• Poncz na granacie z irlandzką whiskey
2023-03-14

Poncz na granacie i whiskey

  • 10 porcji
  • 5 minut

Domówka, piknik, grill – ta wybuchowa mieszanka pasuje do każdej okazji!

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 10
  • 3

    limonki

  • 1

    l soku z granatów

  • 50

    g cukru trzcinowego

  • 500

    ml irlandzkiej whiskey

  • 250

    ml piwa imbirowego lub gazowanej wody mineralnej

  • 2

    owoce granatu

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Limonki pokroić na kawałki, po czym wrzucić z cukrem do soku z granatów. Całość zmiksować.
  2. Sok przecedzić do naczynia na poncz. Wrzucić kostki lodu, po czym wlać whiskey oraz piwo imbirowe lub wodę gazowaną. Wymieszać. Na końcu dołożyć pestki granatu. Poncz przelać do niskich szklanek.

Sprawdź też! 5 łatwych drinków na irlandzkiej whiskey

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.