NA SŁODKO

Typ dania
- wybierz -





Deser czasami potrafi powiedzieć więcej niż tysiąc słów! Został stworzony po to, by dawać jak najwięcej przyjemności. Doskonały zarówno do popołudniowej kawy, jak i na zakończenie kolacji tylko we dwoje. Daje nam szczęście. Czasami warto zapomnieć o kaloriach i upajać się słodką chwilą. Oby było ich jak najwięcej!

Liczba publikacji : 78
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na nalewce

Melba malinowa na nalewce

To błyskawiczny deser z kuchni francuskiej. Idealny, gdy najdzie Cię nagła ochota, by osłodzić sobie dzień.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • 35 minut
  • na rumie

Tarta Tatin z rumową gruszką

Słodka wariacja! Chrupiąca tarta na cieście francuskim z gruszkami zanurzonymi w rumowym karmelu.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • z miodem pitnym

Szarlotka w szklance

Pyszne jabłka w cynamonie i miodzie, również pitnym, przekładane delikatnym kremem. Słodka przyjemność!
 
  • 4 porcje
  • 10 minut
  • 12-15 minut
  • z likierem

Pieczone morele na likierze

Potrzebujesz dosłownie kilku minut, by przygotować ten pyszny deser. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik i to też w ekspresowym tempie. Życie może nabrać słodyczy w okamgnieniu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 5-7 minut

Krem kataloński

Deser prosto z Hiszpanii. Słodki waniliowy krem ze skarmelizowanym cukrem. Prosto, a efektownie. Idealne zwieńczenie romantycznej kolacji.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • z likierem

Semifreddo z malinami

Jeden z najlepszych włoskich deserów. Nie wymaga pieczenia, jest bardzo owocowy i kremowy. Od siebie dodaliśmy jedynie odrobinę likieru jajecznego.
 
  • 12 porcji
  • 25 minut
  • 35 minut
  • na miodówce

Ciasto z owocami na miodówce

Nie musisz być mistrzem pieczenia, by wyczarować to cudo. Ciasto francuskie z serowym nadzieniem i owocami z sadu zanurzonymi w wódce miodowej poleca się do kawy.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • z whiskey

Deser cappuccino z whiskey

Gdybyście nie mogli się zdecydować, czy wieczór spędzić przy kawie, czy przy szklance whiskey, to mamy coś, co oba te pragnienia połączy. Co by się nie działo, ten deser zawsze wychodzi!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na winie

Leśny pucharek z winnym musem

Czy deser może być romantyczny? A jakże! Połączenie delikatnego kremu, gęstego musu na czerwonym winie oraz świeżych owoców na pewno rozgrzeje wyobraźnię!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na winie

Sorbet malinowy na winie musującym

Pyszne połączenie malin i arbuza w postaci orzeźwiającego sorbetu na bazie wina z bąbelkami. Smak lata dla dużych łasuchów.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Waniliowa panna cotta z truskawką

Panna cotta z musem truskawkowym na białym winie. W tej wersji nigdy się Wam nie znudzi!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na Metaxie

Czekoladowe fondue z prądem

Świeże owoce uwielbiają towarzystwo czekolady, szczególnie gdy połączy się ją z alkoholem. Spróbujesz?
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na cydrze

Orzeźwiający sorbet jabłkowy z cydrem

Jeden z najlepszych i najpyszniejszych sposobów, by się schłodzić w gorący dzień. Sorbet też potrafi ostudzić emocje po ciężkim dniu, więc warto go mieć w swojej zamrażarce.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na likierze

Deser mango z nutą amaretto

Dojrzałe mango, serek mascarpone i włoski likier migdałowy amaretto – te trzy składniki zainspirowały nas do stworzenia deseru skrojonego na wyjątkowe okazje. 
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 10 minut
  • z ajerkoniakiem

Zapiekany budyń na ajerkoniaku

Delikatny i lekki jak chmurka. Zawsze poprawi humor i będzie słodkim zwieńczeniem wieczoru we dwoje. Nie ma co ukrywać, że ma w sobie sporo romantyzmu.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut + oczekiwanie
  • na wódce

Naleśniki z musem owocowym na wódce

W takim wydaniu jeszcze ich nie jedliście. Delikatne naleśniki z ulubionym nadzieniem i bardzo owocowym sosem z alkoholową nutą.
 
  • 4 porcje
  • 10 minut
  • 15-25 minut

Pieczone gruszki z ricottą

Błyskawiczny deser na poprawę humoru? Oto on! Dla Ciebie to tylko chwila w kuchni, resztę już zrobi piekarnik.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 30 minut
  • z likierem

Clafoutis czereśniowe

To francuski deser, którego przygotowanie jest naprawdę bajecznie proste. Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem bitej śmietany i z gałką lodów.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.