WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 134
Sortuj:
 
  • 8 porcji
  • 15 minut
  • na piwie
  • bez mięsa

Dip serowy na piwie do przekąsek

Ciepły, kremowy, o bogatym smaku – to zdecydowanie król wśród wszystkich dipów!
 
  • 6 porcji
  • 3 godziny
  • na piwie

Irlandzki gulasz na ciemnym piwie

Pyszny gulasz na kultowym irlandzkim piwie. To właśnie on tworzy sos o cudownym, głębokim i złożonym smaku.
 
  • 10 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z ginem

Gravlax – marynowany surowy łosoś w ginie

Kromka razowego chleba z plasterkami macerowanego łososia – prosta, ale królewska przekąska dla smakoszy!
 
  • 8 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na tequili
  • na ostro

Fajitas ze stekiem marynowanym w tequili

Fajitas to danie teksańsko-meksykańskie składające się z marynowanego, grillowanego mięsa podawanego z warzywami na tortilli. Idealna przekąska do kieliszka tequili lub mezcalu!
 
  • 15 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 10 minut
  • na śliwowicy

Śliwki w boczku

Chyba trudno wyobrazić sobie prostszą w przygotowaniu przekąskę. Dla aromatu i smaku suszone śliwki namoczyliśmy w śliwowicy.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 5 minut

Grzanki z pastą śledziową

Czy można wyobrazić sobie kieliszek schłodzonej wódki bez śledzia? Nie! Tym razem serwujemy go w postaci pysznej pasty na grzance.
 
  • 12 porcji
  • 40 minut
  • 30 minut
  • bez mięsa

Ziemniaczane miseczki z serkiem i burakami

Banalnie prosta przekąska, która może zrobić wrażenia na gościach. Łatwa, a efektowna! Tak lubimy zaskakiwać.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 10 minut
  • na whisky
  • na ostro

Steki z karkówki

Można je przygotowywać przez cały rok – zimą w piekarniku, a latem na przyjemnie skwierczącym ruszcie. Za smak odpowiada aromatyczna glazura na whisky.
 
  • 6 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 1,5 godziny
  • na piwie

Golonka indycza pieczona w ciemnym piwie

Konkret na talerzu! Polecamy szczególnie, gdy szykuje się spotkanie w męskim gronie!
 
  • 8 porcji
  • 15 minut
  • 1 godzina
  • na bourbonie

Pieczone żeberka w sosie barbecue z bourbonem

Ten przysmak praktycznie robi się sam! Prosty przepis na pyszne żeberka, którego czas przygotowania nie przekracza 15 minut. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik.
 
  • 8 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 1 godzina
  • na winie

Udka w balsamicznej marynacie

Chcesz podbić podniebienia swoich gości? Oto nasz pewniak na wyjątkowe spotkania ze znajomymi. 
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 45-55 minut
  • na winie

Makaronowe gniazda w pomidorowo-winnym sosie

Świetny pomysł na kolację z winem i przyjaciółmi. Do tego podaj lekką sałatkę we włoskim stylu i już uczta gotowa!
 
  • 12 porcji
  • 15 minut
  • 15 minut

Imprezowy łosoś pieczony w boczku

Ryba na domówce? Czemu nie! Owinięta chrupiącym boczkiem doskonale wpasuje się w imprezowy nastrój.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na koniaku

Pulpety w sosie koniakowym

W takim wydaniu ich jeszcze nie jadłeś! Pulchne mięsne kulki zanurzyliśmy w pysznym sosie koniakowo-musztardowym.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Chili con carne z tequilą

Świetne imprezowe danie, które nieźle rozgrzewa atmosferę dzięki chili i... tequili.
 
  • 16 porcji
  • 40 minut

Krewetki w panko na „shocie”

Imprezowa wersja krewetek podawanych z sosem w kieliszku do wódki.
 
  • 5 porcji
  • 25 minut
  • 5 minut
  • na winie

Zapiekane małże pod parmezanem

Najpierw małże gotujemy w winie, a później zapiekamy z masłem czosnkowym pod parmezanem.
 
  • 16 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie

Tortilla rolls z wędzonym łososiem

Prosta, ale efektowna przekąska, której nie może zabraknąć na Twojej domówce.
 
  • 8 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Szaszłyki z łososia

Kawałki ryby marynowane w winie i zrumienione na patelni. Szaszłyki przygotujesz błyskawicznie.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • na winie

Ryba w winno-maślanym sosie

Delikatna, biała ryba duszona w aromatycznym sosie na bazie białego wina. Przygotujesz ją zaledwie w kwadrans!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.