• Ubijana feta z tequilą
2024-04-25

Ubijana feta – szybki dip do przekąsek

  • 6 porcji
  • 10 minut
  • z tequilą
  • bez mięsa

Uwaga! Ten przepis naprawdę uzależnia. Dip podawaj do przekąsek, szczególnie podczas degustacji wina. Szybko podbije serce Twoich gości!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 6
  • 300

    g sera feta

  • 0.5

    szklanki jogurtu greckiego

  • 3

    łyżki oliwy z oliwek + do polania

  • 1

    mały ząbek czosnku

  • 1

    łyżka tequili lub świeżo wyciśniętego soku z cytryny

  • 2

    łyżki gęstej śmietany

  • płatki chili do posypania

  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Fetę wrzucić do misy miksera. Następnie dołożyć jogurt, śmietanę, oliwę, tequilę lub sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Składniki dokładnie zmiksować na gładką i puszystą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Ubitą fetę przełożyć do miseczki i polać odrobiną oliwy oraz posypać płatkami chili.

Sprawdź też! Deska serów idealnie skrojona do wina

(fot. depositphotos)





Tagi przekąska




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.