DLA DWOJGA

Typ dania
- wybierz -





Życie we dwójkę jest przyjemniejsze. Jedzenie jest pyszniejsze, wino ma głębszy smak, a gotowanie daje o wiele więcej radości. Ale warunek jest jeden. Nigdy nie spieszcie się! Pierwszy kęs lub łyk wina zawsze smakuje najlepiej, warto się nim delektować jak najdłużej. Podczas kolacji we dwoje porzućcie troski za drzwiami i dajcie sobie jak najwięcej uwagi. I nigdy nie zapominajcie o toaście: „Niech ta chwila trwa!”.

Liczba publikacji : 182
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 10 minut + oczekiwanie
  • 30-40 minut
  • na rumie

Piersi kurczaka z rumem i miodem

Trochę pikantnie, delikatnie słodko, subtelnie limonkowo! Co nam daje takie połączenie? Smak, którego szybko nie zapomnisz!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut

Filet z białej ryby z sałatką z ogórka i rzodkiewki

Letni obiad w kilka chwil. Do szczęścia brakuje tylko kieliszka białego orzeźwiającego wina.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na rumie

Rumowy kurczak z cukinią

Szybki pomysł na obiad z grilla. W chłodniejszy dzień wystarczy patelnia i piekarnik.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie

Kurczak Scallopini

To przepis, w którym soczyste kawałki kurczaka są smażone na złoty kolor, a następnie podawane z delikatnym makaronem i lekkim, kremowym sosem z nutą cytryny. To danie, które uzależnia!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na ginie

Sałatka z cytrusami i dressingiem na ginie

Uwaga, rewolucja na talerzu! Pyszna i pożywna sałatka z grejpfrutem i pomarańczą doprawiona nutką ginu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na tequili

Łosoś z grilla na maśle klonowym i tequili

Co za połączenie smaków! Pyszna rybka, która sprawia, że popołudnie przy grillu może zamienić się w romantyczną randkę.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Polędwica wołowa z sosem wiśniowym

Prosto, ale wykwintnie. Tak właśnie trzeba uwodzić w kuchni.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na bourbonie

Słodko-pikantny kurczak na bourbonie

Bardzo aromatyczny kurczak w stylu chińskim z akcentem amerykańskiej whiskey! Bourbon dodaje słodyczy i charakteru!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z rumem

Sałatka z rumowymi krewetkami

Macie ochotę pochrupać coś razem? Oto pyszna sałatka z krewetkami duszonymi z odrobiną białego rumu oraz skropiona limonkowym sosem winegret.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na winie

Łosoś w ziołach duszony w winie

Błyskawiczny sposób na obiad pełen smaku i aromatu. Bo każdy posiłek zasługuje na to, by być wyjątkowy.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 15-20 minut
  • na miodzie pitnym
  • bez mięsa

Pieczone szparagi z miodem pitnym

Co za połączenie! Może i ta para wydaje się odważna, ale jest warta grzechu!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Szparagi duszone w białym winie

Te szparagi świetnie komponują się z rybami lub białym mięsem, a także serem kozim.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Ekspresowy makaron linguine z krewetkami na winie

To romantyczny talerz pełen soczystych krewetek, które otula pyszny sos na winie. Makaron na randkę? Czemu nie! Tak niewiele potrzeba, by było smacznie!
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Krem z groszku z białym porto

To wykwintna i jednocześnie prosta zupa, która zachwyca swoją aksamitną konsystencją oraz delikatnym smakiem.
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • na wódce
  • bez mięsa

Pikantna zupa na wódce inspirowana Krwawą Mary

Masz ochotę na zupę z prawdziwym charakterem? Oto przepis, który została zainspirowany przez kultową Bloody Mary!
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • 20-30 minut
  • bez mięsa
  • na winie

Makaron z pieczoną fetą

Jest niesamowicie pyszny i łatwy w przygotowaniu. Idealny przepis, gdy nie mamy siły na gotowanie.
 
  • 2 porcje
  • 45 minut
  • na winie

Zupa z wędzonym łososiem na winie

Zupa inspirowana irlandzkim przepisem na chowder! Jest subtelna, smaczna i pełna charakteru.
 
  • 2 porcje
  • 15 minut
  • na wermucie

Ziołowy kurczak na białym wermucie

Wystarczy tylko 15 minut, by to danie znalazło się na Twoim talerzu. To jedno z najłatwiejszych, a zarazem romantycznych dań, jakie istnieje.
 
  • 2 porcje
  • 10 minut
  • 4-8 minut
  • na ginie

Steki T-bone z rozmarynem i ginem

Smażony stek z kością, pieczony na żeliwnej patelni z czosnkiem, masłem, świeżym rozmarynem i... nutą ginu.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 5-8 minut
  • z bourbonem
  • bez mięsa

Krem z batatów na bourbonie

Słodycz bourbona i batatów świetnie się łączy! Takiej zupy kremu jeszcze nie próbowałeś!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.