DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 178
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 15-20 minut
  • na miodzie pitnym
  • bez mięsa

Pieczone szparagi z miodem pitnym

Co za połączenie! Może i ta para wydaje się odważna, ale jest warta grzechu!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Szparagi duszone w białym winie

Te szparagi świetnie komponują się z rybami lub białym mięsem, a także serem kozim.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Ekspresowy makaron linguine z krewetkami na winie

To romantyczny talerz pełen soczystych krewetek, które otula pyszny sos na winie. Makaron na randkę? Czemu nie! Tak niewiele potrzeba, by było smacznie!
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z groszku z białym porto

To wykwintna i jednocześnie prosta zupa, która zachwyca swoją aksamitną konsystencją oraz delikatnym smakiem.
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • na wódce
  • bez mięsa

Pikantna zupa na wódce inspirowana Krwawą Mary

Masz ochotę na zupę z prawdziwym charakterem? Oto przepis, który została zainspirowany przez kultową Bloody Mary!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 20-30 minut
  • bez mięsa
  • na winie

Makaron z pieczoną fetą

Jest niesamowicie pyszny i łatwy w przygotowaniu. Idealny przepis, gdy nie mamy siły na gotowanie.
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • na winie

Zupa z wędzonym łososiem na winie

Zupa inspirowana irlandzkim przepisem na chowder! Jest subtelna, smaczna i pełna charakteru.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na wermucie

Ziołowy kurczak na białym wermucie

Wystarczy tylko 15 minut, by to danie znalazło się na Twoim talerzu. To jedno z najłatwiejszych, a zarazem romantycznych dań, jakie istnieje.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 4-8 minut
  • na ginie

Steki T-bone z rozmarynem i ginem

Smażony stek z kością, pieczony na żeliwnej patelni z czosnkiem, masłem, świeżym rozmarynem i... nutą ginu.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 5-8 minut
  • z bourbonem
  • bez mięsa

Krem z batatów na bourbonie

Słodycz bourbona i batatów świetnie się łączy! Takiej zupy kremu jeszcze nie próbowałeś!
 
  • 2 porcje
  • 35 minut
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Penne rosso, czyli makaron z sosem na czerwonym winie

Gęsty, aksamitny sos z pieczoną papryką, pomidorami i ziołami otula makaron, tworząc pełnię smaku z lekką nutą pikantności. Proste składniki, a efekt zachwycający!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z wermutem
  • bez mięsa

Szybka pomidorowa na wermucie

Czas zapomnieć o nudnej pomidorowej z niedzielnego rosołu. Oto prawdziwa kulinarna rewolucja – pomidorówka na wytrawnym wermucie z domowym pesto.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Ekspresowa ryba z patelni z winem

Szybki obiad z romantycznym charakterem, który przygotujesz nawet w najbardziej zabiegany dzień.
 
  • 2 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na winie

Linguine allo Scoglio

Delikatny makaron w towarzystwie owoców morza, aromatycznego czosnku oraz pikantnych płatków chili to prawdziwa uczta dla zmysłów. Idealny na romantyczną kolację z kieliszkiem białego wina w dłoni.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na ginie

Sałatka z cytrusami i dressingiem na ginie

Uwaga, rewolucja na talerzu! Pyszna i pożywna sałatka z grejpfrutem i pomarańczą doprawiona nutką ginu.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • 20-25 minut

Zupa Pavese

Czasami najprostsze smaki okazują się tymi najbardziej wyjątkowymi. Zupa Pavese to doskonały przykład kuchni włoskiej w jej najlepszym, domowym wydaniu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Smażone wątróbki w sosie na winie

Czy wątróbka może mieć eleganckie oblicze? A jakże! W tym prostym winnym sosie nabiera wykwintności.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • bez mięsa

Penne z gorgonzolą

Szybki obiad pełen smaku! Do tego kieliszek dobrego pinot gris i już robi się odświętnie!
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • na winie

Polenta z sosem bolońskim

Polenta to tradycyjna potrawa wywodząca się z północnych Włoch. Podawana z sosem bolońskim to wspaniały przykład kreatywności kulinarnej!
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na winie

Ribollita – rozgrzewająca zupa toskańska na białym winie

To rustykalna zupa z chleba, fasoli i warzyw, wywodząca się z kuchni włoskiej. Najlepiej smakuje następnego dnia!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.