DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 184
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 15-20 minut

Gulasz z kurkami pod francuską czapą

Lisica, liszka, kurek, lisiec, stągiewka jadalna lub po prostu, zwyczajnie... kurka. Dobrodziejstwo natury. Najlepiej czuje się pośród mchów pod świerkami oraz... w kuchni!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na tequili

Tequila chicken w migdałowej panierce

Chrupiącą migdałowa skorupka i soczysty środek. To idealny pomysł na romantyczną kolację nawet w środku tygodnia.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut

Makaron z przegrzebkami

Proste, szybkie i wykwintne danie, które tylko czeka, by je odkryć!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 25-35 minut

Letni krem z pieczonych batatów i marchewki na brandy

Niezwykle gładki i aksamitny krem z dodatkiem krewetek i sera feta. Prosty, ale oryginalny przepis na pyszny obiad.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 45 minut
  • na winie

Piersi indyka z porzeczkami

Prawdziwy letni obiad z pomysłem – połączenie mięsa z soczystymi porzeczkami oraz lekkim białym winem. 
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na wódce
  • bez mięsa

Risotto alla vodka

Podkręć atmosferę w swojej kuchni z naszym przepisem! To wyjątkowe danie zachwyca kremową konsystencją i zaskakującym akcentem wódki.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Kurczak w sosie maślano-cytrynowym z białego wina

Szybki i łatwy przepis, którym możesz zrobić wrażenie! Kurczak jest gotowy już w 20 minut , a smakuje jak wykwintne danie z restauracji.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • 15 minut
  • z likierem

Łosoś w sosie pomarańczowym z likierem

Delikatne dzwonka łososia z piekarnika podane z aromatycznym sosem na bazie likieru pomarańczowego.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Jeżynowo-winna kaczka z rusztu

Romantyczny obiad z grilla? To możliwe! Nasza kaczka w winnej glazurze podbije Wasze serca i podniebienia.
 
  • 2 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • z cydrem

Schab w cydrze z karmelizowanymi jabłkami

Przygotujcie razem romantyczną kolację, popijając ulubione wino. Podzielcie się kulinarnymi zadaniami i delektujcie się słodkim aromatem smażonych jabłek roznoszącym się po całym domu.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na ginie

Smażony kurczak w sosie ginowym

Zabierz gin do kuchni! Ten kremowy sos doskonale smakuje z bogato doprawionym i przyrumienionym na patelni kurczakiem.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut + oczekiwanie
  • na winie

Macki ośmiornicy duszone w winie i grillowane

Można je jeść jako przystawkę lub danie główne. Warto je również wykorzystać jako część pysznej sałatki.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Stek w marynacie sojowej na bourbonie

Wyrazisty sos sojowy i lekko słodki bourbon dodają stekom smaku oraz elegancji. Spróbuj! Smakują jak w najlepszej restauracji!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 50 minut
  • na rumie
  • bez mięsa

Bakłażan w sosie pomidorowym na rumie

Te miękkie, soczyste i pełne aromatów bakłażany dodadzą smaku z pozoru najzwyklejszym chwilom. Spróbuj!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Szybki kurczak po francusku

Delikatny kurczak w maślano-cytrynowym sosie na białym winie.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Gnocchi w sosie pesto

Obiad ugotowany w jednym naczyniu i to w 20 minut? To możliwe! Jednak to nie jest taki zwyczajny przepis! Jego magia polega na tym, że bardzo łatwo zamienia zwykły posiłek w romantyczną randkę nawet w najbardziej zabiegany dzień!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Krem z białych szparagów na winie

Gdy szparagi pojawiają się w kuchni, wiemy, że wiosna rozgościła się już na dobre! Korzystajmy z sezonowych darów!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na ostro
  • bez mięsa

Rigatoni arrabbiata

Ekspresowy przepis na włoski makaron  z ostrzejszą nutą chili – dla tych, co lubią, gdy w kuchni jest trochę pikantnie.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Chłodnik truskawkowy na białym winie

Kiedy przychodzi sezon na bujne i słodkie polskie truskawki, ten przepis wraca na nasze stoły. Oto letnie smaki, które budują wspomnienia.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 30 minut

Łódki z kurczaka z serowo-szpinakowym nadzieniem

Najlepiej smakują wyjęte prosto z piekarnika i podane z kieliszkiem aromatycznego chardonnay.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.