DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 159
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Smażony łosoś

Ekspresowy obiad, ale z klasą? Ten przepis będzie idealny, by dobrze zjeść i rozkochać kobietę. 
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z pieczonego kalafiora na winie

Królowa wśród zup kremów. Idealnie gładka, aksamitna, aromatyczna i delikatna. Tak właśnie należy rozpocząć kolację we dwoje.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • z sherry
  • bez mięsa

Krem z topinamburu z sherry

Pyszna, rozgrzewająca zupa z hiszpańską nutą wytrawnej sherry.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • bez mięsa

Rustykalne tosty z kozim serem

Chrupiące tosty z kozim serem i karmelizowaną cebulą. Koniecznie podawaj je z kieliszkiem bogatego nowozelandzkiego sauvignon blanc.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z groszku z białym porto

To wykwintna i jednocześnie prosta zupa, która zachwyca swoją aksamitną konsystencją oraz delikatnym smakiem.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 15 minut
  • na wódce

Malfatti ze szpinakiem

To włoskie kluseczki, których nazwa dosłownie oznacza „źle zrobione” lub „krzywo uformowane”. Ich nieregularny kształt stanowi część uroku tego dania.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 25-35 minut
  • na winie

Kurczak zapiekany w śmietankowym sosie na winie

Danie łączy w sobie elegancję i prostotę. Wino dodaje potrawie głębi i aromatu, a kremowy sos sprawia, że całość dosłownie rozpływa się w ustach. To przepis, który zostanie z Tobą na dłużej!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 20 minut
  • na winie

Dorsz na cytrynie i winie

Delikatne mięso dorsza idealnie komponuje się z kwaśną nutą cytryny, a białe wino nadaje mu wyjątkowej lekkości i elegancji.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • z tequilą
  • na ostro

Tequila lime pozole, czyli zupa po meksykańsku

Szukasz zupy, która ma pazur? Ta pikantna propozycja z kurczakiem i tequilą podkręci każdy obiad! Ostrość i cytrusowa świeżość w jednym garnku – idealna kombinacja na chłodne wieczory.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z brandy
  • bez mięsa

Risotto grzybowe z brandy

Idealne na elegancki obiad lub kolację. Zachwyca swoją prostotą, a jednocześnie bogactwem smaków.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na piwie
  • bez mięsa

Zupa kalafiorowa z serem i piwem

Idealna na chłodniejsze dni, kiedy masz ochotę na coś sycącego i rozgrzewającego. Dodatek piwa nadaje jej głębi, a ser przyjemnie ją zagęszcza i wzbogaca o kremowy smak.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut + oczekiwanie
  • 30-40 minut
  • na rumie

Piersi kurczaka z rumem i miodem

Trochę pikantnie, delikatnie słodko, subtelnie limonkowo! Co nam daje takie połączenie? Smak, którego szybko nie zapomnisz!
 
  • 2 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 40 minut
  • na winie

Kurczak ze śliwką

Wolno pieczone udka kurczaka w pysznym sosie śliwkowym na czerwonym winie. 
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • 8-10 minut
  • na winie

Kurczak na winnym sosie grzybowym

Miękkie mięso na aromatycznym i gęstym sosie. Świetny pomysł na weekendowy obiad, jak i elegancką kolację w najlepszym towarzystwie!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na wódce

Kurczak miodowy z pieca

Pyszne mięso w miodowej marynacie. Nie bój się jednak, że będzie za słodko. Odrobina wódki wprowadza idealny balans.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • z sherry
  • bez mięsa

Krem brokułowy z wytrawną sherry i grzankami

Pyszna i aromatyczna zupa, która zawsze Was rozgrzeje i poprawi nastrój.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem kurkowy na winie

Delikatna zupa krem z podsmażonych na maśle, a następnie duszonych w białym winie kurkach.  
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie
  • na ostro

Krewetki z chili i białym winem

Delikatna i szybka przekąska do kieliszka białego wina. Bardzo pyszne i rozgrzewające rozpoczęcie romantycznego wieczoru.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • z winem

Winny łosoś po włosku

Planujesz randkę w stylu włoskim? Zrumieniona na patelni ryba w winnym sosie z suszonymi pomidorami i oliwkami będzie idealna.
 
  • 2 porcje
  • 40 minut
  • 15-20 minut

Gulasz z kurkami pod francuską czapą

Lisica, liszka, kurek, lisiec, stągiewka jadalna lub po prostu, zwyczajnie... kurka. Dobrodziejstwo natury. Najlepiej czuje się pośród mchów pod świerkami oraz... w kuchni!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.