• pieczone orzechy w słodkim syropie z rumem
2023-09-11

Karmelizowane orzechy pekan z rumem

  • 6 porcji
  • 10 minut
  • 20-25 minut
  • z rumem

Macie słabość do orzechów pekan? Zatrzymajcie się na chwilę, bo sprawiliśmy, że smakują jeszcze lepiej! Idealna równowaga słodyczy i pikantności w połączeniu z klasycznym rumem. Mała rzecz, wielka przyjemność!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 6
  • 15

    ml rumu

  • 1

    łyżka roztopionego masła

  • 60

    ml syropu klonowego

  • szczypta mielonego pieprzu cayenne

  • 0.5

    łyżeczki mielonego cynamonu

  • 2

    łyżeczki soli

  • 3

    szklanki orzechów pekan

PRZYGOTOWANIE:

  1. Piekarnik rozgrzać do temp. 160°C. Do miseczki wlać syrop klonowy, roztopione masło oraz rum. Dodać sól, cynamon i pieprz cayenne. Całość dokładnie wymieszać.
  2. Do przygotowanej mieszanki wrzucić orzechy pekan i starannie wymieszać, aby równomiernie pokryły się syropem.
  3. Blachę z wyposażenia piekarnika wyścielić papierem do pieczenia, po czym wyłożyć orzechy. Wstawić do piekarnika i piec przez 20-25 minut. Mniej więcej w połowie pieczenia orzechy przemieszać na blaszce. Przed podaniem ostudzić.

Sprawdź też! Siła z natury, czyli jak orzechy wpływają na męską potencję

(fot. depositphotos)





Tagi przekąska ,rum




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.