WIĘKSZE GRONO

Typ dania
- wybierz -





Nic tak nie poprawia naszego samopoczucia, jak kieliszek ulubionego alkoholu i dobre towarzystwo. A jeśli do tego dołożymy porcję pysznego jedzenia, to mamy przepis na bardzo udane spotkanie. Po prostu są takie dania, które smakują najlepiej w większym gronie. Otwórzcie się i zacznijcie z radością karmić ludzi, których kochacie!

Liczba publikacji : 157
Sortuj:
 
  • 4 porcje
  • 40 minut + oczekiwanie

Chutney z tamaryndowca

Znakomity dodatek do pieczonych i grillowanych mięs. Spróbuj raz, a zakochasz się w tym nieoczywistym smaku!
 
  • 6 porcji
  • 40-45 minut + oczekiwanie
  • z whisky

Grillowana polędwiczka wieprzowa w boczku

Co za smak! Łapcie przepis, bo to może być prawdziwy hit z rozgrzanego rusztu!
 
  • 15 porcji
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 13 minut

Maślane ciasteczka serowo-pomidorowe

Kruche i słodko-słone. Idealnie uzupełnią talerz przystawek.
 
  • 4 porcje
  • 15 minut + oczekiwanie
  • na bourbonie

Steki wieprzowe marynowane w bourbonie i coli

Whiskey amerykańska z colą to nie tylko prosty drinki. Ten duet również sprawi, że Twoje kotlety schabowe będą soczyste i delikatne.
 
  • 4 porcje
  • 40 minut + oczekiwanie
  • 2,5-3 godziny
  • na tequili

Żeberka w cytrusowej glazurze z tequilą

Zanurzone w marynacie z tequili, soku pomarańczowego i limonki, nabierają egzotycznego charakteru i nieprzyzwoicie pysznego smaku.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • 35 minut
  • na cydrze

Zapiekana biała kiełbasa na cydrze

Tradycja, ale w nowej odsłonie! Pachnie jabłkiem i wiosną. Idealne danie na wielkanocny stół.
 
  • 4 porcje
  • 45 minut
  • na winie

Duszona młoda kapusta na winie

Wiosną młoda kapusta króluje na polskich stołach. A dlaczego by nie dodać jej trochę elegancji, podlewając kroplą wina?
 
  • 4 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie
  • 15-20 minut
  • na tequili
  • na ostro

Łosoś z nutą tequili i masłem habanero

To danie to prawdziwy ogień! Dla tych, co nie lubią nudny na talerzu.
 
  • 24 porcje
  • 25 minut
  • 20-25 minut
  • z bourbonem

Jajka faszerowane z kandyzowanym bekonem z bourbonem

Kremowe nadzienie, chrupiący kandyzowany bekon i nutka bourbona – idealna przekąska nie tylko na Wielkanoc!
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • z bourbonem

Tradycyjne schabowe w sosie pieczarkowym na bourbonie

Nie wyobrażasz sobie niedzieli bez schabowego? My też! W tym wydaniu na pewno go pokochasz!
 
  • 6 porcji
  • 20 minut + oczekiwanie
  • na winie
  • bez mięsa

Grillowane szparagi marynowane w winie

To danie powstało przez zupełny przypadek, ale eksperyment zakończył się sukcesem. To może być Twoje ulubione danie z rusztu.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • 20-30 minut
  • z wódką

Udka w sosie pomidorowym na wódce

Udka w całkiem nowej wersji. Z tym sosem na pewno ich jeszcze nie próbowałeś!
 
  • 6 porcji
  • 25 minut
  • z brandy
  • bez mięsa

Młode marchewki glazurowane w brandy

Idealny dodatek do mięs zamiast tradycyjnej surówki. Ten smak Cię zaskoczy.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut
  • 35-45 minut
  • na winie

Kurczak garam masala na winie

Nie potrzebujesz wielu składników, by stworzyć danie, którego smak trudno będzie szybko zapomnieć.
 
  • 4 porcje
  • 30 minut
  • na wermucie

Kąski stekowe z masłem czosnkowym na wermucie

Sos z prażonego czosnku z wytrawnym wermutem, masłem i sosem sojowym otacza kawałki steku, dzięki czemu każdy kęs jest wyjątkowy!
 
  • 8 porcji
  • 20 minut
  • 25 minut
  • bez mięsa

Minitarty z ciasta francuskiego z pieczarkami

Czasami proste przepisy są najsmaczniejsze. Tę przekąskę bardzo lubimy podawać w towarzystwie kieliszka chablis – robi się wtedy elegancko.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • na koniaku

Pulpety w sosie koniakowym

W takim wydaniu ich jeszcze nie jadłeś! Pulchne mięsne kulki zanurzyliśmy w pysznym sosie koniakowo-musztardowym.
 
  • 8 porcji
  • 20 minut
  • 30-35 minut

Kurczak nadziewany serem w szynce prosciutto

Błyskawiczne kąski kurczaka, które będą świetnym pomysłem na wieczór przy butelce wina.
 
  • 6 porcji
  • 50 minut
  • 135-170 minut
  • z winem

Pieczeń wołowa w korzennym sosie na winie

Pieczeń wołowa to klasyka w naszej kuchni. Jednak teraz doprawiamy ją nutką ciastek korzennych i wina.
 
  • 12 porcji
  • 25 minut
  • 55 minut
  • na winie

Pałki kurczaka w sosie bbq na czerwonym winie

Niby sos BBQ, ale w zupełnie nowym wydaniu – tu króluje czerwone wytrawne wino, które dodaje elegancji i sprawia, że kurczak smakuje spektakularnie!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.