Carménère
To soczyste wino o wyraźnie owocowym charakterze, z posmakiem zielonego pieprzu i papryki. Doskonałe wina z tego szczepu powstają w regionie Colchagua w Chile – warto szukać tej informacji na etykiecie.
Soczysta wołowina podkreślona lekką pikantnością chilijskiego wina. Idealne połączenie dla prawdziwych hedonistów!
steki wołowe (po 250-300 g)
ml czerwonego wina wytrawnego
liście laurowe
ziarenka ziela angielskiego
ziarenka pieprzu
łyżki oliwy z oliwek + do smażenia
szalotka
gałązki świeżego rozmarynu
sól, pieprz
Sprawdź też! Jakie wino podawać do steków?
(fot. depositphotos)
To soczyste wino o wyraźnie owocowym charakterze, z posmakiem zielonego pieprzu i papryki. Doskonałe wina z tego szczepu powstają w regionie Colchagua w Chile – warto szukać tej informacji na etykiecie.