whisky





Whisky to jedna z najbogatszych kategorii alkoholi wysokoprocentowych. W zależności od regionu produkcji różni się profilem aromatyczno-smakowym. Doskonale nadaje się do picia w wersji pure, w koktajlach, a także jako składnik do gotowania.

Liczba przepisów : 52
Sortuj:
 
  • 1 drink
  • 3 minuty

Godfather – klasyk na szkockiej

Drink powstał już w 1972 roku, ale rozsławił go dopiero Marlon Brando, wcielając się w filmową postać Dona Corleone.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z whisky

Wątróbka z truskawkami

Wątróbka w całkiem nowym wydaniu, można powiedzieć nawet... romantycznym. Połączenie ze słodyczą truskawek i charakterem whisky może być całkiem udanym początkiem wieczoru we dwoje.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut
  • z whisky
  • na ostro

Pikantne schabowe z nutą whisky

Ekspresowo, w dobrym stylu i z dodatkiem whisky! Świetny pomysł, by szybko nakarmić głodnych gości.
 
  • 1 porcja
  • 5 minut

Old Fashioned

Prawdziwy klasyk i król wśród wielbicieli whisky. Choć jego nazwę tłumaczy się jako „staromodny”, on z barmańskiego piedestału nigdy nie spada!
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • z whiskey

Deser cappuccino z whiskey

Gdybyście nie mogli się zdecydować, czy wieczór spędzić przy kawie, czy przy szklance whiskey, to mamy coś, co oba te pragnienia połączy. Co by się nie działo, ten deser zawsze wychodzi!
 
  • 1 porcja
  • 5 minut

Whisky Figa Sour

Whisky i figa? To świetny duet! Ten oryginalny koktajl tylko to potwierdza.
 
  • 4 porcje
  • 50 minut
  • 2 godziny
  • na whisky

Żeberka w glazurze whisky

Spieczona i skwiercząca skórka, miękkie mięso i ten aromat, który rozchodzi się po całym ogrodzie...  A smak? Palce lizać!
 
  • 2 porcje
  • 25 minut
  • z whisky
  • na ostro

Steki z pieprzem na whisky

Są takie kobiety, które lubią, gdy na talerzu zagości konkret! Stek też potrafi rozkochać płeć piękną, a oto dowód!
 
  • 1 porcja
  • 3 minuty

Klasyczny Manhattan

To już kultowy drink na liście barmańskich bestsellerów i ulubieniec Franka Sinatry. Od dziś możesz się nim raczyć także w domowym zaciszu.
 
  • 4 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 30 minut
  • na bourbonie

Kąski kurczaka w amerykańskiej whiskey

Kurczak w bardzo amerykańskim stylu! Soczysty, aromatyczny i owinięty w plasterek boczku.
 
  • 4 porcje
  • 20 minut
  • na whisky

Steki wieprzowe na szkockiej

Solidny kawałek mięsa zamarynowany w szkockiej. Ten duet nie mógł się nie udać.
 
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • na whisky

Polędwiczka w sosie cebulowym z whisky

Duszone mięso w aromatycznym sosie na bazie whisky i sosu barbecue. Prosty przepis, a efekt zaskakujący!
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.