• Mimoza na cydrze
2022-12-21

Zimowa mimoza na cydrze

  • 4 porcje
  • 5 minut

Szybki drink na bazie wina musującego z dodatkiem cydru i rozgrzewającej szczypty cynamonu.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 4
  • 250

    ml cydru

  • mielony cynamon

  • 2

    łyżki cukru wymieszanego z cynamonem

  • 250

    ml wina musującego

  • kilka kostek lodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Brzegi szklanek zwilżyć wodą, po czym zanurzyć je w cukrze wymieszanym ze szczyptą cynamonu.
  2. Cydr przelać do dzbanka wypełnionego lodem i dodać dużą szczyptę cynamonu. Wymieszać. Całość dopełnić winem musującym. Poncz przelać do szklanek.

Sprawdź też! Drinki tylko z 3 składników. Aż 10 najprostszych przepisów!

(fot. depositphotos)





  • Dla dekoracji do szklanek można wrzucić plasterek jabłka.




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.