WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 134
Sortuj:
 
  • 6 porcji
  • 25 minut
  • 55-60 minut
  • na piwie
  • na ostro

Kurczak curry na piwie

Co wyszło z połączenia orientalnych smaków z delikatną piwną goryczką? Kulinarne cudo! Tym daniem zdecydowanie warto się delektować w większym gronie.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 3-5 minut
  • na rumie

Kotlety jagnięce à la Mojito

Prawdziwa gratka dla smakoszy, łącząca soczyste mięso jagnięce z orzeźwiającym twistem mięty i limonki, nawiązującym do klasycznego koktajlu. To danie pełne zaskakujących aromatów i smaków.
 
  • 12 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 10-15 minut
  • na piwie
  • na ostro

Pikantne pałki kurczaka smażone w cieście piwnym

Ten kurczak jest niesamowicie chrupiący, delikatny i soczysty! Idealny na pikniki i spotkania w większym gronie.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie
  • bez mięsa

Karczochy duszone w winie

To jest dopiero elegancja! Jeśli planujesz wieczór z winem, koniecznie musisz je podać!
 
  • 16 porcji
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 35 minut
  • na wódce
  • na ostro

Pikantne pałki na wódce

Soczyste i aromatyczne mięso. Takie lubimy najbardziej! Cały swój smak kurczak zawdzięcza długiemu marynowaniu w wódce.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut
  • na winie

Steki Salisbury z ciemnym sosem grzybowym na winie

Czas zmienić sposób myślenia o mielonych! Te pyszne rumiane kotlety są gotowane na wolnym ogniu w bogatym brązowym sosie z pieczarkami i cebulą. Smaku dodaje nuta czerwonego wina!
 
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • 45-60 minut
  • z piwem

Pieczone ziemniaki z nutą piwa

Czy ziemniak może prezentować się elegancko? W tej wersji nie tylko smakuje, ale i wygląda obłędnie. Świetny dodatek do grillowanych i smażonych mięs. Dla pięknego aromatu dodaliśmy odrobinę piwa.
 
  • 8 porcji
  • 20 minut
  • 20-25 minut

Faszerowane pieczarki w boczku

Te faszerowane grzyby owinięte w boczek to pyszna przystawka, która z pewnością zachwyci Ciebie i Twoich gości swoim bogatym oraz kremowym smakiem.
 
  • 6 porcji
  • 35 minut
  • 35-40 minut
  • bez mięsa

Ratatouille – francuski klasyk na warzywach

Rozkoszuj się tym klasycznym Ratatouille, żywym i aromatycznym daniem, które przeniesie Cię prosto do Francji.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut
  • na brandy

Kurczak z czosnkiem na brandy

Udka na obiad? To wcale nie musi oznaczać nudy! Ten prosty przepis wyrwie Cię z kulinarnego marazmu!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut + oczekiwanie
  • 50 minut
  • na bourbonie

Polędwiczka wieprzowa z bourbonem

Prosty przepis, który sprawi, że Twoja polędwiczka będzie smakować wybornie. Dodatek bourbona to strzał w dziesiątkę!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie

Rolmopsy z oliwkami

Czy śledź i oliwka do siebie pasują? Ten przepis jest dowodem na to, że tworzą naprawdę zgrany duet. 
 
  • 6 porcji
  • 45 minut + oczekiwanie
  • na winie

Pasztet drobiowy z galaretką winną

Szybki i łatwy sposób na domowy pasztet z nutą słodkiego wina wzmacnianego.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut + oczekiwanie
  • 1,5 godziny
  • z likierem

Pieczone nogi kurczaka z pomarańczą

Czy kurczak nadaje się na bożonarodzeniowy obiad? W takim wydaniu na pewno będzie hitem nadchodzących świąt!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 15 minut
  • na winie

Kaczka z korzennym sosem z żurawiną

Prosta i wykwintna kaczka na świąteczny stół! Połączyliśmy sok z żurawiny z winem oraz przyprawami korzennymi. Ale to nie wszystko. Na końcu, aby podkreślić wszystkie smaki sosu, dodaliśmy kostkę gorzkiej czekolady – to zmienia wszystko!
 
  • 5 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 60-70 minut
  • na winie

Świąteczna pieczeń z wiśniami

Doskonały przepis na wyjątkowy obiad z rodziną i przyjaciółmi.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • z tequilą

Guacamole z tequilą

Jeśli uwielbiasz Margaritę, oszalejesz na punkcie tej wersji klasycznego guacamole. Kilka kropel tequili dodaje dodatkowej warstwy smaku, tworząc idealną kompozycję z limonką oraz papryczką jalapeño.
 
  • 6 porcji
  • 15 minut
  • 20-25 minut

Daktyle z kozim serem w glazurze

Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś daktyli, ta przystawka będzie idealnym wprowadzeniem.
 
  • 6 porcji
  • 15 minut
  • 15 minut

Francuskie ciasto z gruszkami i gorgonzolą

Szukasz idealnego towarzysza do lampki wina? Gruszka, gorgonzola i miód – doskonałe trio na wieczór z przyjaciółmi i dobrym winem.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut

Smażone oliwki nadziewane migdałem

Pyszne oliwki z chrupiącą skórką podawane z majonezem cytrynowym na wermucie. Co za intrygujące połączenie!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.