub innym pikantnym sosem jako przekąskę do piwa.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut

Ser halloumi w panierce

Świetna przekąska do szklanki jasnego piwa lub kieliszka białego wytrawnego wina. Polecamy też jako jedną z obowiązkowych pozycji w zestawie kibica.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • z whisky
  • na ostro

Pikantne schabowe z nutą whisky

Ekspresowo, w dobrym stylu i z dodatkiem whisky! Świetny pomysł, by szybko nakarmić głodnych gości.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na wódce

Steki na wódce

Prawdziwy król na talerzu! Doskonały na spotkanie w męskim gronie, choć z doświadczenia wiemy, że kobiety też uwielbiają steka w tym wydaniu.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na winie
  • na ostro

Kurczak marynowany w białym winie

Kurczak, do tego lekka sałatka oraz kieliszek wina z owocowym charakterem i zwykłe spotkanie przy grillu zamienia się w ucztę.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • 2 godziny
  • na whisky

Żeberka w glazurze whisky

Spieczona i skwiercząca skórka, miękkie mięso i ten aromat, który rozchodzi się po całym ogrodzie...  A smak? Palce lizać!
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • na winie

Skrzydełka w słodkim winie

Lubisz oryginale przepisy? Ten właśnie został stworzony po to, by zaskakiwać! Zrób raz, a przekonasz się, że Twój grill zostanie zapamiętany na długo.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na piwie

Steki piwne

Piwo na grillu nie tylko skutecznie ugasi pragnienie. Ten złocisty napój z pianką sprawia też, że steki smakują wspaniale jak nigdy dotąd.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Szaszłyki drobiowe

Soczyste mięso na patyku z miodowo-musztardową nutą. Zróbcie więcej, bo szaszłyki  rozejdą się jak ciepłe bułeczki. 
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Grillowane kotlety na Kentucky Whiskey

Bourbon i mięso. To jedno z tych połączeń, których nie może zabraknąć w sezonie grillowym.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 30 minut
  • na bourbonie

Kąski kurczaka w amerykańskiej whiskey

Kurczak w bardzo amerykańskim stylu! Soczysty, aromatyczny i owinięty w plasterek boczku.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.