Syrah
Ta odmiana daje wina o dużej koncentracji owocu, głębokiej barwie, miękkiej taninie oraz umiarkowanej kwasowości. Syrah bardzo lubi się z mięsem, szczególnie z wołowiną oraz dziczyzną.
Kawał mięsa w dobrym wydaniu! Choć wymaga czasu, by dobrze zmiękło, zdecydowanie smak jest wart każdej minuty w kuchni!
kg żeberek wołowych
g czerwonego wina wytrawnego
ząbki czosnku
łyżeczka suszonego tymianku
łyżeczka cukru
łyżeczki soli peklującej
łyżki soli
olej do smażenia
Sprawdź też! Peposo – wołowina po toskańsku
(fot. depositphotos)
Ta odmiana daje wina o dużej koncentracji owocu, głębokiej barwie, miękkiej taninie oraz umiarkowanej kwasowości. Syrah bardzo lubi się z mięsem, szczególnie z wołowiną oraz dziczyzną.