• Szybki poncz z bourbonem
2023-10-11

Poncz na cydrze z bourbonem i żurawiną

  • 8 porcji
  • 15 minut

Jesienna aura aż prosi się o takie smaki! Ten poncz to niezwykła kombinacja słodyczy i subtelnej pikantności. Idealny na długie wieczory.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 8
  • 1

    szklanka żurawiny

  • 60

    g brązowego cukru

  • 120

    ml mineralnej wody niegazowanej

  • 500

    ml bourbona

  • 1.5

    szklanki soku z cytryny

  • 150

    ml płynnego miodu

  • 750

    ml schłodzonego musującego cydru

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Żurawinę opłukać i przełożyć do misy blendera. Dodać cukier oraz połowę wody. Całość dobrze zmiksować, aż cukier całkowicie się rozpuści.
  2. Do musu dodać bourbon, sok z cytryny, miód oraz resztę wody. Całość dobrze wymieszać.
  3. Napój przecedzić do dużego dzbanka lub naczynia na poncz. Wrzucić kostki lodu (część można zastąpić zmrożoną żurawiną).
  4. Koktajl dopełnić cydrem. Na końcu można wrzucić pokrojone w plasterki mandarynki lub plastry jabłka.

Sprawdź też! Poncz na granacie i whiskey

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.