2024-02-08
Ostrygi z sosem vinegrette na szampanie
Powiew luksusu. Bardzo szybka, ale niezwykle elegancka przystawka, dzięki której poczujecie się jak królewska para. Tak trzeba żyć!
SKŁADNIKI
-
24
świeże ostrygi
-
6
łyżek oliwy z oliwek
-
3
łyżeczki octu balsamicznego
-
3
łyżki szampana (lub innego wina musującego wysokiej jakości)
-
cukier, sól i pieprz do smaku
-
1
cytryna
-
kruszony lód
PRZYGOTOWANIE:
- Oliwę dokładnie wymieszać z octem balsamicznym oraz szampanem. Dip doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
- Na duży talerz wysypać kruszony lód i wyłożyć świeże ostrygi. Obok nich ułożyć pokrojoną w ósemki cytrynę. Serwować z przygotowanym sosem vinegrette.
Sprawdź też! Ostrygi – ulubiony afrodyzjak Casanovy
(fot. depositphotos)
KOMENTARZE
Obserwuj
0 komentarzy