zupa z pomysłem





Zupa jest często serwowana jako pierwsze danie i rzadko kojarzy się z kulinarnymi wyżynami. Tymczasem dobry pomysł i mała zmiana w przepisie mogą przynieść spektakularny efekt.

Liczba przepisów : 20
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na wermucie
  • bez mięsa

Lekki krem z pora z nutą białego wermutu

Czy zwykła zupa krem można dodać smaku codzienności? Ta na pewno! Bogata, aromatyczna i doprawiona wermutem. Czegóż chcieć więcej do szczęścia?
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na winie

Aromatyczna zupa z łososiem na czerwonym winie

Prosta zupa, która sprawi, że każde popołudnie będzie pełne smaku i aromatów.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z brandy

Wiosenna zupa marchewkowa z nutą pomarańczy

Piękny pomarańczowy kolor i ten smak młodej marchewki... Jednak krem nie byłby tak wyjątkowy, gdyby nie odrobina soku pomarańczowego i kropla brandy.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Kremowa zupa z tortellini i winem

Jej aromat cudownie rozchodzi się po całym domu, zwiastując pyszny obiad. Uwielbiamy takie chwile!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 45 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z pieczonego czosnku

To zaskakujący łatwy przepis, do którego chce się wracać. Łagodny smak pieczonego czosnku pasuje na każdy sezon.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 5-8 minut
  • z bourbonem
  • bez mięsa

Krem z batatów na bourbonie

Słodycz bourbona i batatów świetnie się łączy! Takiej zupy kremu jeszcze nie próbowałeś!
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem buraczkowy z korzenną nutą

Pyszny krem z buraka z korzennymi przyprawami oraz czerwonym winem. Zdecydowanie potrafi rozgrzać atmosferę!
 
  • 4 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • z brandy
  • bez mięsa

Krem z borowików z nutą brandy

Musisz go spróbować! Ten aromat i smak sprawią, że poczujesz się jak w jednej z najlepszych restauracji.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Zupa krem z dyni

Jej smak rozgrzewa, a aromat sprawia, że w domu robi się przytulniej. Najlepiej gotuje się ją we dwoje.
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • 15-20 minut
  • z koniakiem

Francuska zupa cebulowa z koniakiem

Gęsta, pełna aromatu zupa z serowymi grzankami. Dzięki niej bardzo szybko poczujecie się jak w małej francuskiej knajpce w Paryżu.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z sherry
  • bez mięsa

Krem z topinamburu z sherry

Pyszna, rozgrzewająca zupa z hiszpańską nutą wytrawnej sherry.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Krem z białych szparagów na winie

Gdy szparagi pojawiają się w kuchni, wiemy, że wiosna rozgościła się już na dobre! Korzystajmy z sezonowych darów!
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • na winie

Krem pieczarkowy z winną nutą

Pyszna, rozgrzewająca i kremowa... Idealna zupa na chłodne popołudnia.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na wódce
  • bez mięsa

Gazpacho à la Krwawa Mary

Lubicie eksperymenty w kuchni? Mamy dla Was coś wyjątkowego! Chłodnik z wódką inspirowany popularnym drinkiem Krwawa Mary. 
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 10 minut
  • z piwem
  • bez mięsa

Zupa serowa na jasnym piwie

Szybki i bardzo prosty pomysł na pyszną zupę, którą zrobicie nawet w środku tygodnia. Zabiegani? Ten przepis jest dla Was!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z wermutem
  • bez mięsa

Szybka pomidorowa na wermucie

Czas zapomnieć o nudnej pomidorowej z niedzielnego rosołu. Oto prawdziwa kulinarna rewolucja – pomidorówka na wytrawnym wermucie z domowym pesto.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z pieczonego kalafiora na winie

Królowa wśród zup kremów. Idealnie gładka, aksamitna, aromatyczna i delikatna. Tak właśnie należy rozpocząć kolację we dwoje.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • na tequili
  • bez mięsa

Krem z czerwonej papryki z tequilą

Co za ogień! Czerwona papryka i tequila w jednym garze? Tak! I wyszło bardzo smacznie. Gotowi na nowe spotkanie kulinarne?
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z grappą
  • bez mięsa

Krem ziemniaczany z grappą

W kuchni nie ma miejsca na nudę. Takie przepisy jak ten sprawiają, że gotowanie staje się jeszcze bardziej przyjemne.
 
  • 4 porcje
  • 2 i 1/2 godziny
  • na winie

Zupa po burgundzku

Sycąca i niezwykle aromatyczna francuska zupa z wołowiną na czerwonym winie.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.