cydr





Cydr to napój alkoholowy, który jest produktem fermentacji soku wyciskanego z jabłek lub gruszek (rzadziej). Podobnie jak wino, jest bardzo użytecznym składnikiem podczas gotowania. Z jednej strony lubi bardzo klasyczne jesienne klasyki, z drugiej strony, możesz łączyć go z jedzeniem w taki sam sposób jak białe wino.

Liczba przepisów : 11
Sortuj:
 
  • 8 porcji
  • 15 minut

Poncz na cydrze z bourbonem i żurawiną

Jesienna aura aż prosi się o takie smaki! Ten poncz to niezwykła kombinacja słodyczy i subtelnej pikantności. Idealny na długie wieczory.
 
  • 1 porcja
  • 5 minut

Jesienne martini jabłkowe

Znane również jako appletini. Drink można bardzo łatwo przygotować w domu i wymaga jedynie kilku podstawowych składników.
 
  • 2 porcje
  • 20 minut
  • na cydrze

Kurczak na cydrze z jabłkami

Tylko 20 minut w kuchni, ale westchnienia zachwytu znad talerza będą trwały zdecydowanie dłużej.
 
  • 4 porcje
  • 90-120 minut
  • na cydrze

Łopatka wołowa w cydrze

Wołowina w takim wydaniu świetnie pasuje zarówno do kiszonego ogórka, jak i do risotto na winie.
 
  • 4 porcje
  • 5 minut

Zimowa mimoza na cydrze

Szybki drink na bazie wina musującego z dodatkiem cydru i rozgrzewającej szczypty cynamonu.
 
  • 2 porcje
  • 25 minut + oczekiwanie
  • 40-45 minut
  • z cydrem

Ryba pieczona w cydrze

A może rybka? Wiadomo, że lubi pływać, ale tym razem to cydr smaku jej dodaje!
 
  • 2 porcje
  • 45 minut + oczekiwanie
  • z cydrem

Schab w cydrze z karmelizowanymi jabłkami

Przygotujcie razem romantyczną kolację, popijając ulubione wino. Podzielcie się kulinarnymi zadaniami i delektujcie się słodkim aromatem smażonych jabłek roznoszącym się po całym domu.
 
  • 4 porcje
  • 10 minut
  • 30 minut
  • na cydrze

Granola na cydrze

Chrupiąca mieszanka płatków owsianych, orzechów i suszonych owoców pieczonych w cydrze.
 
  • 1 porcja
  • 10 minut

Ananasowe orzeźwienie

Łyk orzeźwienia na cydrze ze słodkim purée z ananasa. Co za smak!
 
  • 4 porcje
  • 35 minut + oczekiwanie
  • na cydrze

Orzeźwiający sorbet jabłkowy z cydrem

Jeden z najlepszych i najpyszniejszych sposobów, by się schłodzić w gorący dzień. Sorbet też potrafi ostudzić emocje po ciężkim dniu, więc warto go mieć w swojej zamrażarce.
 
  • 12 porcji
  • 20 minut
  • 60 minut
  • z cydrem

Bardzo proste ciasto na cydrze

By zrobić ten przysmak, nie trzeba być mistrzem pieczenia. To ucierane ciasto z cydrem wychodzi zawsze i każdemu. Skusicie się na kawałeczek?
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.