NA SŁODKO

Typ dania
- wybierz -





Deser czasami potrafi powiedzieć więcej niż tysiąc słów! Został stworzony po to, by dawać jak najwięcej przyjemności. Doskonały zarówno do popołudniowej kawy, jak i na zakończenie kolacji tylko we dwoje. Daje nam szczęście. Czasami warto zapomnieć o kaloriach i upajać się słodką chwilą. Oby było ich jak najwięcej!

Liczba przepisów : 107
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na szampanie

Sabayon – zabaglione na szampanie

Gęsty, puszysty i kremowy – deser idealny. Rozpieszczajcie się!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 10 minut
  • z rumem

Naleśniki z rumowymi jabłkami

Dobry deser po obiedzie jest na wagę złota. Naleśniki z duszonymi jabłkami z rumem i karmelem będą idealnym zakończeniem!
 
  • 12 porcji
  • 45 minut
  • 12-15 minut
  • z likierem

Malinowe koszyczki z kremem cytrynowym

Zrób swojej lepszej połówce słodkie koszyczki z kremem mascarpone! Tajnym składnikiem jest... likier cytrynowy.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • z brandy

Bombardino – zimowy napój

Bombardino to popularny włoski napój alkoholowy podawany na gorąco. Kochają go szczególnie narciarze.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • z ajerkoniakiem

Kremowe lody na ajerkoniaku

Świetnie smakują nawet zimą! Szalony karnawał czy wakacyjne upały - każdy sezon jest idealny na ajerkoniakowe lody!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 30 minut
  • na winie

Śliwki pieczone w czerwonym winie

Nie straszne chłodne i długie zimowe wieczory, gdy rozgrzewają nas takie słodkości!
 
  • 10 porcji
  • 30 minut
  • 20 minut
  • z likierem

Tarta cytrynowa z likierem

Bardzo prosta tarta, która zdolności cukierniczych nie wymaga. A efekt? Bardzo cytrynowy!
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • z rumem

Banoffee z karmelowo-rumowym sosem

Banoffee to angielskie ciasto bez pieczenia z bananami, kremem na bitej śmietanie i kajmakiem. Naszą wersję zrobiliśmy w pucharkach, a słodyczy dodaje karmelowo-rumowy sos.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na nalewce

Melba malinowa na nalewce

To błyskawiczny deser z kuchni francuskiej. Idealny, gdy najdzie Cię nagła ochota, by osłodzić sobie dzień.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • z likierem

Deser piernikowy z kremem pomarańczowym

Słodkości świętami pachnące. Szybki i pyszny deser z nutą likieru pomarańczowego, który zachwyci gości!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na winie

Gruszki gotowane w porto z czekoladą

Nic nie uwodzi tak jak deser! Może zwieńczyć pyszną kolację i rozgrzać wyobraźnię - warto zatopić gruszki w pysznym portugalskim winie, by się o tym przekonać.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • z adwokatem

Pitna biała czekolada z adwokatem

Gdy za oknem zimno i aura nie zachęca do spacerów, kubek tej białej czekolady mocno nas rozgrzeje i doda energii.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • 35 minut
  • na rumie

Tarta Tatin z rumową gruszką

Słodka wariacja! Chrupiąca tarta na cieście francuskim z gruszkami zanurzonymi w rumowym karmelu.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na śliwowicy

Trufle na „pijanej” śliwce

Pyszne łakocie przygotowane z orzechów włoskich i suszonych śliwek moczonych w aromatycznej śliwowicy.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • z miodem pitnym

Szarlotka w szklance

Pyszne jabłka w cynamonie i miodzie, również pitnym, przekładane delikatnym kremem. Słodka przyjemność!
 
  • 4 porcje
  • 10 minut
  • 12-15 minut
  • z likierem

Pieczone morele na likierze

Potrzebujesz dosłownie kilku minut, by przygotować ten pyszny deser. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik i to też w ekspresowym tempie. Życie może nabrać słodyczy w okamgnieniu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 5-7 minut

Krem kataloński

Deser prosto z Hiszpanii. Słodki waniliowy krem ze skarmelizowanym cukrem. Prosto, a efektownie. Idealne zwieńczenie romantycznej kolacji.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • z likierem

Semifreddo z malinami

Jeden z najlepszych włoskich deserów. Nie wymaga pieczenia, jest bardzo owocowy i kremowy. Od siebie dodaliśmy jedynie odrobinę likieru jajecznego.
 
  • 12 porcji
  • 25 minut
  • 35 minut
  • na miodówce

Ciasto z owocami na miodówce

Nie musisz być mistrzem pieczenia, by wyczarować to cudo. Ciasto francuskie z serowym nadzieniem i owocami z sadu zanurzonymi w wódce miodowej poleca się do kawy.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • z whiskey

Deser cappuccino z whiskey

Gdybyście nie mogli się zdecydować, czy wieczór spędzić przy kawie, czy przy szklance whiskey, to mamy coś, co oba te pragnienia połączy. Co by się nie działo, ten deser zawsze wychodzi!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.