grill





Dania z grilla cieszą się wielkim powodzeniem nie tylko latem. Gdy pogoda nie dopisuje, zamiast tradycyjnego rusztu wyciągamy nasze patelnie grillowe lub grille elektryczne i cieszymy się kawałkiem idealnie wysmażonego mięsa.

Liczba przepisów : 15
Sortuj:
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na rumie

Grillowane dzwonka łososia z rumem

Aromatyczna, soczysta ryba prosto ze skwierczącego rusztu! Pycha. A smaku jej dodaje charakterny rum!
 
  • 5 porcji
  • 35 minut
  • z tequilą

Kurczak z grilla z nutą tequili

Kurczak w takim wydaniu jest niesamowicie kruchy. Dodatek miodu sprawia, że podczas pieczenia mięso pięknie się rumieni.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • bez mięsa

Quesadilla z pieczarkami z grilla

Świetny dodatek do chłodnego piwa. Dzięki takim przepisom sezon grillowy zapowiada się całkiem pysznie!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • na likierze

Grillowany camembert z sosem czereśniowym

Grillowany ser pleśniowy z letnim akcentem! Świetna przekąska z bagietką i kieliszkiem czerwonego wina.
 
  • 6 porcji
  • 40 minut + oczekiwanie
  • z whisky
  • bez mięsa

Szaszłyki z halloumi

Wegetariańskie szaszłyki z pysznym serem halloumi. Dla lepszego smaku i elegancji do marynaty dodaliśmy kilka kropel whisky.
 
  • 6 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na ginie

Kurczak Gin & Tonic

Marynowaliście kiedyś kurczaka w ginie z tonikiem? Jest pyszny! Warto przygotować z niego szaszłyki.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut

Klasyczne burgery wołowe

Choć burger to często spotykanie danie restauracyjne, to czas przejąć stery i w sezonie grillowym przygotować go samemu! Szybko okaże się, że ten domowy wcale nie smakuje gorzej.
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • z rumem

Grillowany ananas z rumem

Oto idealny deser na przyjęcie pod chmurką. Plastry soczystego ananasa z rusztu z dodatkiem lodów i  słodkim sosem na rumie.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + czas oczekiwania
  • na ginie

Stek macerowany w ginie

Doskonały propozycja na spotkanie przy grillu. To będzie hit nadchodzącego sezonu!
 
  • 6 porcji
  • 35 minut + oczekiwanie
  • 10 minut
  • na whisky
  • na ostro

Steki z karkówki

Można je przygotowywać przez cały rok – zimą w piekarniku, a latem na przyjemnie skwierczącym ruszcie. Za smak odpowiada aromatyczna glazura na whisky.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na winie
  • na ostro

Kurczak marynowany w białym winie

Kurczak, do tego lekka sałatka oraz kieliszek wina z owocowym charakterem i zwykłe spotkanie przy grillu zamienia się w ucztę.
 
  • 4 porcje
  • 1 godzina
  • na winie

Skrzydełka w słodkim winie

Lubisz oryginale przepisy? Ten właśnie został stworzony po to, by zaskakiwać! Zrób raz, a przekonasz się, że Twój grill zostanie zapamiętany na długo.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na piwie

Steki piwne

Piwo na grillu nie tylko skutecznie ugasi pragnienie. Ten złocisty napój z pianką sprawia też, że steki smakują wspaniale jak nigdy dotąd.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie

Szaszłyki drobiowe

Soczyste mięso na patyku z miodowo-musztardową nutą. Zróbcie więcej, bo szaszłyki  rozejdą się jak ciepłe bułeczki. 
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Grillowane kotlety na Kentucky Whiskey

Bourbon i mięso. To jedno z tych połączeń, których nie może zabraknąć w sezonie grillowym.
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.