WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 134
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 90-120 minut
  • na cydrze

Łopatka wołowa w cydrze

Wołowina w takim wydaniu świetnie pasuje zarówno do kiszonego ogórka, jak i do risotto na winie.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na winie

Pulpety duszone na czerwonym winie ze spaghetti

Goście wpadają na kolację, a Ty nie wiesz, co ugotować? To danie skradnie ich serce.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • 20-25 minut
  • z tequilą

Kurczak Tikka z nutą tequili

Jeśli marzy Ci się soczysty, aromatyczny kurczak z nutą orientu, ten przepis jest dla Ciebie! Przygotowujemy go w piekarniku, ale latem może trafić na grilla.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na koniaku

Boeuf Strogonow z koniakiem

Kremowy sos, delikatne kawałki wołowiny i nuta luksusu w postaci aromatycznego koniaku – kulinarny ideał!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut
  • 30 minut
  • na winie

Roladki z kurczaka z radicchio i porami na winie

Połączenie soczystego mięsa z lekko gorzkim radicchio oraz kremowymi porami tworzy harmonijną kompozycję. Żeby to danie było jeszcze bardziej wyjątkowe, koniecznie podaj je z kieliszkiem aromatycznego włoskiego vermentino.
 
  • 6 porcji
  • 20 minut
  • 3-4 godziny
  • na winie

Łopatka wołowa w winie z warzywami

Połączenie mięsa, aromatycznych przypraw, czerwonego wina i chrupiących warzyw sprawia, że danie staje się pełne smaku.
 
  • 6 porcji
  • 45 minut
  • z bourbonem

Domowy pasztet z bourbonem

Kremowa konsystencja, intensywny smak i aromatyczny akcent amerykańskiej whiskey sprawiają, że ten przepis zaskoczy każdego.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 70-80 minut
  • z wódką

Faszerowane bataty z chorizo i wódką

Idealne na wieczór we dwoje lub kolację z przyjaciółmi – zaskakują smakiem i prostotą wykonania!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 3 godziny
  • z cydrem

Gulasz wołowy na cydrze

Połączenie soczystego mięsa z wytrawnym cydrem i słodką marchewką tworzy niezwykle harmonijną kompozycję.
 
  • 6 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • z tequilą

Imprezowa sałatka z melonem i tequilą

Melon odurzony tequilą to wspaniały sposób, by dodać nieco smaku domówkom!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • na winie

Schab w prostym sosie na winie

Te niesamowite kotlety wieprzowe smażone na patelni to najlepszy sposób na połączenie wyśmienitego smaku z prostymi składnikami!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • na winie
  • na ostro

Kurczak marynowany w białym winie

Kurczak, do tego lekka sałatka oraz kieliszek wina z owocowym charakterem i zwykłe spotkanie przy grillu zamienia się w ucztę.
 
  • 8 porcji
  • 70 minut
  • na winie

Coq au vin blanc, czyli kurczak w białym winie

Jeśli szukasz czegoś prostego, ale eleganckiego na obiad, ten francuski przepis na kurczaka wolno duszonego w białym winie jest dla Ciebie. To szybsza wersja klasycznego coq au vin na pinot noir.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut
  • na wódce

Kremowe krewetki na wódce z limonką

Aromatyczne i soczyste krewetki duszone w wyśmienitym sosie śmietanowym na wódce. Smaku dodaje nuta orzeźwiającej limonki. Świetny przepis na wieczór z przyjaciółmi.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Steki wieprzowe marynowane w bourbonie i coli

Whiskey amerykańska z colą to nie tylko prosty drinki. Ten duet również sprawi, że Twoje kotlety schabowe będą soczyste i delikatne.
 
  • 8 porcji
  • 40 minut
  • 90 minut
  • na winie

Roladki wołowe w ciemnym sosie na winie

Klasyka – rolada wołowa, ale tym razem w aromatycznym, gęstym sosie na czerwonym winie.
 
  • 5 porcji
  • 25 minut
  • 25-30 minut
  • na bourbonie
  • na ostro

Skrzydełka Buffallo na whisky

Pikantne, słodkie i soczyste – te pieczone skrzydełka z kurczaka to hit!
 
  • 6 porcji
  • 45 minut
  • z bourbonem

Pulpety z boczkiem na bourbonie

To wcale nie musi być danie obiadowe. Ułóż pulpety na talerzu, a w każdy wbij małą wykałaczkę – przekąska na imprezę gotowa! Goście mogą się częstować.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut

Szaszłyki z arbuza i sera pleśniowego

Cudowna przekąska do kieliszka wina z bąbelkami. Wspaniałe połączenie smaków!
 
  • 4 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • na rumie

Grillowany schab na ciemnym rumie

W sezonie grillowym idealna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Z tym przepisem już nie musisz się zastanawiać, co na obiad!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.