• smażony ser owczy
2022-08-26

Ser halloumi w panierce

  • 4 porcje
  • 35 minut

Świetna przekąska do szklanki jasnego piwa lub kieliszka białego wytrawnego wina. Polecamy też jako jedną z obowiązkowych pozycji w zestawie kibica.

SKŁADNIKI
Liczba porcji: 4
  • 800

    g sera halloumi

  • 2

    jajka

  • 1

    szklanka bułki tartej

  • 150

    g mąki pszennej

  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ser osączyć na ręczniku papierowym i pokroić w grube paski. Jajko wbić do miseczki i rozkłócić ze szczyptą soli oraz pieprzu.
  2. Paski sera kolejno równomiernie obtoczyć w mące, jajku, a następnie w bułce tartej.
  3. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić paski sera i smażyć po 2-3 minuty z obu stron. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.





Tagi przekąska




KOMENTARZE
Obserwuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Odpowiedzi w treści
Pokaż wszystkie komentarze
ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER
Wyselekcjonowane, najlepsze treści na Twoją skrzynkę.
Nie spamujemy!

KuchniaDlaDoroslych.pl może zawierać przepisy i inne treści dotyczące wyrobów alkoholowych, przeznaczonych dla osób powyżej 18 roku życia.

0
Zostaw komentarz!x
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.