• śledzik z jabłkiem
2024-12-18

Śledź z jabłkiem

  • 2 porcje
  • 20 minut + oczekiwanie

Nie ma co ukrywać – śledź z jabłkiem to jedno z tych dań, które albo się uwielbia, albo nie do końca rozumie. Ale jeśli jesteś w pierwszej grupie, to wiesz, że ten duet to coś więcej niż tylko prosty przepis.

SKŁADNIKI
  • 300

    g filetów śledziowych

  • 1

    jabłko

  • 0.5

    pora

  • 3

    łyżki oliwy z oliwek

  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Śledzie zalać zimną wodą i odstawić na 30 minut. Po tym czasie filety osączyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Por umyć i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki wrzucić do śledzia.
  3. Całość zalać oliwą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać. Sałatkę wstawić na kilka godzin do lodówki.
  4. Sałatkę można podawać udekorowaną kawałkami jabłek i czerwonej cebuli.

Sprawdź też! 6 szybkich przepisów na udaną domówkę!

(fot. depositphotos)








KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.